Boot in console mode [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Boot in console mode

Δημοσίευσηαπό frikouflios » 04 Ιούλ 2008, 15:33

Dimitris έγραψε:

ΥΓ. Δηλαδή δεν είμαι ο μόνος που διαβάζει το φόρουμ στη δουλειά ;)

ε ναι λοιπόν...... το ομολογώ :cry: :cry: το κάνω!!!! :twisted: :twisted: χαχαχαχαχα
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 8.04 32bit
Athlon 1800+ XP / 2X1024MB / ATI Radeon 7500 / Wireless WMP54G v4.1 / SoundBlaster Live 5.1 / CRT Sony G200 1024x768
Άβαταρ μέλους
frikouflios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό frikouflios » 04 Ιούλ 2008, 20:05

αποτελέσματα........

στην διαδρομή System-> Administration-> Login window-> Local(tab) δεν υπάρχει το Login Window :shock: :shock: έψαξα στα πακέτα μήπως είναι εκεί αλλά δεν τον βρήκα.....

τελικά το πρόβλημα λύθηκε δίνοντας στην κονσόλα sudo /etc/init.d/gdm restart
έτσι και το κουμπί του ShutDown εμφανίστηκε και κάνει boot σε γραφικό περιβάλλον! :D

αλλά για την ιστορία το Login window πως το εμφανίζω? Είναι κάποιο συγκεκριμένο πακέτο? Επίσης με το CTRL +ALt+Backspace τι ακριβώς έκανα? Σταμάτησα τον GNOME Display Manage και ξεκίνησα τον X Server ?
Ubuntu 8.04 32bit
Athlon 1800+ XP / 2X1024MB / ATI Radeon 7500 / Wireless WMP54G v4.1 / SoundBlaster Live 5.1 / CRT Sony G200 1024x768
Άβαταρ μέλους
frikouflios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 04 Ιούλ 2008, 22:46

έγραψε:στην διαδρομή System-> Administration-> Login window-> Local(tab) δεν υπάρχει το Login Window :shock: :shock: έψαξα στα πακέτα μήπως είναι εκεί αλλά δεν τον βρήκα.....
αλλά για την ιστορία το Login window πως το εμφανίζω?

Οι οδηγίες που σου έδωσα ήταν όπως τις βρήκα στα αγγλικά... Επειδή και εγώ είμαι ένας από αυτούς που μπαίνουν στο forum από τη δουλειά μου (winblows) δεν είχα το ubuntu μπροστά μου για να γράψω τις οδηγίες στα ελληνικά.
Λοιπόν, αναφέρω τις οδηγίες στα ελληνικά για μελλοντική χρήση μιας και επιλύθηκε το πρόβλημά σου:
Στο μενού Σύστημα > Διαχείριση Συστήματος > Παράθυρο Εισόδου > Ετικέτα "Τοπικό"
τσεκάρεις ενεργά την επιλογή "Προβολή μενού ενεργειών"
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Boot in console mode [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό frikouflios » 05 Ιούλ 2008, 09:24

@bullgr στο ubuntu μου έχω αγγλικά οπότε οι πρώτες οδηγίες σου ήταν κατανοητές....
το πρόβλημα ήταν ότι στο System-> Administration-> δεν υπήρχε η επιλογή Login window.
Τελικά αυτό οφειλόταν "μάλλον" στο ότι έτρεχε ο XServer και όχι ο GDM. Δίνοντας στην κονσόλα
την εντολή που ανέφερα πιο πάνω ενεργοποιήθηκε ο GDM και εμφανίστηκε το Login Window.
Ubuntu 8.04 32bit
Άβαταρ μέλους
frikouflios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα