Ομάδες Πληκτρολογίου

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Ομάδες Πληκτρολογίου

Δημοσίευσηαπό dolfingr » 11 Ιούλ 2008, 18:31

:P Μου συμβαινεί κάτι τρελλό εχώ βάλει το Ubuntu 8.04 σε Λαπτοπ. Ενω βάζω Αγγλικο και Ελληνικό πληκτρολογίο, το τεστάρω και δουλεύει σωστά. Την επόμενη φορα που θα ανοιξώ το λαπτοπ φαίνεται και το ελληνικό στις ομάδες πληκτρολογιού αλλα δεν δουλέυει. Αν βγαλω το Ελλήνικο πληκ. και το βάλω πάλι δουλέυει. Μεχρι να το κλείσω και να μουκάνει τα ίδια. Κάθε βοήθεια ειναι καλη μιας και μέσα απο το φόρουμ έχω λύσει τα πιο πολλά προβλήματα μου.Ευχαριστώ.
Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃Αγγλικά:Ελάχιστα
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Win xp , Win 7, Ubuntu 10.10
AMD cpu Athlon II X2 250 3.00 GHz│RAM 2.00 GB│ NVIDIA GeForce 9500GT │ Msi 790FX-GD70 Motherboard│ Κάρτα Ήχου │SAMSUNG οθονη 1680 x 1050 32bit 16.9
dolfingr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ομάδες Πληκτρολογίου

Δημοσίευσηαπό ftso » 11 Ιούλ 2008, 18:35

Αν έχεις autologin κάνε ένα search στο forum για autologin.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: Ομάδες Πληκτρολογίου

Δημοσίευσηαπό gtsit » 12 Ιούλ 2008, 02:31

dolfingr έγραψε::P Μου συμβαινεί κάτι τρελλό εχώ βάλει το Ubuntu 8.04 σε Λαπτοπ. Ενω βάζω Αγγλικο και Ελληνικό πληκτρολογίο, το τεστάρω και δουλεύει σωστά. Την επόμενη φορα που θα ανοιξώ το λαπτοπ φαίνεται και το ελληνικό στις ομάδες πληκτρολογιού αλλα δεν δουλέυει. Αν βγαλω το Ελλήνικο πληκ. και το βάλω πάλι δουλέυει. Μεχρι να το κλείσω και να μουκάνει τα ίδια. Κάθε βοήθεια ειναι καλη μιας και μέσα απο το φόρουμ έχω λύσει τα πιο πολλά προβλήματα μου.Ευχαριστώ.

Είχα αυτό το πρόβλημα από την αρχή που εγκατέστησα το 8,04. Το είχα βάλει μάλιστα και στην κοινότητα του ubuntu στα bugs και πήρα απάντηση.
Λοιπόν η λύση είναι απλή.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα το κάνει όταν έχεις ενεργοποιημένο το autologin.
Αφήνεις το autologin ενεργοποιημένο και πας system - preferences - sessions
Εκεί κλικάρεις στο add και βάζεις στο name ότι θες, greek keyboard ας πούμε.
Στο command βάζεις setxkbmap
και κλικ στο Ok.
Μετά restart το PC και όλα οκ.
gtsit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα