Πρόβλημα σε install Ubuntu

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πρόβλημα σε install Ubuntu

Δημοσίευσηαπό tonygourd » 26 Δεκ 2011, 01:45

Καλησπέρα, είμαι σχετικά καινούργιος στο linux οπότε θα ήθελα να διξεται κατανόηση XD
Εδώ και καμιά βδομάδα προσπαθώ να βάλω το ubuntu 11.04 στον Η/Υ (Hp g62-A80sv) εγκατάσταση γίνεται εξαιρετικά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά μόλις γίνεται το restart βγαίνει μαύρη οθόνη και δεν γίνεται τίποτα παραπάνω ... (το ίδιο συμβαίνει και όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω το Fedora, Debian kai to Kubuntu)
δεν ξέρω τι άλλο να κάνω (το ποιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών αλλά επίσης δεν έχω ιδέα με το τι να κάνω).

P.S.: έχω δοκιμάσει και το 10.04 και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ: Win7 Home 32-bit / Ubuntu 12.04 (dual boot)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: AMD FX4100 3.6 gH │Ram: 4GB DDR3 │GPU: MSI R6770
tonygourd
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα σε install Ubuntu

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Δεκ 2011, 02:07

tonygourd έγραψε:Καλησπέρα, είμαι σχετικά καινούργιος στο linux οπότε θα ήθελα να διξεται κατανόηση XD

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και καλώς ήλθες στον όμορφο κόσμο του Λίνουξ. Ασφαλώς και θα δείξουμε την απαιτούμενη κατανόηση, άλλωστε όπως έλεγε ένας Γερμανός καθηγητής μου: "Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις παρά μόνον χαζές απαντήσεις" ή κάπως έτσι.
tonygourd έγραψε:Εδώ και καμιά βδομάδα προσπαθώ να βάλω το ubuntu 11.04 στον Η/Υ (Hp g62-A80sv) εγκατάσταση γίνεται εξαιρετικά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά μόλις γίνεται το restart βγαίνει μαύρη οθόνη και δεν γίνεται τίποτα παραπάνω ... (το ίδιο συμβαίνει και όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω το Fedora, Debian kai to Kubuntu)

Έχεις τσεκάρει κατά την εγκατάσταση να κατεβάσει κι ενημερώσεις από το διαδίκτυο; Υποψιάζομαι ότι ο οδηγός για την κάρτα γραφικών δημιουργεί το πρόβλημα, δηλ. κανονικά στο τέλος της επανεκκίνησης υπάρχει προεγκαταστημένος οδηγός ανοικτού κώδικα για την αντίστοιχη κάρτα (nvidia, ATI) που στην περίπτωσή σου ή δεν εγκαταστάθηκε σωστά ή δεν λειτουργεί σωστά. Έχεις δοκιμάσει το μέσο που χρησιμοποιείς για την εγκατάσταση, να ξεκινήσεις δηλ. το μηχάνημα μ' αυτό μέχρι να σε βγάλει στην επιφάνεια εργασίας σε γραφικό περιβάλλον;
tonygourd έγραψε:δεν ξέρω τι άλλο να κάνω (το ποιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών αλλά επίσης δεν έχω ιδέα με το τι να κάνω).
P.S.: έχω δοκιμάσει και το 10.04 και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Σε λειτουργία επαναφοράς μπαίνει; Χονδρικά από την λειτουργία αυτή μπορείς να προσπαθήσεις διορθώσεις τυχόν προβλήματα κατά την εκκίνηση, μπορείς π.χ. να βγεις σ' ένα τερματικό, να συνδεθείς κανονικά γράφοντος όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης κι από εκεί να δεις ποιός οδηγός είναι σε χρήση και δημιουργεί το πρόβλημα και να τον αντικαταστήσεις με άλλον που να δουλεύει.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tonygourd » 26 Δεκ 2011, 12:09

έγραψε:
Epirotes έγραψε:Έχεις τσεκάρει κατά την εγκατάσταση να κατεβάσει κι ενημερώσεις από το διαδίκτυο; Υποψιάζομαι ότι ο οδηγός για την κάρτα γραφικών δημιουργεί το πρόβλημα, δηλ. κανονικά στο τέλος της επανεκκίνησης υπάρχει προεγκαταστημένος οδηγός ανοικτού κώδικα για την αντίστοιχη κάρτα (nvidia, ATI) που στην περίπτωσή σου ή δεν εγκαταστάθηκε σωστά ή δεν λειτουργεί σωστά. Έχεις δοκιμάσει το μέσο που χρησιμοποιείς για την εγκατάσταση, να ξεκινήσεις δηλ. το μηχάνημα μ' αυτό μέχρι να σε βγάλει στην επιφάνεια εργασίας σε γραφικό περιβάλλον;

Την πρώτη φορά που το είχα δοκιμασει δεν τις είχα επιλέξει αλλά τις υπόλοιπες φορές το είχα κανονικά τσεκαρισμένο, αφού γίνει η εγκατάσταση κάνει restart και μετά τίποτα
έγραψε:
Epirotes έγραψε:Σε λειτουργία επαναφοράς μπαίνει; Χονδρικά από την λειτουργία αυτή μπορείς να προσπαθήσεις διορθώσεις τυχόν προβλήματα κατά την εκκίνηση, μπορείς π.χ. να βγεις σ' ένα τερματικό, να συνδεθείς κανονικά γράφοντος όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης κι από εκεί να δεις ποιός οδηγός είναι σε χρήση και δημιουργεί το πρόβλημα και να τον αντικαταστήσεις με άλλον που να δουλεύει.

προσπάθησα να μπω αλλά δεν τα κατάφερα...

P.S.: υπάρχει κανένας οδηγός για την δημιουργία partition για το install των ubuntu από win7?? (τον οδηγό για την δημιουργία partiotion κατά την εγκατάσταση του Ubuntu τον έχω δοκιμάσει αλλα πιστεύω ειναι ποίο εύκολο να γινει απο τα Win7)
tonygourd
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Δεκ 2011, 12:55

δηλ. δεν μπαίνει καν; Κολλάει εκεί που κολλάει και στην επανεκκίνηση; Απάντησε και στις ακόλουθες ερωτήσεις:
1. τι μέσο χρησιμοποιείς για την εγκατάσταση; CD/DVD ή USB; Το έχεις ελέγξει για σφάλματα;
2. Αν αντί για εγκατάσταση επιλέξεις "Δοκιμή δίχως εγκατάσταση" σε βγάζει σε γραφικό περιβάλλον και στην επιφάνεια εργασίας;
3. Μήπως προσπαθείς να κάνεις την εγκατάσταση μέσω wubi;
Να κάνεις τα διαμερίσματα (partition) μέσα από τα 7 δεν έχει και πολύ νόημα (εκτός κι αν έχεις εκεί κάποια εφαρμογή που να μπορεί να φορμάρει διαμερίσματα σε ext4). Το πιο εύκολο είναι να τα φτιάξεις κατά την εγκατάσταση ή μέσω δοκιμής και με την βοήθεια του gparted πριν από την εγκατάσταση.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 26 Δεκ 2011, 13:44

Epirotes έγραψε:3. Μήπως προσπαθείς να κάνεις την εγκατάσταση μέσω wubi;

@ tonygourd
Για την περίπτωση που δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι το wubi, όταν κατέβασες το Ubuntu και το έγραψες στο CD, DVD ή USB σου, αν κοιτάξεις τα αρχεία που περιέχει, υπάρχει ένα που ονομάζεται wubi.exe. Η ερώτηση είναι αν εκτέλεσες αυτό το αρχείο ή έκανες επανεκκίνηση και εκκίνησες με το CD, DVD ή USB. Ο προτεινόμενος από εμάς τρόπος είναι ο 2ος (επανεκκίνηση δηλαδή), καθώς ο 1ος (wubi,exe) πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα μιας και δεν είναι κανονική εγκατάσταση, αλλά εικονική.

tonygourd έγραψε:P.S.: υπάρχει κανένας οδηγός για την δημιουργία partition για το install των ubuntu από win7?? (τον οδηγό για την δημιουργία partiotion κατά την εγκατάσταση του Ubuntu τον έχω δοκιμάσει αλλα πιστεύω ειναι ποίο εύκολο να γινει απο τα Win7)

Όχι, τα windows δεν μπορούν να φτιάξουν partitions με το filesystem που χρειάζεται το ubuntu, αλλά αν βρίσκεις δύσκολη τη δημιουργία τους, δεν χρειάζεται να το κάνεις καθόλου. Μπορείς να αφήσεις το πρόγραμμα εγκατάστασης του Ubuntu να το κάνει αυτόματα αντί για σένα.
Ο τρόπος περιγράφεται στο βίντεο (δες μέχρι το 4:15): http://www.youtube.com/watch?v=NImlcTnS ... ature=plcp
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tonygourd » 26 Δεκ 2011, 15:19

το ίδιο συμβαίνει και με usb kai me cd. το wubi δεν το έχω δοκιμασεί
ξέκινάω νέα προσπάθεια και θα σας δείνω feedback απο το κινητό μου XD
βρίκα και ένα post se ena forum tis hp το οποίο επιλυει το ίδιο πρόβλημα με εμένα http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Operating-Systems-and/Unable-to-install-linux-on-my-hp-laptop-G62-a36SO/m-p/456613#M52805 (αν μπορούσε κάποιοσ να μου εξηγήσει τα πρώτα 2 βήματα επειδη με εχουν προβληματίσει πριν το ξεκινήσω θα ήταν τέλεια.
tonygourd
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 26 Δεκ 2011, 16:11

Για δες και αυτό
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tonygourd » 26 Δεκ 2011, 18:40

λοιπόν κατάφερα να κάνω install το ubuntu 11.10 αλλά κάθε φορά που μπαίνω πρέπει να φτιάχνω την φωτεινότητα γιατί αλλιώς δεν φαίνεται τίποτα...
το θέμα είναι πω μου καταστράφηκαν τα win7 XD προσπαθώ να μπώ (η εγκατάσταση έγινε με την αυτόματη δημιουργία partition που προσφαιρη το πρόγραμμα που κάνει εγκατάσταση το ubuntu 11.10) και μου πεταει bleu screen το ...μενο και δεν εχω το cd καθως ηταν σπασμένα ....
όποιος μπορεί να βοηθήσει με το ένα η με το άλλο πρόβλημα δεκτός ( φωτεινότητα - screen of death)
tonygourd
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tonygourd » 26 Δεκ 2011, 19:05

επείσης πως μπορώ να τρέξω αυτο το πρόγραμμα?? http://support.amd.com/us/gpudownload/l ... linux.aspx
tonygourd
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 26 Δεκ 2011, 19:15

Για κλειστούς οδηγούς κάρτας γραφικών τρέξε το
Κώδικας: Επιλογή όλων
jockey-gtk
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