Recycler & system volume information [folders] [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Recycler & system volume information [folders] [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό GSK » 24 Ιουν 2008, 15:34

Απο χθες ο υπολογιστης μου κανει πολυ ωρα να ξεκινησει, τυχαια τωρα βρισκω μεσα στον εξωτερικο μου σκληρο, 2 νεους φακελους με τα ονοματα
RECYCLER &
SYSTEM VOLUME INFORMATION
τους οποιους δεν δημιουργησα ποτε, τουλαχιστον εσκεμμενα. Δεν ξερω εαν σχετιζονται οι νεοι φακελοι με την καθυστερηση της εκκινησης του λειτουργικου μου για αυτο και θεωρησα σωστο να ρωτησω τους ειδικους τι συμβαινει γενικοτερα.
Γνωριζω οτι ο φακελος svi είναι ένας κρυφός φάκελος του συστήματος, ο οποίος χρησιμοποιείται από το εργαλείο "Επαναφορά Συστήματος" (System Restore) για την αποθήκευση των πληροφοριών και των σημείων επαναφοράς του οσον αφορα τα win με το linux ομως?. Το ερωτημα ειναι γιατι να εμφανιστει και που χρησιμευει.
Ααα, ο σκληρος μου ειναι της μορφης ntfs και δεν περιεχει κανενα λειτουργικο μεσα παρα μονο αποθηκευμενα αρχεια.
Ευχαριστω την καθε βοηθεια.
Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά/
Ubuntu 11.10 / Win7 64-bit │ Version N/A│ Build Date : N/A
Intel Pentium Dual Core CPU E2180 @2.00GHz │ASUS P5KPL SE │ sus P5B SE 2.0 GiB Samsung │Asus 6450 Silent 1GB DDR3│ Ethernet Wired με Dlink DSL-2680 │ Realtek │ Acer X223W 16:10 1680x1050
Άβαταρ μέλους
GSK
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: RECYCLER & SYSTEM VOLUME INFORMATION [folders]

Δημοσίευσηαπό ftso » 24 Ιουν 2008, 17:33

Οι παραπάνω 2 φάκελοι που αναφέρεις ανήκουν στο windows.
Όπως είπες χρησιμοποιούνται απο το system restore και απο τον κάδο ανακύκλωσης του windows το οποίο και τους έχει δημιουργήσει.

Αν θέλεις να τους απενεργοποιήσεις μπορείς απο τις ρυθμίσεις του κάδου ανακύκλωσης και του system restore του windows, χάνοντας όμως τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Το linux επειδή μπορεί και διαβάζει και ntfs partition πολύ απλά διαβάζει σαν αρχεία τους δύο φακέλους χωρίς όμως να μπορεί να τους αξιοποιήσει...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα