Μου είχε τύχει και σε εμένα κάτι παρόμοιο σε laptop, όταν έβγαλα τελείως τα vista για να βάλω xp ( με dual boot ubuntu, αλλά δεν έχει σημασία αυτό) και το cd των win xp δεν είχε μέσα τους sata drivers ή controllers, μου έβγαζε δλδ το δικό σου μήνυμα της 1ης εικόνας μόνο (δεν υπάρχει δίσκος).
Σαν μια άλλη λύση όπου την δοκίμασα κι εγώ είναι η παρακάτω (και μου δούλεψε).
Πρέπει να ενσωματώσεις (slipstream) τους παραπάνω drivers στο cd των xp (Αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν είναι παράνομο, αφού το προτείνει και η microsoft). Τώρα πως θα το κάνεις αυτό...
1. Κατέβασε το πρόγραμμα
nlite (τρέχει σε win),
2. Μέσα από το Ubuntu (Αν δεν το έχεις εγκατεστημένο, μέσω live cd) άνοιξε ένα τερματικό και γράψε:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lshw
( το πακέτο lshw υπάρχει στην 8.10 στο βασικό cd εγκατάστασης)
Προς στο τέλος τον αποτελέσμάτων στο " *-storage " και μετά product έχει τα στοιχεία για τους drivers που θα χρειαστείς να κατεβάσεις ή να βρεις από το cd με τους drives (όχι εγκατάστασης) για xp (και όχι vista) που τυχών να υπήρχε με την αγορά του laptop. Σε εμένα για παράδειγμα είναι Intel 82801HBM/HEM SATA AHCI Controller.
3. Από win τρέξε το πρόγραμμα και ενσωμάτωσε τους controllers φτιάξε ένα iso και κάφ' το σε ένα νέο cd.
4. Δοκίμασε πάλι την εγκατάσταση με το νέο cd.
Και δύο οδηγοί στα ελληνικά
εδώ και
εδώ.
Αυτά είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις, μόνο και μονο για να μπορέσει το cd των xp να δει τον/τους σκληρούς δίσκους.
(αυτά είναι τα xp που θεωρούνται πιο "κοντά" στον χρήστη και με εύκολη εγκατάσταση)
Εγώ σε αυτό που δυσκολεύτηκα περισσότερο είναι να βρω τους σωστούς drivers(controllers καλύτερα)!
Για οποιαδήποτε απορία ρώτα, γιατί ίσως τα έγγραψα λίγο "χοντρά-χοντρά".
Τώρα για την 2η φώτο με τα κινέζικα και το 0x0000008E ίσως χρειάζεται repair και όχι επανεγκατάσταση των xp, αλλά από ό,τι είδα είναι
πρόβλημα με τις μνήμες RAM (δεν είμαι σίγουρος)!
Υ.Γ.
Χωρίς το live cd με linux (ubuntu) θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να βρω τους controllers (τουλάχιστο σε εμένα)!!!