Εγκατάσταση windows XP με προεγκατεστημενα Ubuntu 9.04

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Εγκατάσταση windows XP με προεγκατεστημενα Ubuntu 9.04

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 11 Μάιος 2009, 23:46

kalaksigiesai έγραψε:
ftso έγραψε:Αν έχετε δυνατά μηχανήματα και δεν θέλετε τα windows για παιχνίδια τότε βάλτε virtual box.

Μακάρι να είχα χρόνο να παίξω.
Νομίζω ότι μπαίνω σε διαφορετικό θέμα. Αυτό το Virtual Box που λες, συνεργάζεται με τις σειριακές θύρες;
Έχω κάποιους αισθητήρες θερμοκρασίας-υγρασίας. Λές να μπορέσω να τους παίξω με virtualbox;

Δεν χάνεις τίποτα, πίστεψέ με. Κι εγώ είμαι δηλωμένος πωρωμένος παιχνιδάς (επιτέλους βρήκα μετάφραση για το gamer :lol: ). Κατά τ' άλλα κι επειδή έχω δοκιμάσει τόσο τα ΧΡ όσο και τα (Σ)Βίστα σε Sun xVM VirtualBox, άκου τον ftso και δεν θα μετανιώσεις. Φτάνει μόνο να σου πω ότι τα (Σ)Βίστα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα και καλύτερα σε εικονικό περιβάλλον παρά σε πραγματικό. Απίστευτο κι όμως αληθινό. :lol:

Όσο για σειριακές θύρες, ναι, υποστηρίζονται έως δύο, αν θυμάμαι καλά, αλλά: 1. είσαι σίγουρος ότι οι αισθητήρες θερμοκρασίας-υγρασίας περνάνε μέσα από σειριακή θύρα; 2. Αν ναι, δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψουν ή όχι, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις (ισχύει γενικά σχεδόν για τα πάντα στα Λίνουξ και στο Ουμπούντου). 3. Είναι σημαντική η παρακολούθηση αυτών των αισθητήρων; Ρωτάω, γιατί στο δικό μου μηχάνημα δεν νοιάζομαι καν για την θερμοκρασία, γιατί κινείται πάντα σε καλά επίπεδα. Πως το ξέρω, δίχως να παρακολουθώ την θερμοκρασία; Πείρα, εμπειρία, μια επανεκίννηση με βόλτα μέσα στο BIOS, κάπως έτσι. Αν έχεις πρόβλημα με υπερθέρμανση, επένδυσε καλύτερα σ' ένα κουτί της προκοπής, με τροφοδοτικό της προκοπής και βάλε και κάνα ανεμιστηράκι παραπάνω, της προκοπής κι αυτό, βεβαίως-βεβαίως. ;)

Υ.Γ. με πρόλαβε ο ftso, θα πρόσθετα: καλύτερα να προτιμήσεις το VirtualBox της Sun, παλιότερα δοκίμασα και την άλλη που είναι open και καλά, αλλά δεν έβγαλα άκρη με το σετάρισμα. :roll:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατάσταση windows XP με προεγκατεστημενα Ubuntu 9.04

Δημοσίευσηαπό kalaksigiesai » 12 Μάιος 2009, 00:02

Epirotes έγραψε:
kalaksigiesai έγραψε:
ftso έγραψε:Αν έχετε δυνατά μηχανήματα και δεν θέλετε τα windows για παιχνίδια τότε βάλτε virtual box.

Μακάρι να είχα χρόνο να παίξω.
Νομίζω ότι μπαίνω σε διαφορετικό θέμα. Αυτό το Virtual Box που λες, συνεργάζεται με τις σειριακές θύρες;
Έχω κάποιους αισθητήρες θερμοκρασίας-υγρασίας. Λές να μπορέσω να τους παίξω με virtualbox;

Όσο για σειριακές θύρες, ναι, υποστηρίζονται έως δύο, αν θυμάμαι καλά, αλλά: 1. είσαι σίγουρος ότι οι αισθητήρες θερμοκρασίας-υγρασίας περνάνε μέσα από σειριακή θύρα; 2. Αν ναι, δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψουν ή όχι, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις (ισχύει γενικά σχεδόν για τα πάντα στα Λίνουξ και στο Ουμπούντου). 3. Είναι σημαντική η παρακολούθηση αυτών των αισθητήρων; Ρωτάω, γιατί στο δικό μου μηχάνημα δεν νοιάζομαι καν για την θερμοκρασία, γιατί κινείται πάντα σε καλά επίπεδα. Πως το ξέρω, δίχως να παρακολουθώ την θερμοκρασία; Πείρα, εμπειρία, μια επανεκίννηση με βόλτα μέσα στο BIOS, κάπως έτσι. Αν έχεις πρόβλημα με υπερθέρμανση, επένδυσε καλύτερα σ' ένα κουτί της προκοπής, με τροφοδοτικό της προκοπής και βάλε και κάνα ανεμιστηράκι παραπάνω, της προκοπής κι αυτό, βεβαίως-βεβαίως. ;)

Οι αισθητήρες δεν είναι για τον υπολογιστή. Είναι μετεωρολογικός σταθμός ;-)
Ζήσε κάθε σου ημέρα σαν να ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου. Κάποια μέρα θα τα καταφέρεις.

Ένας κανίβαλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον πλησίον του με σάλτσα.

Η σκληρή δουλειά θα σε ανταμείψει στο μέλλον. Η τεμπελιά θα σε ανταμείψει άμεσα.

Θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα.
Άβαταρ μέλους
kalaksigiesai
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα