Δεν έχω τον κωδικό έναρξης

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Δεν έχω τον κωδικό έναρξης

Δημοσίευσηαπό zeppos » 15 Απρ 2009, 13:49

Αστείο αλλά αλήθεια!
Δεν έχω ανοίξει για μήνες το linux και δεν μπορώ να θημηθώ ή να βρώ τον κωδικό έναρξης..
Τι κάνουμε;
zeppos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν έχω τον κωδικό έναρξης

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 15 Απρ 2009, 14:18

Δες εδώ, για παράδειγμα. :? :roll: ή ακόμα καλύτερερα, εδώ.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zeppos » 15 Απρ 2009, 15:45

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση, αλλά τα δοκίμασα όλα και δεν..
Η πρώτη λύση που άρχισα, έγραψα στη κονσόλα του root E (edit) Δεν αναγνωρίζει την εντολή.
Ούτε την rw init=/bin/bash... Δεν αναγνωρίζει την rw..

Για την δεύτερη .. δεν έχω CD.. Κατέβασα το wubi για Ubundu πριν μήνες.. Δούλευε μια χαρά αλλά βλέπεις η "ευκολία" στα κολοwindows.... Ακόμη και στα δύσκολα βρίσκεις ένα κάρο σελίδες να σε βοηθήσουν..

Τώρα στο ψητό: Μπορεί παρακαλώ κάποιος να μου πει... το και το και οχι λινκ..
Για να ρωτάω πάει να πει οτι ΔΕΝ γνωριζω καλά το Linux, οποτε δεν βοηθάνε οι παραπομπές..
Σόρυ για το "υφάκι" αλλά τα έχω πάρει.. Είναι απίστευτο να χρειάζεται κάποιος password για να ανοίξει το μηχάνημα..
Η ευκολία που έλεγα..
zeppos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eirinikp » 15 Απρ 2009, 16:16

zeppos έγραψε:
Για την δεύτερη .. δεν έχω CD.. Κατέβασα το wubi για Ubundu πριν μήνες.. Δούλευε μια χαρά αλλά βλέπεις η "ευκολία" στα κολοwindows.... Ακόμη και στα δύσκολα βρίσκεις ένα κάρο σελίδες να σε βοηθήσουν..

Η δεύτερη δε χρειάζεται cd. Όπως ανοίγει ο υπολογιστής, κάπου λέει "GRUB loading. please wait… Press Esc to enter the menu…". Αν το πατήσεις θα δεις μια λίστα. Κάτω από κάθε επιλογή υπάρχει ξανά η ίδια, αλλά μέσα σε παρένθεση γράφει recovery mode. Ένα τέτοιο λοιπόν recovery mode πρέπει να επιλέξεις και μετά θα πατήσεις resume normal boot, οπότε θα μπεις στο ubuntu χωρίς να σου ζητήσει κωδικό, και μετά θα κάνεις αυτά που λέει παρακάτω το link.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέει παρακάτω το link ξαναρώτα.
zeppos έγραψε:
Σόρυ για το "υφάκι" αλλά τα έχω πάρει.. Είναι απίστευτο να χρειάζεται κάποιος password για να ανοίξει το μηχάνημα..
Η ευκολία που έλεγα..

Το νόημα των κωδικών θα ξέρουν σίγουρα να στο εξηγήσουν τα υπόλοιπα παιδιά που είναι πιο έμπειρα από εμένα. Πάντως αν δε χρησιμοποιείς παντού τον ίδιο κωδικό, μπορείς να τους σημειώνεις κάπου (αν δεν πρόκειται για κωδικούς υψίστης ασφαλείας :-P). Δε φταίνε μετά τα καημένα τα λινουξάκια...
Τελευταία επεξεργασία από eirinikp και 15 Απρ 2009, 16:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Στοιχεία: Ubuntu 9.4 / Core2 Duo 2.66GHz (64bit) / RAM 2GB
Άβαταρ μέλους
eirinikp
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 15 Απρ 2009, 16:18

zeppos έγραψε:Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση, αλλά τα δοκίμασα όλα και δεν..
Η πρώτη λύση που άρχισα, έγραψα στη κονσόλα του root E (edit) Δεν αναγνωρίζει την εντολή.
Ούτε την rw init=/bin/bash... Δεν αναγνωρίζει την rw..

Τώρα στο ψητό: Μπορεί παρακαλώ κάποιος να μου πει... το και το και οχι λινκ..
Για να ρωτάω πάει να πει οτι ΔΕΝ γνωριζω καλά το Linux, οποτε δεν βοηθάνε οι παραπομπές..
Η ευκολία που έλεγα..

Κάνεις ρεστάρτ , στην εκκίνηση επιλέγεις στο Λίνουξ το recovery mode , όταν θα σου βγάλει κάποιες επιλογές θα διαλέξεις το root shell , και εδώ εκτελείς τις παρακάτω εντολές
1.
Κώδικας: Επιλογή όλων

ls /home/

Θα σου βγάλει κάτι ανάλογο με τα παρακάτω

drwxr-xr-x 71 to_onoma_sou to_onoma_sou 4096 2009-04-15 15:20 to_onoma_sou

2.
passwd to_onoma_sou

Όπου το to_onoma_sou είναι όνομα χρήστη σου που έχεις κάνει κάποτε .

