Έχω εγκαταστήσει τα 15.04 στον ssd (2 partitions root + home σύμφωνα με τον οδηγό που υπάρχει στο forum) και το swap το έχω στον 1,5TB. Προέρχομαι, δε, από win 7.
Τη προηγούμενη βδομάδα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα : επειδή ο σκληρός του 1ΤΒ είχε γεμίσει (993 περίπου GB) αποφάσισα να μεταφέρω ένα μεγάλο τμήμα του με αρχεία κυρίως *.avi και *.mkv στον 1,5TB. Ο συνολικός όγκος ήταν περίπου 540GB. Δυστυχώς τη μεταφορά την έκανα με τη λειτουργία "αποκοπή" (cut) και ενώ ξεκίνησε κανονικά βρήκα μετά από ώρα τον υπολογιστή μου κλειστό (όχι hybernate). Προσπάθησα να τον ανοίξω, αλλά δεν άνοιγε με κανένα πλήκτρο, ούτε από το ποντίκι, ούτε από το power button (απλό ή παρατεταμένο πάτημα)! Αναγκάστηκα να σβήσω το τροφοδοτικό και ύστερα κάποια στιγμή ξεκίνησε. Αποτέλεσμα ήταν να μην έχει γράψει τίποτα στον 1,5ΤΒ και ταυτόχρονα να έχουν εξαφανιστεί 240GB από αυτόν του 1ΤΒ. Προσπάθησα να επαναφέρω τα αρχεία με την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
foremost -o /media/giannis/prwhn.ryan/resque -t all -i /dev/sdb1
και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Σχεδόν τίποτα επανήλθε. Δεν έχω κάνει κάποια άλλη ενέργεια πάνω στον 1ΤΒ μπας και μπορέσω να σώσω τίποτα.
Αν κάποιος από την κοινότητα γνωρίζει κάτι για το πως θα μπορέσω να επαναφέρω μέρος ή όλα τα χαμένα αρχεία ας μου απαντήσει ή αν υπάρχει κάποιο σχετικό νήμα και δεν το έχω δει ας μου το αναφέρει.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινήσεις.
Ευχαριστώ.
Γιάννης