προβλημα με την εγκατασταση των Ubuntu, Lubuntu , linux Mint  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: προβλημα με την εγκατασταση των Ubuntu, Lubuntu , linux

Δημοσίευσηαπό dkotzias » 16 Σεπ 2015, 14:27

Κώδικας: Επιλογή όλων
alex@alex-laptop:~$ gksu "/media/cdrom/cdromupgrade"
alex@alex-laptop:~$ kdesudo "/media/cdrom/cdromupgrade"
sudo:
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_klauncher.so
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kded4.so
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
kbuildsycoca4 running...
kbuildsycoca4(1433) KBuildMimeTypeFactory::createEntry: Missing <comment> field in "application/x-note.xml"
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/glslideshow.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/glmatrix.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/antspotlight.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/hypertorus.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/fuzzyflakes.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/glcells.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/glblur.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/glschool.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/gltext.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/screensavers/fiberlamp.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kbuildsycoca4(1433) KConfigGroup::readXdgListEntry: List entry Categories in "/usr/share/applications/gcalctool.desktop" is not compliant with XDG standard (missing trailing semicolon).
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kconf_update.so
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/knotify4
knotify(1453) KNotify::event: 1 ref= 0
alex@alex-laptop:~$

αυτα μου βγαζει
dkotzias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 16 Σεπ 2015, 17:41

Αναβάθμιση μέσω διαδικτύου και όχι CD, δοκίμασες;
Βλέπω αναφορά σε kde, Kubuntu έχεις κάνει εγκατάσταση;
Διατήρησε την εγκατάσταση σου όσο γίνεται πιο καθαρή, μην προσθέσεις κανένα έξτρα πακέτο, τουλάχιστον μέχρι να κάνεις την αναβάθμιση επιτυχώς.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dkotzias » 16 Σεπ 2015, 18:07

τι εννοεις μεσω δικτυου: Αυτο που εκανα ειναι αυτο που διάβασα στο πως κάνεις αναβαθμίσιμη με τον update manager και κόλλησε στο σημείο που μου εβγαλε οτι αυτη η εκδοση δεν υποστηριζετε και δεν εκλεινε. Εκει εχει ενα LInk πως να το κανω αλλα οτι και να εκανα δεν δουλεψε. Μαλλον επειδή και το επιπεδο μου δεν ειναι καλο μπορει να κανω εγω καποια λαθη .
dkotzias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 16 Σεπ 2015, 18:26

Επειδή βλέπω την παρακάτω εντολή
dkotzias έγραψε:
gksu "/media/cdrom/cdromupgrade"

υποθέτω ότι κάνεις την αναβάθμιση λίγο διαφορετικά απ' ότι προτείνεται.

Ρίξε μια ματιά εδώ
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dkotzias » 17 Σεπ 2015, 11:23

Μου αρέσει η ευγένεια σου πάντως. Δυστυχώς το επίπεδο μου είναι σε αρχικο στάδιο ακόμα . Την εντολή αυτή την βρήκα στους οδηγούς πως να κάνετε αναβάθμιση από cd alternate. Γιατί όμως δεν μου δουλεύει ούτε αυτό. Θα διαβάσω και αυτό που μου προτείνεις και θα ξαναμιλήσουμε. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
dkotzias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dkotzias » 18 Σεπ 2015, 23:47

Γεια σας παλι. εχω προχωρησει αρκετα. Θελω να πω οτι εκανα εγκατασταση στο lubuntu 15.4 , ολα πηγαν καλα αλλα στο restart δεν ανοιξε ποτε ο υπολογιστης. Οποτε επεστρεψα στο προηγουμενο σχεδιο . εκανα αυτα που λεει το link που μου εστειλες. εδωσα λοιπον της εντολες ;
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

μεχρι εκει ολα τελεια .
μολις ειπα
sudo do-release-upgrade

βρηκε την αναβαθμιση με κατι προηδοποιητικα για το ποση ωρα θα διαρκεσει και μου λεει :
Συνεχεια [yN] Λεπτομερειες [λ]

γραφω {yN] τιποτα γραφω [λ] μπαινει στο τι θα αλλαξει φτανω στο end και μενουμε εκει. Το [yN] το εχω δοκιμασει με πολλα γραμματα ειτε ελληνικα ειτε αγκλικα.
dkotzias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα με την εγκατασταση των Ubuntu, Lubuntu , linux  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Learner » 19 Σεπ 2015, 00:52

dkotzias έγραψε:γραφω {yN] τιποτα γραφω [λ] μπαινει στο τι θα αλλαξει φτανω στο end και μενουμε εκει. Το [yN] το εχω δοκιμασει με πολλα γραμματα ειτε ελληνικα ειτε αγκλικα.

Άλλαξε την γλώσσα του συστήματος από Ελληνικά σε Αγγλικά και δοκίμασε ξανά. Στις ρυθμίσεις υπάρχει η επιλογή για αλλαγή γλώσσας. Βάλε πρώτη στην λίστα (σύρε την με το ποντίκι) τα Αγγλικά, μαζί και Apply System Wide.
Logout-Login ή επανεκκίνηση.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dkotzias » 19 Σεπ 2015, 20:31

Εχω καλα νεα. Εκανε νομιζω ολες τις αναβαθμισεις. το κακο ειναι οτι του ειπα να κανει και το 14.04 και περιμενω αποτελεσματα. Παντως σε αυτα που γραφουιν οι οδηγοι εδω δεν αναφερουν καν αυτων τον τροπο ( εκτος και αν εγω δεν το εψαξα σωστα ) Παντως ευχαριστω για την βοηθεια . Θα σας ενημερωσω και μετα την εγκατασταση απο το 14.04 αν και νομιζω οτι ολα ειναι καλα.
dkotzias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dkotzias » 23 Σεπ 2015, 12:27

το προβλημα λυθηκε μονο οσο αφορα ρα 12.04. δυο φορες που εκανα την διαδικασια απο τυην αρχη για να εγκαταστησω και τα 14.04 ο υπολογιστης δεν ανοιξε ποτε χωρισ να μου βγαλει κατι συγκεκριμενο. Εκανα και εγκατασταση των windows 7 μονο για να δω αν θα τα τρεξει και τα ετρεξε κανονικα. ( δεν ξερω αν αυτο βοηθαει σε τιποτα που το αναφερω ). Παντως τωρα το εχω στην 12.04 . Αν υπαρχει καποιος τροπος να μεταβω στην 14.04 εχει καλως αλλιως το ξαναβλεπουμε στην ληξη της 12.04. Ευχαριστω
dkotzias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα