Γιάσας
Εχω διάφορα κομπιούτερ και αποφάσισα να περάσω από την έκδοση 8.10 του ubuntu στην 9.04, επειδή όμως βλέπω ότι μερικοί αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα πριν προχωρήσω θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα που θα με βοηθήσουν να περάσω στην 9.04 με τα λιγότερα προβλήματα μια και αυτή την εποχή είμαι πολύ πιεσμένος όσον αφορά το διαθέσιμο χρόνο.
Σε πρώτη φάση θα αναβαθμίσω το φορητό της υπογραφής μου και δύο netbook acer aspire one τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης με το ασύρματο δύκτιο ενώ από ότι είδα με το live dvd του 9.04 δουλεύουν μια χαρά.
Και τα τρία παραπάνω κομπιούτερ είναι dual boot με winxp και ubuntu 8.10. Προς το παρόν τα winxp θα τα διατηρήσω.
1) Tι πρέπει να προτιμήσω αναβάθμιση ή νέα εγκατάσταση του 9.04 ;
2) Aν περάσω με αναβάθμιση μετατρέπετε το ext3 σε ext4 ;
3) Μπορώ να κρατήσω το 8.10 και να κάνω νέα εγκατάσταση το 9.04 σε ext4 εφόσον υπάρχει χώρος στον σκληρό δίσκο;
4) Αν πρέπει να κάνω νέα εγκατάσταση του 9.04 στα partition που τώρα υπάρχει το 8.10 τι διαδικασία πρέπει να γίνει;
5) Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω περισότερο;
Αν υπάρχει κάποια συμβουλή από αυτούς που έχουν κάνει ήδη την εγκατάσταση του 9.04 θα είναι βέβαια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ
Γιώργος - sv9cag