απεγκατάσταση του 14.04 απο το pc  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: απεγκατάσταση του ubuntu 14.04 απο το laptop

Δημοσίευσηαπό george526 » 07 Μαρ 2015, 19:14

Καλησπερα αντιμετοπιζω παρομοιο προβλημμα με τον φιλο που δημοσιευσε ποιο πανω περασα και'γω το ubuntu σαν μοναδικο λειτουργικο συστημα . Πρωσπαθω να το απεγκαταστησω χωρις αποτελεσμα εχω αφεντικο cd windowsxp . Στην οθονη του boot menu παταω την επιλογη cd/dvd/cd-rw για την εγκατασταση με το cd εμφανιζεται η φραση. Press any key to boot from cd/dvd πατωντας enter μου εμφανιζει την προταση το συστημα ριθμιζει τις παραμετρους του υπολογιστη . Στην συνεχεια δεν μου εμφανιζει κατι.υπαρχει κατι που θα μπορουσα να δοκιμασω ;;
george526
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: απεγκατάσταση του 14.04 απο το pc

Δημοσίευσηαπό dim459 » 07 Μαρ 2015, 20:23

Κάνοντας την υπόθεση :
α) ότι δεν έχει πρόβλημα το drive σου
β) ότι δεν έχει πρόβλημα το cd σου
γ) ότι τα χρ μπορούν να εγκατασταθούν στο pc σου (πολλές φορές τους λείπουν drivers για καινούριο hardware και δεν προχωρά η εγκατάσταση)
ένας ακόμα πιθανός λόγος είναι να κολλάνε γιατί δεν μπορούν να διαβάσουν το διαμορφωμένο σε ext 4 file system του δίσκου σου.
Αφού ούτως ή άλλως δεν σκοπεύεις να κρατήσεις το ubuntu, μπούταρε με το Live cd του και τρέχοντας την εφαρμογή gparted διάγραψε όλα τα partitions του δίσκου σου και μετά ξαναπροσπάθησε με το cd των windows.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα