πρόβλημα με διαγραφή αρχείου με μακρύ όνομα στα winxp

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

πρόβλημα με διαγραφή αρχείου με μακρύ όνομα στα winxp

Δημοσίευσηαπό Apollonios » 19 Απρ 2013, 15:07

το γράφω εδώ, θα δείτε γιατί
λοιπόν, είμαι παλιός στο επάγγελμα, δούλεψα κάπου 25 χρόνια και αυτό δεν μου ξανασυνέβη
Είχα σώσει μια σελίδα από το firefox στο winxp που το χρησιμοποιώ πλέον μόνο για να τρέχω μερικά 'ειδικά' προγράμματα (OCR κλπ)
έσωσε λοιπόν ένα αρχειάκι, με κάπου 80 χαρ. ελληνικά, αλλά με κενά. Και αρνούταν να το σβύσει, να το κάνει rename κλπ. Ούτε και το directory του που αυτό ήθελα βασικά να διαγράψω. Έψαξα στο internet και κατέβασα 3-4 προγράμματα , τίποτα. Φαίνεται χρησιμοποιούν όλα την ίδια κλήση ρουτίνας του συστήματος, Η απορία μου είναι η εξής : (καλά ξέρω, δεν υπάρχει απάντηση)
'αφού δεν μπορεί να το διαγράψει, γιατί το αφήνει να το σωθεί?'.
Το έσβυσα τελικά μέσα από το καλό μας Ubuntu.
Περαστικά. (και σιγά μην βάλω τα 8)

Και κάτι ακόμα. Εϊναι σχεδόν αδύνατο να μπω με wifi με τους driver - για το ίδιο hardware μιλάμε - από τα winXP. Δεν κάνει repear- disable , αν δε αποσυνδέσω το καλώδιο USB, τότε πρέπει να κάνω reboot. Στο δικό μας, κανένα πρόβλημα. (μπαίνω με φιλική συμμετοχή :)

Επίσης γράφω ένα DVD στα winXP σε 21 λεπτά με το Nero ενώ στο Ubuntu σε 7 με το Κ3b
είμαι παλιός αποσυρμένος πρ/στης και ηλεκτρονικός, σπουδές στην φιλοσοφία και κοινωνιολογία, στην Ιταλία, με μεγάλη εμπειρία σε turbo pascal, οτι θέλετε ρωτάτε. Επίσης php / MySQL , C αρκετα. (τώρα arduino ecc, erlang) Θεσσαλονίκη SV2DSH
Άβαταρ μέλους
Apollonios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα