Οχι αλλο Ubuntu_Searc για αλλη εκδοση

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Οχι αλλο Ubuntu_Searc για αλλη εκδοση

Δημοσίευσηαπό Mihos4u » 29 Αύγ 2008, 10:57

Καλημερα φιλοι linuxades. Ειχα χρονια να ασχοληθω με linux και αποφασισα επειτα απο διαφορες συζητησεις να βαλω Ubuntu 8.04. Δε λες στην αρχη πολυ καλα ΑΛΛΑ αργοτερα....
1) Εχω 2 καρτες ηχου, οποτε θελει και αν θελει θα τις δει σωστα και θα παι3ει και απο την σωστη πηγη (εχει ξανα αναφερθει και οκ το γνωριζω το παρουσιαζει και θελει μια παραμετροποιηση.
2) Προβληματακια με την καρτα γραφικων (Nvidia) που επιλυθηκαν ευκολα. (εχει ξανααναφερθει)
3) Χανει τους δισκους ειτε εσωτερικους ειτε εξωτερικους και πεταει το μυνημα "No Mount". (εχει ξανααναφερθει)
4) Χανει το Ethernet kai kanei οτι ναναι (με οτι αυτο το οτι ναναι ξεπερναει τη λογικη). (επισης εχει ξανααναφερθει)

Επειδη ομως εγω η χρηση που του κανω ειναι πολυ απλη πραγματικα πολυ απλη και επειδη μπορει να βριζω τα Windows αλλα σε τετοια θεματα ειναι τερατα σταθεροτητας και επειδη δε θελω να γυρισω στον Βασιλακη (Bill G.) πειτε μου μια αλλη εκδοση να περασω στο συστημα πριν τα ξηλωσω εντελως.... Ευχαριστω!
Mihos4u
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Οχι αλλο Ubuntu_Searc για αλλη εκδοση

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 29 Αύγ 2008, 11:33

Επειδή δεν κατάλαβα, αυτά τα 1-4 είναι τα προβλήματα που δεν έχεις λύσει;;; ή τα έλυσες και θες μία έκδοση που να τα εχει λυμμένα απο την εγκατάσταση :?
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 29 Αύγ 2008, 11:39

Καταρχήν ο τίτλος του θέματος δεν είναι και ο καλύτερος.Βρες κάποιον πιο ήπιο...

Στο κυρίως θέμα τώρα...
Αν κατάλαβα καλά έχεις 4 προβλήματα απο τα οποία έχεις λύσει το 2).
Στα υπόλοιπα τώρα, έκανες αυτά που έχουν ξανα αναφερθεί μήπως λυθούν?
Το 1) περιμένεις να λυθεί μόνο του? Αν ναι βγάλε την μια κάρτα.
Το 3 τι εννοείς τους χάνει ? Εκεί που είναι και παίζουν κανονικά, ξαφνικά έχουν εξαφανιστεί?
Ούτε το 4) το κατάλαβα...

Λύσεις κτλ δεν πρόκειται να δώσω για τα άνω προβλήματα...
Αν θέλεις να πας στο σημείο που έχουν ξανασυζητηθεί και να τα συνεχίσεις.

Το μόνο που θα σου πω, μιας και αυτό ρωτάς, είναι να πας σε 8.10 έχοντας κλείσει, αν βαριέσαι το ρύθμισμα (και αφού κάνεις τελείως απλή χρήση δεν θες 2) την μια κάρτα ήχου.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 29 Αύγ 2008, 12:03

Με το που ζητάς για προτάσεις για μία σταθερή έκδοση linux, σημαίνει ότι ξέρεις ότι θα πάρεις πολλές απαντήσεις. Γιατί να είσαι σίγουρος ο ένας θα προτείνει την 8.10, ο άλλος την ultimate, ο τρίτος την enterprise, ο παράλλος κι εγώ δε ξέρω ποια.

Εγώ θα σου προτείνω να μείνεις με την 8.04. (Βλέπεις; ακόμη μία πρόταση) Είναι αρκετά σταθερή και αξιοπιστη. Αυτό που χρειάζεσαι είναι υπομονή και επιμονή για να λύσεις τα προβλήματά σου. Όλοι εδώ στο forum είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν, αλλά χρειάζεται και η δική σου προσπάθεια.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν βάλεις suse θα έχεις πρόβλημα με το ένα, ενώ αν βάλεις red hat θα έχεις πρόβλημα με το άλλο, ενώ αν βάλεις την ΧΧΧ διανομή δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Φυσικά η ΧΧΧ διανομή για κάθε χρήστη διαφέρει. Οπότε είσαι αναγκασμένος είτε να ψάχνεις για το τέλειο ή να μείνεις ευχαριστημένος με αυτό που έχεις και να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις (μήπως έτσι δεν είναι και στη ζωή; )
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mihos4u » 29 Αύγ 2008, 13:34

Ναι εχετε δικιο ο τιτλος του θεματος ειναι λιγο σκληρος (ζητω συγνωμη γιαυτο).
Ξερω οτι το linux εχουνε την "μαγεια" να τα παραμετροποποιουμε ακριβως στα μετρα μας και αυτο ειναι το ωραιο. Δε με ενοχλει το θεμα του ηχου υπαρχουνε ποικιλες λυσεις. Με ενοχλει οτι θα bootarei το συστημα και δε θα βλεπει διαβαζει τους δισκους. Τους βλεπει οτι ειναι εκει και περιμενουνε αλλα οταν διπλοclickarw τσουπ "Drive not Mount" μετα αν ξανακανω restart θα τους δει απλα μου φενεται κουλο να το κανει. Δε μπορω να καταλαβω γιατι το κανει αλλα αυτο που μου τη δινει κυριως ειναι με το θεμα Ethernet. Εκει δεν υπαρχει λυση. Οτι και να εχω δοκιμασει και απο αλλα posts που εχουνε "δωσει" καποιες λυσεις, εκει που θα δουλεψει μετα απο λιγο παλι τα ιδια. Τι κανει το Ethernet? ανοιγω PC το routeraki ετοιμο για internet αλλα οχι το λειτουργικο δε το βλεπει. Μετα απο restart θα το δει μετα απο κανα 2 μερες ισως να το χασει παλι ομως.. Οταν παω σπιτι θα δοκιμασω να ανατρεξω προηγουμενο Kernel. Θα σας ενημερωσω επι αυτου.
Mihos4u
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 29 Αύγ 2008, 13:48

Δεν θα πω για το αν υπάρχει οι όχι σταθερή έκδοση άλλη , όλες είναι καλές όταν μάθεις μερικά πράγματα να κανείς αυτό που θέλεις και εξαρτάται και από σένα το πόσο εσύ θα ασχοληθείς με αυτό , ξέρεις και ότι είναι 1000% πιο σταθερό από το άλλο που είπες αν ακολουθείς σωστά τις οδηγίες για εγκατάσταση που πάντα υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες

Για αυτό που είπες "τέρατα σταθερότητας" μπορώ να γελάσω , πότε ήτανε τέρατα σταθερότητας ;
Το μόνο που είναι σταθερά είναι όταν υπάρχουν drivers σωστά άλλα και εδώ είναι πολύ πιο πίσω , βάζεις ένα usb stick και σου ζητά ρεστάρτ είναι δυνατών ? το βγάζεις και το βάζεις και το κάνει ξανά ?
Τέλος πάντων δεν θα μπω στην λογική να τα κατηγορήσω πιο πολύ δεν έχει νόημα .

Απλός θα σου προτείνω να ρίξεις μία ματιά εδώ
Οδηγοί - How to - Tutorials θα πρέπει να το έχεις δει , έχει και κείμενο και βίντεο για εγκατάσταση και του συστήματος και τον προγραμμάτων , απο το πρώτο βήμα και μέχρι και βίντεο για λύση των διάφορον προβλημάτων , ναι μπορώ να συμφωνήσω δεν είναι πάντα όλα ρόδινα άλλα πάντα υπάρχει λύση και οι μαγεία είναι ότι πάντα μπορείς να "βάλεις χέρι " εκεί που στο άλλο ούτε να το φανταζόμασταν ότι μπορούμε να το κάνουμε .

Υ.Γ.
Με πρόλαβες δες σε ένα απο τα βίντεο έχω βήματα πως πρέπει να κάνουμε προσάρτηση τους δίσκους στην εγκατάσταση και αν δεν το έχεις κάνει σωστά για αυτό μάλλον έχεις πρόβλημα .Με το Ethernet αν δώσεις λίγο παραπάνω πληροφορίες θα το λύσουμε .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mihos4u » 30 Αύγ 2008, 11:36

Ethernet --> Hard Reset, Static IP sto ubuntu, φορτωμα παλι τον πακετων (recovery) και προς το παρον ολα κυλανε ομορφα. Ελπιζω και να κρατησει αν και με φοβιζει το γεγονος οτι δεν ειχα περασει τιποτα απολυτος ουτε καν αναβαθμιση και σκαλωσε. Οποτε αιτιο δεν βρηκα απλα λειτουργει 2 μερες τςρα σχεδον οπως θα επρεπε. Οσο για τους δισκους δε το εχω κοιταξει ακομα αλλα με την πρωτη ευκαιρια (ελευθερο χρονο) θα το δω, thanks 4 your time m8s.
Mihos4u
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα