find human readable  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

find human readable

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 15 Απρ 2015, 00:09

Χαίρετε
Παίζω ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο (http://overthewire.org) όπου καλούμαι να μπω σε ένα server (της ιστοσελίδας) μέσω ssh και είμαι σε ένα σημείο όπου έχω 9 αρχεία. Μόνο ένα από αυτά είναι human readable. Έκανα cat όλα τα αρχεία ένα-ένα και το βρήκα το αρχείο που έψαχνα. Αλλά αν ήταν παραπάνω αριθμός, αν ήταν 200 αρχεία, πώς θα μπορούσα μέσω shell να βρω το αρχείο με human readable περιεχόμενο; Λέει ότι πιθανές εντολές που θα χρησιμοποιήσω είναι file, find, du, cat, cd, ls. Λογικά θα είναι ή file ή find, μιας και η du έχει να κάνει κυρίως με μέγεθος από ότι κοίταξα στο manual της μέσω man du. Οι άλλες ξέρω τι κάνουν. Ξέρετε καθόλου τι μπορώ να κάνω;
Έκανα και ένα google, βρήκα λίγο πολύ τι εντολή να χρησιμοποιήσω αλλά θεώρησα ότι ένας Έλληνας θα βοηθούσε περισσότερο να το καταλάβω. Υπάρχει και walkthrough αλλά δεν λέει.
Ελπίζω να το ανάρτησα στον κατάλληλο τομέα!
Off topic:
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα και αρκετά κόλλημα :) Είχα φτάσει μέχρι ένα αξιοπρεπέστασο σημείο αλλά επειδή είχα καιρό να παίξω το πήρα από την αρχή. Το συνιστώ σε όποιον δει αυτήν την ανάρτηση και δεν είναι και πολύ έμπειρος με το shell.
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: find human readable

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 15 Απρ 2015, 01:09

Ένα loop με file σε όλα τα αρχεία που δεν είναι κατάλογοι, και grep στην έξοδο ψάχνοντας για "text" ή κάτι παρόμοιο.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 15 Απρ 2015, 12:22

Ilias95 έγραψε:Ένα loop με file σε όλα τα αρχεία που δεν είναι κατάλογοι, και grep στην έξοδο ψάχνοντας για "text" ή κάτι παρόμοιο.

Πρέπει να είναι χωρίς grep
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 15 Απρ 2015, 15:54

Που έχει τέτοιο περιορισμό; Μόνο για πιθανές εντολές έκανες λόγο.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: find human readable  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 15 Απρ 2015, 19:01

Από περιέργεια ξεκίνησα κι εγώ. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο bandit4.

Για τα 9 αρχεία αρκεί αυτό, χωρίς grep καθώς μπορείς να το δεις με το μάτι:
Spoiler: show
Κώδικας: Επιλογή όλων
for i in *; do file "./$i"; done

Για τα 200 που λες:
Spoiler: show
for i in *; do file "./$i" | grep text; done
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 02 Ιουν 2015, 23:49

Ilias95 έγραψε:for i in *; do file "./$i"; done

Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά πνιγόμουν στις Πανελλήνιες! Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ αν είναι εύκολο την εντολή; Δηλαδή τι κάνει κάθε κομμάτι της; Ξέρω ότι είναι loop το
for i in

αλλά γιατί η χρήση του wildcard;

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 03 Ιουν 2015, 00:51

Πριν εκτελεστεί η εντολή, τα wildcards αντικαθίστανται από το shell. Δηλαδή όπου *, θα μπουν όλα τα ονόματα των αρχείων που βρίσκονται στον φάκελο.
Έτσι, δίνω το κάθε αρχείο στην file, και φιλτράρω την έξοδο με grep για να βρω το string "text", ώστε να ξέρω ότι πρόκειται για κείμενο (άρα human readable).
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 11 Ιουν 2015, 15:53

Ilias95 έγραψε:Πριν εκτελεστεί η εντολή, τα wildcards αντικαθίστανται από το shell. Δηλαδή όπου *, θα μπουν όλα τα ονόματα των αρχείων που βρίσκονται στον φάκελο.
Έτσι, δίνω το κάθε αρχείο στην file, και φιλτράρω την έξοδο με grep για να βρω το string "text", ώστε να ξέρω ότι πρόκειται για κείμενο (άρα human readable).

Έχω εξασκηθεί κάπως. Είμαι σε επόμενο απλά το αναφέρω μιας και νομίζω θα ήταν καλό :)

Γίνεται πολύ πιο απλά:

file ./*

Και έτσι κάνει file παντού!
Ευχαριστώ πολύ όμως για την ιδέα!

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 11 Ιουν 2015, 16:13

Ναι σωστά, ή ακόμα πιο απλά file * :P
Το παραπάνω for απλώς είναι πιο general και μπορείς να χρησιμοποιήσεις με οποιαδήποτε εντολή, μιας και δεν δουλεύουν όλες όπως η file.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 13 Ιούλ 2015, 21:51

Ilias95 έγραψε:Ναι σωστά, ή ακόμα πιο απλά file * :P
Το παραπάνω for απλώς είναι πιο general και μπορείς να χρησιμοποιήσεις με οποιαδήποτε εντολή, μιας και δεν δουλεύουν όλες όπως η file.

Αααα τέλεια! Ευχαριστώ :)

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα