Root and Gparted Issue!

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Root and Gparted Issue!

Δημοσίευσηαπό alfie » 20 Οκτ 2009, 19:14

Problem solved!

Χρειαζοταν η εγκατασταση του ntfsprogs και ntfs-3g και μετα μου εμφανισε την επιλογη NTFS.
Ο linuxman ειχε δικιο για το / αλλα επειδη δεν ηξερα τι ακριβως κανει και εφοσον ειχα 450 GB για τα υπολοιπα ειπα να το κανω τοσο.

Μπορει κανεις να με βοηθησει με το root
Εκτος το οτι οταν παταω "Τερματικο Τυπου Root" δεν εκκινει τιποτα αλλα και οταν παω να γραψω στο κανονικο τερματικο καποια εντολη sudo και μετα μου ζητα το password, δεν μου επιτρεπει να γραψω τιποτα,αλλα ουτε και να επικολλησω κατι.Πρεπει να πατησω enter και να κατεβει απο κατω οπου μου λεει "Wrong Password". Και πρεπει καθε φορα να κανω το ιδιο με gksu που αποτι καταλαβα ειναι το ιδιο αλλα μεσα απο το γραφικο περιβαλλον.
Γνώσεις Linux: Όχι┃ Προγραμματισμός: C , Java ┃ Αγγλικά: Καλά
Laptop : Acer Aspire 5738z
Λειτουργικο : Ubuntu 10.10 maverick
alfie
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Οκτ 2009, 19:52

alfie έγραψε:Problem solved!

Χρειαζοταν η εγκατασταση του ntfsprogs και ntfs-3g και μετα μου εμφανισε την επιλογη NTFS.
Ο linuxman ειχε δικιο για το / αλλα επειδη δεν ηξερα τι ακριβως κανει και εφοσον ειχα 450 GB για τα υπολοιπα ειπα να το κανω τοσο.

Εκτος το οτι οταν παταω "Τερματικο Τυπου Root" δεν εκκινει τιποτα αλλα και οταν παω να γραψω στο κανονικο τερματικο καποια εντολη sudo και μετα μου ζητα το password, δεν μου επιτρεπει να γραψω τιποτα,αλλα ουτε και να επικολλησω κατι.Πρεπει να πατησω enter και να κατεβει απο κατω οπου μου λεει "Wrong Password". Και πρεπει καθε φορα να κανω το ιδιο με gksu που αποτι καταλαβα ειναι το ιδιο αλλα μεσα απο το γραφικο περιβαλλον.

Εάν δώσει στο τερματικό εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo passwd root
θα σου ζητήσει να δώσεις ένα κωδικό root .
Τώρα τερματικό για root πρέπει να κάνεις επεξεργασία του μενού και να γράψεις στην εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
gksu gnome-terminal
τότε λογικά θα ανοίγει σαν root.
Άλλα νομίζω είναι περιττό να το κάνει , αν δίνεις sudo κάνει το ίδιο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 20 Οκτ 2009, 21:13

alfie έγραψε:

Είναι ψευδαίσθηση ότι δεν σε αφήνει να γράψεις τίποτα, επειδή δεν εμφανίζει τι γράφεις κι ούτε αστεράκια στην θέση του κωδικού σου. Ξαναπροσπάθησε και στην γραμμή που ζητάει τον κωδικό, πληκτρολόγησέ τον σωστά και θα δεις ότι δουλεύει.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα