από peny » 01 Ιαν 2012, 05:58
καλησπερα!
εχω το εξης προβλημα (ελπιζω να το ποσταρα στο καταλληλο topic),
εχω την εκδοση 11.10 unity (σε λαπτοπ με μοιρασμενο τον σκληρο σε windows 7)
ειχα την gnome (την κλασικη) αλλα εκτελώντας τις ενημερωσεις που μου εμφανιζει μου το αλλαξε σε unity ...
Το προβλημα μου ειναι οτι γενικα μου κολλαει κυριως οταν ειμαι στον firefox κι εχω καποιες σελιδες ανοιχτες
αργει να μου τις ανανεώσει και να εκτελεσει τις εντολες που δινω (το πολυ 4 σελιδες ανοιγω, ενω στα windows και 10 να ανοιξω δεν συμβαινει αυτο)
Ενας φιλος μου προτεινε να βαλω το gnome-shell λεγοντας μου οτι το unity ειναι λιγο πιο βαρυ απο το shell και ισως για αυτο μπορει να συμβαινει...
Ετσι δοκιμασα και το shell μεσω μιας εντολης που μου εδωσε και εβαλα στο τερματικο.
Μου ειπε οταν τελειωσει το τερματικο, να πατησω αποσυνδεση κ εκει που βαζω τον κωδικο στο σημα του ubuntu να επιλεξω gnome.
Μπαινοντας στο gnome που μου ειπε να επιλεξω (αυτο λογικα θα ειναι το gnome-shell) η οθονη κανει νερα και δεν μου εμφανιζει την μπαρα αριστερα με τις επιλογες μονο οταν κλικαρω στα τυφλα καπου εκει κανει κατι περιεργα και εμφανιζεται για λιγο, και γενικα μου τα δειχνει παραμορφωμενα (πχ τις λεξεις στην μπαρα επανω) ...
Ξερεται γιατι το κανει αυτο?
και γενικα τι πρεπει να κανω για να τρεχει πιο γρηγορα....?
ΥΓ. γνωριζω λιγα πραγματα πανω σε αυτα γιαυτο θα προτιμουσα να με βοηθησετε με λεπτομερης επεξηγησεις!
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 11.10 oneiric 64bit (el_GR.utf8), Ubuntu 3.0.0-13-generic, Ubuntu 2.6.38-12-generic, Ubuntu 2.6.32-25-generic, Ubuntu 2.6.32-24-generic,Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU T5800 2.00GHz ‖ RAM 3016 MiB ‖ TOSHIBA Portable PC - TOSHIBA Satellite A300
4 ATI Mobility Radeon HD 3400 Series[1002:95c4]
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136](rev 02)⋮wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]