από Epirotes » 05 Απρ 2009, 19:33
linuxman έγραψε:scarface έγραψε:κανονική την έκανα, απο το live cd, αλλά το θέμα είναι ότι δν θέλω να επαναφέρω το grub,θέλω ωπος είναι τώρα να μου βγάζει και ακόμα μια επιλογή για το linux
Δεν μπορεί να γίνει αυτό , ο grub κάνει κομάντο όταν έχεις βάλει και λίνουξ , εκείνος θα ορίζει ποιος θα κάνει boot και από ποια κατάτμηση .
Η διαφορά είναι ότι εάν το επαναφέρεις τώρα θα ορίσει τι και πως θα γίνεται και όλα θα είναι οκ , εάν φυσικά θες να επαναφέρεις και να κάνει κανονικό Boot το Λίνουξ .
Ο grub κάνει μόνο κομμάντο αν το επιθυμεί ο χρήστης. Σε τριπλό σύστημα εκκίνησης με ΧΡ, (Σ)Βίστα και Ubuntu μπορείς κάλλιστα να αφήσεις το BCD των (Σ)Βίστα να κάνει κομμάντο
και να έχεις επιλογή για εκκίνηση στο Ubuntu. Αυτό προαπαιτεί, αν θυμάμαι καλά, να ορίσεις να εγκατασταθεί ο grub στην κατάτμηση της εγκατάστασης Ubuntu και όχι στην πρώτη κατάτμηση του πρώτου σκληρού δίσκου. Μετά μπoρείς να προσθέσεις χειροκίνητα τις εντολές που χρειάζονται στο BCD για εκκίνηση του Ubuntu. Υπάρχει και το freeware πρόγραμμα
EasyBCD που απλοποιεί την δουλειά καθώς βρίσκει την έγγραφη του grub και προσθέτει της απαραίτητες εντολές στο BCD.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)