Kαλησπέρα σε όλους,
Έχω έναν φορητό αδύναμο (2,7 ghz processor, 1 gb ram,, 128 mb graphics card) στον οποίο έχω εγκαταστήσει το lxle. Κάνεις τη δουλειά σου αλλά παρατηρείς μια καθυστέρηση. Θέλω να εγκαταστήσω για δοκιμή σε διαφορετικές κατατμήσεις το zorin lite & tahr (puppy linux βασισμένο όμως σε ubuntu οπότε θα έχω στη διάθεσή μου τα αποθετήρια). Επειδή ο δίσκος δεν είναι μεγάλος και δεν σηκώνει μεγαλύτερο σκέφτηκα να έχω κοινό home και για τις τρεις διανομές. Στο παρελθόν που το είχα δοκιμάσει στον σταθερό υπολογιστή, πάλι με ubuntu based διανομές, παρατήρησα ότι δημιουργούσε στην ίδια κατάτμηση 2 διαφορετικά home, το καθένα με διαφορετικό όνομα χρήστη, αυτό που είχα ορίσει κατά την εγκατάσταση εκάστου. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσα να σώσω τα έγγραφά μου στον ιδιο φάκελο documents, αλλά κάθε διανομή στον δικό της documents, και έπρεπε κάθε φορά να μπαίνω χειροκίνητα στον άλλο για να έχω πρόσβαση στα αρχεία της άλλης διανομής.
Το ερώτημά μου είναι το εξής: Υποθέτω ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει όντως κοινό home για να μην μπερδεύονται οι ρυθμίσεις και εξαρτήσεις. Είναι, όμως δυνατόν, να έχω κοινούς τους ''λειτουργικούς'' φακέλους του home, δηλαδή documents, pictures, videos, downloads κλπ σε περισσότερες από μία διανομές;