Learner έγραψε:Πραγματικά δεν γνωρίζω τι ενέργειες κάνουν τα Windows κατά την διαδικασία της αναβάθμισης σε 10. Αν δηλαδή διαμορφώνουν(format) διαμερίσματα ή οτιδήποτε άλλο. Το σίγουρο είναι ότι παίρνουν τον έλεγχο του υπολογιστή ανεξάρτητα με το τι λειτουργικά έχεις ( είχες ; ) μέσα.
Όταν κάποια στιγμή δοκίμαζα τα 10 το έκανα σε ξεχωριστό δίσκο και με τους υπόλοιπους αποσυνδεδεμένους. Έτσι μπακάλικα, μόνον έτσι ήμουν σίγουρος ότι δεν θα μου διαλύσουν το υπόλοιπο σύστημα, γιατί βέβαια ήταν και πειραματικά τότε και είχαν αναφερθεί πολλά και διάφορα.
Όντως το extended διαμέρισμα έχει χώρο. Έχει 105GB χώρο από τα οποία μόνον τα 2.8GB (2857ΜΒ) φαίνονται, τα οποία είναι η Swap. Υποθέτω ότι αν ήταν πρόβλημα μη υπογεγραμμένου διαμερίσματος (αν και δεν το έχω διαβάσει κάπου αυτό), δεν θα φαινόταν ούτε η Swap, μιας και ούτε αυτή είναι υπογεραμμένη.
Κανονικά η αναβάθμιση θα έπρεπε να επηρεάσει μόνο τον grub και με μια επανεγκατάστασή του στο mbr του δίσκου να είσαι εντάξει. Σε περίπτωση όμως που έχει (για οποιονδήποτε λόγο) διαγραφεί το Ubuntu (οπότε και τα "ζωτικά" αρχεία/scripts του grub) τότε η εγκατάσταση του grub δεν θα βοηθήσει.
Δες και μέσα από το Disk Management των Windows μήπως βλέπεις κάποιο διαμέρισμα κενό ή κάτι παρόμοιο.
Φίλε Learner,η διαχειριση δισκου των windows μου δείχνει(τα γραφω,μιας και δεν βλεπω δυνατοτητα για ανεβασμα εικονας κατευθειαν απο τον υπολογιστη μου)
1.System reserved 350MB NTFS
2.(C)833,07 GB NTFS
3.Ενα διαμερισμα 450 mb
4.95GB ελευθερος χωρος
5.2,66GB(προφανως swap)
Όσο αφορά τα δεδομένα μου,τα έχω backup το 99% και δεν με απασχολούν....αυτό που με τρελαίνει,είναι πως πρέπει-απ'ότι φαίνεται-να τα ξανακάνω ΟΛΑ απ'την αρχή