"Παγωμένο" λειτουργικό  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: "Παγωμένο" λειτουργικό

Δημοσίευσηαπό pros » 11 Οκτ 2009, 03:19

djnick έγραψε:1. MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC

Αυτό, το βλέπω και εγώ, στην δική μου εγκατάσταση από την 8.04...
Έχει να κάνει με κάποια ατέλεια στο bios (κλειστά σαβουροbios, μια πονεμένη ιστορία).

Δεν μας λες όμως, τι από τα παραπάνω έχεις εφαρμόσει και αν είχες κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό djnick » 11 Οκτ 2009, 13:10

pros έγραψε:
djnick έγραψε:1. MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC

Αυτό, το βλέπω και εγώ, στην δική μου εγκατάσταση από την 8.04...
Έχει να κάνει με κάποια ατέλεια στο bios (κλειστά σαβουροbios, μια πονεμένη ιστορία).

Δεν μας λες όμως, τι από τα παραπάνω έχεις εφαρμόσει και αν είχες κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Έκανα τις αλλαγές που μου υποδείξατε κι όπως έγραψα μου εμφάνισε τα παραπάνω μηνύματα.

1. MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC
2. Clocksource tsc unstable (delta=37495811046ns)
3. halt: Unable to iterate IDE devices

Πάντως, βάζοντας το cd του xubuntu για εγκατάσταση είδα ότι κυλούσε ομαλά χωρίς προβλήματα. Θα προχωρήσω με την εγκατάσταση γιατί δεν βρίσκω λύση :cry:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 9.04 σε Acer Travelmate 430
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 - 2,6GHz │ 1,2GB │ ATI Radeon Mobility 7500 │ AC'97 Audio Controller │ 15,4 SXGA+
djnick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό djnick » 12 Οκτ 2009, 10:32

Τελικά ούτε το xubuntu μπορεί να εγκατασταθεί!!! :o
Περίεργο γιατί την πρώτη φορά που έβαλα το cd με το 9.10, όλα έδειχναν να λειτουργούν σωστά, όταν αποφάσισα όμως να κάνω μια καινούρια, καθαρή εγκατάσταση τίποτα δεν δούλεψε!!! :crazy:

Έχω μια τελευταία υποψία - ευχή ότι ίσως μπορεί να φταίει το cd. Λέτε να υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Χρησιμοποιώ ένα επανεγγράψιμο cd για να γράψω κάθε φορά το .iso. Την εγγραφή την κάνω με το InfraRecorder Portable και η ταχύτητα εγγραφής είναι η μέγιστη (δεν έχει επιλογή για μικρότερη) :think:

Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι τέτοιο; Να έχει περάσει κάτι σταβό με την εγκατάσταση και να "παγώνει" όλο το σύστημα;
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 - 2,6GHz │ 1,2GB │ ATI Radeon Mobility 7500 │ AC'97 Audio Controller │ 15,4 SXGA+
djnick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Οκτ 2009, 11:03

djnick έγραψε:Έχω μια τελευταία υποψία - ευχή ότι ίσως μπορεί να φταίει το cd. Λέτε να υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Χρησιμοποιώ ένα επανεγγράψιμο cd για να γράψω κάθε φορά το .iso.

Πας γυρεύοντας...
Δοκίμασε με καινούργιο CD ή DVD +R 16x

Έλεγχο MD5SUM κάνεις;
(https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό djnick » 12 Οκτ 2009, 11:22

pros έγραψε:
djnick έγραψε:Έχω μια τελευταία υποψία - ευχή ότι ίσως μπορεί να φταίει το cd. Λέτε να υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Πας γυρεύοντας...

Έλεγχο MD5SUM κάνεις;

:oops: Δεν έχω κάνει έλεγχο...
Θα "κάψω" ένα καινούριο Dvd και θα κάνω και τον έλεγχο
djnick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 12 Οκτ 2009, 16:17

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 02:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: "Παγωμένο" λειτουργικό  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό djnick » 13 Οκτ 2009, 10:35

djnick έγραψε:
pros έγραψε:

Πας γυρεύοντας...

Έλεγχο MD5SUM κάνεις;

:oops: Δεν έχω κάνει έλεγχο...
Θα "κάψω" ένα καινούριο Dvd και θα κάνω και τον έλεγχο

Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν ούτε το cd καθώς "καίγοντας" ένα απλό cd σε χαμηλή ταχύτητα και κάνοντας τους απαραίτητους MD5SUM ελέγχους, τα πράγματα δεν άλλαξαν (το όλο σύστημα "κρέμαγε" είτε επιλέγοντας να δοκιμάσεις το σύστημα χωρίς εγκατάσταση, είτε να προχωρήσεις σε εγκατάσταση).

Ωστόσο, παίζοντας με τις επιλογές από το μενού F6 είδα την επιλογή "nolapic" που μου είχατε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες. Την επέλεξα λοιπόν και όλα τα προβλήματα λύθηκαν καθώς τόσο η δοκιμή χωρίς εγκατάσταση όσο και η κανονική εγκατάσταση προχώρησαν κανονικά χωρίς προβλήματα και κολλήματα.

Να σας ευχαριστήσω λοιπόν για τις συμβουλές και τον χρόνο σας. :bow:

Μια ερώτηση σχετική με το nolapic: Έχει παρατηρήσει κανείς τίποτα μειονεκτήματα επιλέγοντας το nolapic; Διαβάζοντας διάφορα παρατήρησα ότι παρόμοια προβλήματα με τα δικά μου λύθηκαν επιλέγοντας nolapic και noapic κατά την εκκίνηση.
djnick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 13 Οκτ 2009, 11:58

Το LAPIC = Local Advanced Programmable Interrupt Controller είναι
ένα chip που εποικοινωνεί με τον επεξεργαστή για να στέλνει και να δέχεται interuppts άμα έχεις διπήρηνο
βάζεις τα CPU's να μιλάνε μεταξύ τους .... ξέρεις καφεδάκι .. κλπ
τεσπα αφού δεν έχεις πολυπύρηνο δεν θα στερηθείς και τίποτα πάντως θέλεις μάλλον άλλο BIOS :think:
Hardware Bugs

There are a number of known bugs in implementations of APIC systems, especially with concern to how the 8259 is connected.

There are defective BIOSes which do not set up interrupt routing properly. This includes the errors in the implementation of ACPI tables and Intel Multiprocessor Specification tables.

http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_P ... Controller
http://en.wikipedia.org/wiki/LAPIC
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα