Δημιουργία Ubuntu Distro

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Δημιουργία Ubuntu Distro

Δημοσίευσηαπό LamboLighting » 17 Απρ 2015, 10:19

Καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούριος εδώ στο ελληνικό forum και είναι η πρώτη φορά που ποστάρω κάτι. Κυρίως βρισκόμουν χομένος κάπου μέσα στα forum του κεντρικού Ubuntu.
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα προς την κοινώτητα και ελπίζω να το έβαλα στο σωστό θέμα μιας και δεν βρήκα κάποιο άλλο να ταιριάζει.
Μου έχει έρθει εδώ και κάποιο καιρό στο μυαλό η ιδέα του να φτοιάξω ένα δικό μου distribution βασισμένο στο Ubuntu μιας και πιστεύω ότι είναι από τα πιο σταθερά που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Άλλος ένας λόγος για να πατήσω πάνω σε Ubuntu είναι τα repositories και το έτοιμο στήσιμο που θα μου παρέχει.
Πειραματίζομε τελευταία με το ubuntu builder κυρίως αλλά έχω δοκιμάσει και το ubuntu customizaton kit και έχω καταλάβει γενικότερα το πως δουλεύει ένα build. Από εκεί και πέρα δεν είμαι σίγουρος για το πως γίνετε το maintenance και η αναβάθμιση του OS του οποίου θα ήθελα να φτοιάξω. Ξέρει κάποιος εδώ πέρα κάτι σχετικό και θα μπορούσε να με πληροφορήσει καταλήλως; Επίσης αν θα ήθελε να συμμετέχει και κάποιος άλλος πολύ ευχαρίστως!
Ευχαριστώ! :)
LamboLighting
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δημιουργία Ubuntu Distro

Δημοσίευσηαπό konnn » 17 Απρ 2015, 10:36

Καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα

1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 17 Απρ 2015, 12:47

Τι ακριβώς προσπαθείς να επιτύχεις μέσα απ' την διαδικασία;
Αν ο στόχος είναι να μάθεις πράγματα απ' αυτό, μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθείς με το στήσιμο κάποιας πιο «from scratch» διανομής (πχ. Arch, Gentoo, LFS); Για την αναβάθμιση και το maintanance μπορείς να προσπαθήσεις να γίνεις packager/maintainer σε κάποια mainstream διανομή (κατά προτίμηση στην αγαπημένη σου).
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό LamboLighting » 17 Απρ 2015, 21:22

Ilias95 έγραψε:Τι ακριβώς προσπαθείς να επιτύχεις μέσα απ' την διαδικασία;
Αν ο στόχος είναι να μάθεις πράγματα απ' αυτό, μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθείς με το στήσιμο κάποιας πιο «from scratch» διανομής (πχ. Arch, Gentoo, LFS); Για την αναβάθμιση και το maintanance μπορείς να προσπαθήσεις να γίνεις packager/maintainer σε κάποια mainstream διανομή (κατά προτίμηση στην αγαπημένη σου).

Αυτό που θέλω να κάνω είναι στην ουσία να φτοιάξω ένα δικό μου distribution το οποίο θα ανανεώνω και θα ανεβάζω στο ίντερνετ για να μοιραστώ και με άλλο κόσμο.
Θέλω δηλαδή να πάρω σαν βάση το Ubuntu, να αλλάξω τις εφαρμογές/θέματα/γραφικό περιβάλλον κτλπ και να το μοιράζω σαν ubuntu distribution. Μία απορία επίσης που μου δημιουργήθηκε, θα μπορώ να το μοιράζω στο ίντερνετ σαν ubuntu distro ή θα χρειαστώ κάποια συγκεκριμένη άδεια απ'την canonical;
LamboLighting
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 18 Απρ 2015, 00:00

LamboLighting έγραψε:Αυτό που θέλω να κάνω είναι στην ουσία να φτοιάξω ένα δικό μου distribution

Για να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να γράψεις δικές σου εφαρμογές. Γνωρίζεις από προγραμματισμό ;
Αν πάρεις το ubuntu, βάλεις - βγάλεις μερικές εφαρμογές και το κάνεις iso. Πάλι ubuntu είναι αυτό που έκανες.
Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς καλό είναι να διοχετεύσεις την ενέργειά σου κάπου που θα είναι χρήσιμη, όπως εκεί που γράφει ο Ilias95.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα