Απο την εποχή που αγόρασα το πρώτο μου PC (8088 XT) έως σήμερα δεν είχα δουλέψει σε τίποτα άλλο εκτος απο DOS και Windows. Τώρα δοκιμάζω τα πρώτα μου βήματα με το ubuntu αλλά με το καλημέρα αντιμετώπισα σωρό προβληματων και θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Κατέβασα έκαψα (έκανα και CD integrity test) το liveCD και δοκίμασα το ubuntu 8.10 χωρίς εγκατάσταση το οποίο με έπεισε (δούλεψε) και θέλω να το εγκαταστήσω.
Στην αρχή εκτέλεσα το CD μέσα απο windows για να το εγκαταστήσω ως εφαρμογή. Όταν έφτασε στα μισά του creating image, φόρτωσε ολόκληρο το CD και εμφάνισε το μύνημα ¨δεν υπάρχει πρόσβαση στο Cd παρακαλούμε βεβαιώστε οτι δεν χρησιμοποιείται απο άλλες εφαρμογές και δοκιμάστε ξανα.
Θεώρησα οτι ίσως έφταιγε το MCAfee και το απενεργοποίησα και ξαναδοκίμασα για να λάβω πάλι το ίδιο μύνημα.
Έτσι ξεκίνησα απο το CD χωρίς εγκατάσταση.
Μετά προσπάθησα να μικρύνω το partition που βρίσκονται τα windows xp για να ΄φτιάξω μετά τα δυό (σωστα;) partitions που απαιτεί ο ubuntu. Τζίφος! για κάποιο λόγο δεν ολοκληρώνει τη "σμίκρυνση" Έχω μόνο 15 απο τα 80 GB κατειλειμένα απο τα windows, τι σκ@τά φταίει;
ΟΚ λέω θα φταίει οτι έχω ήδη ένα λειτουργικό πάνω, ας το δοκιμάσω με άδειο δίσκο.
ΒΓάζω τον δίσκο που έχει τα windows και βάζω έναν 80GB τελείως άδειο NTFS formated.
Ξεκινάω απο το Cd επιλέγω εγκατάσταση και πάλι η οθόνη σβήνει και ο υπολογιστής παύει να αποκρίνεται.
Έχω αρχίσει να απελπίζομαι αλλά πριν τα παρατήσω θα ήθελα να μου προτείνετε καμιά πατέντα. Μήπως το ubuntu έχει ασυμβατότητες; να δοκιμάσω άλλη διανομή;
Κάθε βοήθεια είναι δεκτή.
Το PC είναι ένα P4 στα 3.00 Ghz 64bit (μήπως φταίει ο επεξεργαστής; όμως στην demo λειτουργία γιατί έπαιξε;)
Έχω 1 Gb ram και παίζω με την onboard κάρτα γραφικών ΑΤΙ
Ευχαριστώ εκ των προταίρων.