sos το εχω πεθανει στο hard reset!!!!

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: sos το εχω πεθανει στο hard reset!!!!

Δημοσίευσηαπό raver » 02 Δεκ 2008, 15:17

Εβγαλα και τα οπτικα εφε μηπος αλλα τα ιδια.....
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα μου φενετε οτι ξεκινησαν ολα αυτα οταν εκανε κατι διακοπες ρευματος και το pc ηταν ανοιχτο.
Καποια ζημια θα εγινε πως μπορω να το διορθοσω αυτο?
εντομεταξη εχω ups απλα δεν εδινε σημα στον υπολογιστη να κλεισει και τελιονε η μπαταρια και εσβηνε, μπορω να το κανω να σβηνει οταν πεφτει το ρευμα?
usb ειναι.
αν απο 8.04 παω σε 8.10 λετε να στροσει, τα 8.10 ειναι κομπλε ή θα παω απο το κακο στο χειροτερο?
Ευχαριστω παντος για το ενδιαφερον σας!!!

Desktop: Intel i7-4771 3.5 ghz | ddr3x2 Kingston 4gb ram | Asus Maximus vi hero | SSD Samsung Evo 120gb | HDD WD 2Tb green
Laptop: fujitsu amilo pi1556 intel core2duo t7200 | 2gb ram | nvidia gforce go 7600 256mb(10de:0398)

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός:Ναι / Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 13.10 64bit στο Laptop
Ubuntu 13.10 64bit στον Desktop
raver
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 02 Δεκ 2008, 16:15

raver έγραψε:Εβγαλα και τα οπτικα εφε μηπος αλλα τα ιδια.....
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα μου φενετε οτι ξεκινησαν ολα αυτα οταν εκανε κατι διακοπες ρευματος και το pc ηταν ανοιχτο.
Καποια ζημια θα εγινε πως μπορω να το διορθοσω αυτο?
εντομεταξη εχω ups απλα δεν εδινε σημα στον υπολογιστη να κλεισει και τελιονε η μπαταρια και εσβηνε, μπορω να το κανω να σβηνει οταν πεφτει το ρευμα?
usb ειναι.
αν απο 8.04 παω σε 8.10 λετε να στροσει, τα 8.10 ειναι κομπλε ή θα παω απο το κακο στο χειροτερο?
Ευχαριστω παντος για το ενδιαφερον σας!!!

Αν βάλεις στην υπογραφή σου τα στοιχεία του υπολογιστή που έχεις, θα είναι ευκολότερο να δωθούν συμβουλές.
Για να το κάνεις αυτό, δες τις οδηγίες για τους νέους χρήστες (έχει σύνδεσμο στην υπογραφή μου).

Μια απότομη διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει κάποιο σφάλμα στα αρχεία. Ένας εύκολος τρόπος αντιμετώπισης είναι πράγματι η εγκατάσταση ξανά.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 02 Δεκ 2008, 16:40

raver έγραψε:Τι ειναι το ndiswrapper?

Το ndiswrapper είναι ένας driver wrapper που επιτρέπει τη χρήση των drivers ασύρματων συσκευών για Win από το LInux.

raver έγραψε:
Αλλα εχω την εντιποση πως εχει παθει ζημια το λειτουργικο γιατι απο την τελευταια φορα που εκανα hard reset, οσα update εχω κανει απο τοτε παρολο που εχουν καποιο μεγεθος στο συνολικο μου βγαζει μηδεν και οταν παταω να κανει install δεν κανει download ξεκιναει κατευθηαν την εγκατασταση.

Αυτό συμβαίνει επειδή πιθανότατα έχει ήδη κατεβάσει τα πακέτα και υπάρχουν αποθηκευμένα τοπικά και απλά μένει να γίνει η εγκατάστασή τους.

raver έγραψε:Και δεν μπορω να ξανακανω εγκατασταση γιατι κανω την πτυχιακη μου στο ubuntu πρεπει κατι να κανω να το στροσω γιατι φοβαμε μην δεν ξαναδουλεψει μετα απο καποιο hard reset και τοτε την πατησα!!!!

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αντίγραφο σε δισκέτες, usb stick, CD, DVD και αποθήκευση σε online file hosting (δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα.... :D )

Τώρα, όσον αφορά το πρόβλημά σου μία πιθανότητα είναι να οφείλεται σε προβληματικό driver.
Η άλλη περίπτωση είναι να έχουμε προβληματικό υλικό. Πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε είναι η μνήμη RAM - οπότε ψάχνεις καλά όοοολα τα συρτάρια, βρίσκεις το livecd του Ubuntu και επέλεξε Test Memory (μπορείς να κάνεις έλεγχο και από την επιλογή στο GRUB αν δε βρίσκεις το CD).
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 02 Δεκ 2008, 16:46

Το τροφοδοτικό το έχεις δει ? Μπορεί να παίρνει το ρεύμα και να λειτουργεί το pc άλλα να μην είναι το σωστό ?
απο θερμοκρασία τι γίνεται μέσα στο bios ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό raver » 03 Δεκ 2008, 13:57

Ανανεοσα την υπογραφη, το προβλημα το εχει ο σταθερος.
Τα update στις ρυθμισεις ανακαλιψα οτι εχει αλαξει η επιλογη, τα κατεβαζε μονο του χωρις να το αλαξω εγω! τοσο καιρο ηξερα οτι τα κατεβαζε!
Το μηχανιμα πολλους μηνες ηταν κοπλε οταν αρχισε να τα κανει αυτα, εκατσα και σκεφτικα ποτε αρχισε να τα κανει αυτα και θυμιθηκα απο κατι διακοπες ρευματος. Εχω ups απλα τελιονε η μπαταρια και εσβηνε χωρις να κανει αυτοματο τερματισμο(οπως στα παραθηρα), στο ubuntu δεν ξερω πως να το κανω αυτο!!
Θερμοκρασιες δεν παιζει να ειναι γιατι εχω ενα κουτι thermaltake με 5 ανεμιστιρες και πανελ με θερμοκρασιες.
Μαζι με την msi motherbord ειχε μια mini wifi, αλλα τοσο καιρο δουλεβε κομπλε μπορει να εκανε βδομαδες να κλεισει, ολο το καλοκαιρι.
Επισεις εχω μια αλλη υποψια εχω 3 δισκους και παρα πολλα partition 3 ntfs, 2 ext3 και στο 1 ext3 που το δημιουργισα προσφατα για backup αρχειων μου κανει κατι κουλα. Παταω να αντιγραψω ενα αρχειο ξεκιναει και κολαει σε καποια φαση αν αλαξω φακελο αντιγραφει κανα 2 μετα ξανακολαει, εχω καταφερει να αντιγραψω κατι εκει μεσα να διαβασει απο εκει ειναι οκ. Τι παιζει δεν ξερω???!
Θα τεσταρω και τις ram και θας πω.

Desktop: Intel i7-4771 3.5 ghz | ddr3x2 Kingston 4gb ram | Asus Maximus vi hero | SSD Samsung Evo 120gb | HDD WD 2Tb green
Laptop: fujitsu amilo pi1556 intel core2duo t7200 | 2gb ram | nvidia gforce go 7600 256mb(10de:0398)

raver
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klong » 08 Δεκ 2008, 11:05

Ίσως έχει λυθεί ήδη το πρόβλημα γιατί περάσανε κάτι μέρες από το τελευταίο ποστ.
Αν δεν λύθηκε πάντως, να πω και εγώ την βλακεία μου, δες μήπως δεν κάνουν καλά επαφή τα φις των δίσκων.
Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα παλιά όταν άλλαξα καλώδιο για τον sata δίσκο και επειδή δεν έκανε καλά επαφή μου κολούσε διαρκώς και έμενε και αναμένο το φωτάκι του δίσκου.
Λέμε τώρα μήπως...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ G3420 │ RAM 4GB │ null │ null │ null │ Realtek ALC888 7.1-channel audio │ TFT LG 22"
Άβαταρ μέλους
klong
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό raver » 08 Δεκ 2008, 16:07

Δεν εχω απαντησει γιατι περιμενω να δω αν θα το κανει, γιατι δεν το κανει παντα!
Τεσταρα τις ram ειναι κομπλε, με τον δισκο που ειχα προβλημα τελικα ηταν γεματος bad sectors(3/4 του δισκου 160gb), τον εστροσα.
Λετε να εφτεγε αυτο? αλλα αυτο το διαμερισμα δεν το χρισημοποιουσα πολυ συχνα, πολλες φορες ουτε προσαρτιση δεν του εκανα.
Θα ξαναροτησω μπορω να ρυθμισω να κανει το μηχανιμα αυτοματο τερματισμο οταν πεφτει το ρευμα απο το ups; εχει και usb και com.
Και αν ναι πως γινετε αυτο?
Επισεις κατι αλλο εχω παρατιρισει στο φορητο κανει που και που, drivers check πριν μπει μεσα, στον σταθερο γαιτι δεν το κανει?
Τελος αν κανω ανβαθμηση σε 8.10 λετε να στροσει?

raver
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Δεκ 2008, 17:09

raver έγραψε:Δεν εχω απαντησει γιατι περιμενω να δω αν θα το κανει, γιατι δεν το κανει παντα!
Τεσταρα τις ram ειναι κομπλε, με τον δισκο που ειχα προβλημα τελικα ηταν γεματος bad sectors(3/4 του δισκου 160gb), τον εστροσα.
Λετε να εφτεγε αυτο? αλλα αυτο το διαμερισμα δεν το χρισημοποιουσα πολυ συχνα, πολλες φορες ουτε προσαρτιση δεν του εκανα.
Θα ξαναροτησω μπορω να ρυθμισω να κανει το μηχανιμα αυτοματο τερματισμο οταν πεφτει το ρευμα απο το ups; εχει και usb και com.
Και αν ναι πως γινετε αυτο?

Ναι, είναι σημαντικό να γίνει αυτό.
Πρώτα από όλα, διάβασε τις οδηγίες για νεοεισερχόμενους για να βάλεις τα στοιχεία του υπολογιστή (+UPS) στην υπογραφή σου. Αυτό θα βοηθήσει για να προχωρά η συζήτηση παραπέρα πιο εύκολα. Τώρα δηλαδή πρέπει να ρωτήσω το UPS έχεις.
Το πως το ενεργοποιείς, κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ ή γενική αναζήτηση στο ubuntuforums.org, google.

raver έγραψε:Επισεις κατι αλλο εχω παρατιρισει στο φορητο κανει που και που, drivers check πριν μπει μεσα, στον σταθερο γαιτι δεν το κανει?
Τελος αν κανω ανβαθμηση σε 8.10 λετε να στροσει?

Αν το σύστημά σου δεν συμπεριφέρεται σωστά, είναι καλύτερο να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή, δοκιμάζοντας 8.10.
Αν δεις τους οδηγούς εγκατάστασης που παρέχονται από το φόρουμ, κάνουν αναφορά για ξεχωριστή κατάτμηση στο /home, οπότε αν το έχεις κάνει ήδη, τότε θα είναι σχετικά εύκολο να εγκαταστήσεις ξανά, αφού πάρεις αντίγραφο ασφαλείας, κτλ.

Είναι σημαντικό, όταν κάνεις αλλαγές στο σύστημα, να τις καταγράφεις, οπότε αν κάτι πάει στραβά, να μπορείς να δοκιμάσεις να γυρίσεις πίσω, και να δεις αν το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα εκείνων των αλλαγών.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό raver » 17 Δεκ 2008, 13:11

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας, φενετε να εστροσε τοσες μερες τον αφηνω ανοιχτο και δεν το ξαναεκανε!
Πρεπει να εφτεγε ο δισκος που ηταν τινγκα στα bad sectors.

raver
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα