Καλημέρα σας
Νεώτατος χρήστης και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθεια σας.
Στα χερια κάποιου φίλου έπεσε κατα τύχη ένα CD της UBUNTU 8.10 το οποίο επειδή δεν τον ενδιέφερε μου το έδωσε να το δοκιμάσω. Πράγματι το έτρεξα και επειδή μου άρεσε το περιβάλον αποφάσισα χωρίς δεύτερη σκέψη να το εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου για να το τρέχω απ' ευθείας απο το σκληρό δίσκο και όχι από το CD ώστε να είναι μονιμες και οι όποιες αλλαγες κάνω σε αυτό.
Πράγματι παρότι δεν είχα έρθει ποτέ άλλοτε σε επαφή με LINUX και βασιζόμενος μόνο στη προηγούμενη εμπειρια μου στα λειτουργικά της Microsoft, κατόρθωσα να ελευθερώσω χώρο σε ένα απο τους σκληρούς δίσκους που έχω στο σύστημά μου και να εγκαταστήσω με επιτυχία το UBUNTU 8.10. Με έκπληξη και προς μεγάλη μου ευχαρίστηση είδα ότι αναγνώρισε και το άλλο λειτουργικό (Windows XP) και μου δίνει επιλογή να διαλεξω πιο από τα δύο να επιλέξω στν εκκίνηση.
Μέχρι εδώ όλα καλά!! Όταν έτρεξα για πρώτη φορά το ubuntu κατευθείαν από το PC μου ο UPDATE MANAGER μου πρότεινε νέες εκδόδεις των προγραμμάτων που ήταν εγκατεστημένες και με ενημέρωσε για νέα έκδοση του UBUNTU την 9.04, την οποία και κατέβασα και έκαψα σε νέο CD.
Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα!!
Ενώ το CD εκκινεί κανονικά (και ο έλεγχος του απο τις προτεινόμενες επιλογές της αρχικής οθόνης δεν επιστρέφει κανένα σφάλμα!), όταν προσπαθώ να τρέξω την επιλογή "Δοκιμή του UBUNTU" ή "Εγκατάσταση του UBUNTU" το σύστημα μου παύει να ανταποκρίνεται απο ένα σημείο και μετά χωρίς την εμφάνιση κάποιου σφάλματος. Τα εγκατεστημένα λειτουργικά εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικότατα (τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν παρατήρησα κάτι το παράξενο).
Παρακαλώ, μήπως μπορει κάποιος να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.