Υ.Γ. Το wubi είναι εικονική εγκατάσταση , δεν είναι κανονική εγκατάσταση , εάν κάτι βγει στραβά τότε η δεν η διορθώνεται πολύ δύσκολα , συνιστώ εάν θες πραγματικά κανονική και σταθερό σύστημα να κάνεις μία κανονική εγκατάσταση δες εδώ viewtopic.php?f=9&t=859
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zeppos » 15 Απρ 2009, 16:49

Ειλικρινά φχαριστώ όλους σας .. αλλά ως φαίνεται .. κάτι έχω πάθει...
Ασχολούμαι αρκετάχρόνια με κατασκευή ιστοσελίδων και ξέρω οτι κάτι μου ξεφεύγει.. κάτι "απλό" αλλά δεν το βλέπω..

Πατάω ECS πάμε στην recovery και αμέσως αρχίζει να ελέγχει ένα κάρο αρχεία...
Όταν τελειώσει ο κατάλογος ανοίγει ένα παράθυρο με 4 επιλογές.. πάω στο root recovery nod και ανοίγει από κάτω μια κονσόλα..
Εκεί ΔΕΝ αναγνωρίζει τις εντολές που μου γράφετε..
Is/home or Ls/home or ls/home ... ότι και να γράψω μου λέει "δεν υπάρχει φάκελλος"

Ούτε τα περί passwd <username> δέχεται, ούτε τα "e", ούτε "b"..
Όταν πάω να ξεκινήσει πάλι "Normal" ξαναζητάει το γ......νο pass το οποίο ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω τι χαζομάρα έβαλα..
Εχω δοκιμάσει ΟΛΑ όσα τόσα χρόνια χρησιμοποιώ, ΟΛΑ τα ονόματα των σκύλων μου, της φαμίλιας.... τπτ!!
zeppos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 15 Απρ 2009, 17:01

zeppos έγραψε:Ειλικρινά φχαριστώ όλους σας .. αλλά ως φαίνεται .. κάτι έχω πάθει...
Ασχολούμαι αρκετάχρόνια με κατασκευή ιστοσελίδων και ξέρω οτι κάτι μου ξεφεύγει.. κάτι "απλό" αλλά δεν το βλέπω..

Πατάω ECS πάμε στην recovery και αμέσως αρχίζει να ελέγχει ένα κάρο αρχεία...
Όταν τελειώσει ο κατάλογος ανοίγει ένα παράθυρο με 4 επιλογές.. πάω στο root recovery nod και ανοίγει από κάτω μια κονσόλα..
Εκεί ΔΕΝ αναγνωρίζει τις εντολές που μου γράφετε..
Is/home or Ls/home or ls/home ... ότι και να γράψω μου λέει "δεν υπάρχει φάκελλος"

Ούτε τα περί passwd <username> δέχεται, ούτε τα "e", ούτε "b"..
Όταν πάω να ξεκινήσει πάλι "Normal" ξαναζητάει το γ......νο pass το οποίο ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω τι χαζομάρα έβαλα..
Εχω δοκιμάσει ΟΛΑ όσα τόσα χρόνια χρησιμοποιώ, ΟΛΑ τα ονόματα των σκύλων μου, της φαμίλιας.... τπτ!!

Το ls /home/ έχει κενό , και απλά να δεις τι όνομα χρήστη έχεις εκεί , μετά απλά θα δώσεις
passwd to_onoma__χρήστη
που έχεις δει πριν
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zeppos » 15 Απρ 2009, 17:26

!!! Προχώρησα λίγο.. Το κενό ήταν
Αλλά! Μου ζήτησε να γράψω το νέο pass και μετά retype pass.. Το έβαλα και μου είπε:
Password updated ...
Ψέμματα!
Λάθος κωδικός μου βγάζει συνέχεια. Κάνω επανεκίνηση.. τα ίδια

Φχαριστώ παίδες για την υπομονή σας
Τα παράτησα... Άλλη φορά..
zeppos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eirinikp » 15 Απρ 2009, 18:29

zeppos έγραψε:
Αλλά! Μου ζήτησε να γράψω το νέο pass και μετά retype pass.. Το έβαλα και μου είπε:
Password updated ...
Ψέμματα!
Λάθος κωδικός μου βγάζει συνέχεια. Κάνω επανεκίνηση.. τα ίδια

Αυτό μου έχει τύχει σε περίπτωση που αρχικά έδωσα κωδικό με ελληνικούς χαρακτήρες και μετά φυσικά τον έδινα με λατινικούς. Αν θες τσέκαρε και αυτήν την περίπτωση
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Στοιχεία: Ubuntu 9.4 / Core2 Duo 2.66GHz (64bit) / RAM 2GB
Άβαταρ μέλους
eirinikp
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zeppos » 16 Απρ 2009, 08:38

Καλημέρα
Γράφω λατινικά..
Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο;
Δηλαδή σας έχει τύχει να μην δέχεται τον κωδικό έστω και αν είστε σίγουροι οτι είναι ο ΣΩΣΤΟΣ;
zeppos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα