Evolution και keyring [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Evolution και keyring [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό owl » 26 Δεκ 2008, 12:43

γειά σας ,
είμαι νέος χρήστης και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : όταν ανοίγω το evolution -την πρώτη φορά αφού ανοίξω τον υπολογιστή μου , εμφανίζεται ένα εκνευριστικότατο μικρό παράθυρο που μου ζητά -''set code to unlock keyring''-έβαλα ένα κωδικό, εντάξει, αλλά μόλις ξανανοίξω τον υπολογιστή και μετά το evolution, πάλι τα ίδια !!!
πως μπορώ να απαλλαγώ απ'αυτό ?? -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
owl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Evolution και keyring

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 26 Δεκ 2008, 14:05

Είχα και εγώ αυτό το εκνευριστικό πρόβλημα μέχρι που είδα μία δημοσίευση σε ένα φόρουμ.
Εκεί έγραφε ότι άν πας στις ρυθμίσεις του Gnome Keyring (Διαχείριση κλειδιών ή κάτι τέτοι) και επιλέξεις αλλαγή κωδικού, αφού βάλεις τον παλιό κωδικό που ήδη έχεις θέσει, αφήνεις τα πεδία του νέου κωδικού κενά και επιβεβαιώνεις την ενέργεια.
Αυτό σημαίνει ότι δεν επιλέγεις πλέον το Gnome Keyring ως διαχειριστή των κωδικών του Evolution και - δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό - οι κωδικοί σου δεν είναι πλέον κρυπτογραφημένοι ή ασφαλείς.
Το θέμα είναι ότι μετά από αυτό, το παράθυρο για την εισαγωγή κωδικού δεν ξαναεμφανίστηκε.
Το Evolution είναι πραγματικά πολύ καλό πρόγραμμα για ηλ. ταχυδρομείο, αλλά με 2 μειονεκτήματα: δεν αποθηκεύει τα μηνύματα σε όποιον φάκελο θες εσύ και δεν έχει ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο (δηλαδή σου δείχνει τις λάθος λέξεις αλλά δεν σου δίνει επιλογές διόρθωσης).

Εναλλακτικά: πήγαινε στο Εφαρμογές-->Βοηθήματα-->Διαχείριση Κλειδιών και Κωδικών, επιλέγεις Επεξεργασία-->Προτιμήσεις και διαγράφεις το τρέχων προφίλ. Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις ξανά το Evolution θα σου ζητήσει πάλι κωδικό. Δεν βάζεις κωδικό, πατάς απλά ΟΚ ή επιλέγεις την Μη Ασφαλή επιλογή. Μετά από αυτό δεν θα σου ζητήσει ξανά κωδικό.
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό owl » 26 Δεκ 2008, 15:53

Ευχαριστώ ρε φίλε,
Η βοήθειά σου ήτανε πολύτιμη ,τόλυσα το πρόβλημα. Νάσαι καλά -καλή Χρονιά !!
metonas@hol.gr
owl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 26 Δεκ 2008, 15:59

owl έγραψε:Ευχαριστώ ρε φίλε,
Η βοήθειά σου ήτανε πολύτιμη ,τόλυσα το πρόβλημα. Νάσαι καλά -καλή Χρονιά !!
metonas@hol.gr

Τώρα μπορείς να προσθέσεις και στο τίτλο του πρώτου μηνύματος ένα {ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ] και το αλλάξεις ώστε να σχετικό με το πρόβλημα που είχες , τότε κάποιος που έχει η θα έχει παρόμοιο πρόβλημα να μπορεί να βρει εύκολα την λύση που δόθηκε εδώ
δες και εδώ είναι σχετικό Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 26 Δεκ 2008, 18:30

Κάνοντας αναζήτηση με λεκτικό (keyword) : keyring στο παρόν φόρουμ βρήκα ανάμεσα σε άλλα αυτά:
viewtopic.php?f=25&t=2289&p=21671&hilit=keyring#p21671
viewtopic.php?f=4&t=517&p=4181&hilit=keyring#p4181
Όταν προσθέσεις επιλύθηκε πες μας αναλυτικά ποια ήταν η λύση τελικά.

Θα σου φανεί χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου (Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux) και στο άρθρο "Πως βρίσκω λύσεις..." του 1ου τεύχους του περιοδικού ubuntistas.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα