Στο σταθερό μου έχω δύο δίσκους, ένα παλιότερο 120άρη και ένα νεότερο 250άρη. Στον δεύτερο είχα μέχρι το 2007 τα ΧΡ και όταν εγκατέστησα το πρώτο μου ubuntu (7.04 αν θυμάμαι καλά) το πέρασα στον 120άρι. Τώρα αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι... ενοχλητικό, γιατί τα ΧΡ δεν τα έχω χρησιμοποιήσει από τις 3 Ιανουαρίου 2008 (χεχε, ημέρα σταθμός) και όλο αυτό τον καιρό ψάχνω μια αφορμή να εγκαταστήσω το λειτουργικό μας στον 250άρη, όχι τόσο για το χώρο, όσο για την ταχύτητα.
Αποφάσισα να το κάνω τώρα για να έχω και τα προνόμια του EXT4 και είχα το εξής σχέδιο:
1. Έκανα τα δύο home (το δικό μου και της γυναίκας μου) backup με το LuckyBackup
2. Αλλαγή του δίσκου που bootάρει, από τον 120άρη στον 250άρη
3. Νέα εγκατάσταση του 9.10 στον 250άρη
4. Restore με LuckyBackup των δύο home folder (αυτό υποθέτω θα μου δώσει όχι μόνο έγγραφα, μουσική κλπ. αλλά και όλα τα μέιλ του thunderbird και ό,τι άλλο όπως bookmarks του firefox κλπ...)
Σήμερα το πρωί επειδή έμεινα σπίτι, πήγα να κάνω τη διαδικασία αλλάζοντας πρώτα από όλα το boot sequence από τον 120άρι στον 250άρη... Και παράξενο: Φορτώνει πάλι ο Grub και με βγάζει στο ubuntu μου... Χμ... Δεν ήταν λοιπόν ο grub εγκατεστημένος στον 120άρη; Ή απλά το σύστημα δεν βρίσκει τίποτα στον 250άρι και πηγαίνει στον 120άρι; Νομίζω ότι πρέπει να ισχύει το πρώτο, διαφορετικά θα φόρτωναν τα ΧΡ, λάθος;
Η ερώτησή μου: Να υλοποιήσω το πλάνο 1-4 παραπάνω; Θα έχω το 9.10 καινούργιο και με ΕΧΤ4 στον 250άρι και πίσω όλα τα αρχεία μου με το restore;