boot ubuntu(Επιλύθηκε)

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

boot ubuntu(Επιλύθηκε)

Δημοσίευσηαπό thodoris_turtle » 01 Σεπ 2008, 20:40

Μπορει ο τιτλος αυτου του thread να μην ειναι ο καταλληλος αλλα θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται να αυξησω τον χρονο δηλ, οταν κανω κλικ στο power του υπολογιστη μου ανοιγη ο υπολογιστης μετα ομως μου λεει να επιλεξω ΛΣ(λειτουργικο συστημα) και κατω μου δειχνει οτι εχω στην διαθεση μου 10 seconds για να κανω μια ενεργεια αλλιως επιλεγει αυτο που ειναι σκιασμενο δηλ. την πρωτη επιλογη τελος παντον .. πως γινεται να αυξησω αυτον τον χρονο θελω να ειναι στα 30 sec για να εχω λιγο χρονο στην διαθεση μου τι αρχειο και τι εντολες θα δωσω για να κανω αυτην την απλη τροποποιηση

ευχαριστω εκ των προτερων.
Τελευταία επεξεργασία από thodoris_turtle και 01 Σεπ 2008, 21:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Η ζωή είναι κενή χωρίς ιδέες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τον αγώνα στο όνομά τους.

Φιντέλ Κάστρο Ρους
31 Ιούλη του 2007
Άβαταρ μέλους
thodoris_turtle
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: boot ubuntu

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Σεπ 2008, 20:49

Από προσθαφαίρεση προγραμμάτων βρες και εγκατέστησε το StartUp-Manager και μετά απο Σύστημα/Διαχείρισή Συστήματος /StartUp-Manager μπορείς να ρυθμίσεις και το χρόνο άλλα και κάποια άλλα πράγματα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 01 Σεπ 2008, 20:54

thodoris_turtle έγραψε:Μπορει ο τιτλος αυτου του thread να μην ειναι ο καταλληλος αλλα θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται να αυξησω τον χρονο δηλ, οταν κανω κλικ στο power του υπολογιστη μου ανοιγη ο υπολογιστης μετα ομως μου λεει να επιλεξω ΛΣ(λειτουργικο συστημα) και κατω μου δειχνει οτι εχω στην διαθεση μου 10 seconds για να κανω μια ενεργεια αλλιως επιλεγει αυτο που ειναι σκιασμενο δηλ. την πρωτη επιλογη τελος παντον .. πως γινεται να αυξησω αυτον τον χρονο θελω να ειναι στα 30 sec για να εχω λιγο χρονο στην διαθεση μου τι αρχειο και τι εντολες θα δωσω για να κανω αυτην την απλη τροποποιηση

ευχαριστω εκ των προτερων.

Εγκατέστησε το kgrubeditor με:

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install kgrubeditor

τρέξε το και πήγαινε εκεί που λέει grub settings και αύξησε το timeout.

Εικόνα
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 01 Σεπ 2008, 21:00

Μπορείς να αλλάξεις την επιλογή timeout στο αρχείο /boot/grub/menu.lst
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodoris_turtle » 01 Σεπ 2008, 21:05

ok θα δοκιμασω μια απο τις τρεις λυσεις που μου ειπατε ευχαριστω για την βοηθεια σας

τωρα θα το δοκιμασω επειδη ειμαι σιγουρος οτι θα το καταφερω θα βαλω στο πρωτο μου ποστ αυτου του thread οτι το προβλημα επιλυθηκε
Η ζωή είναι κενή χωρίς ιδέες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τον αγώνα στο όνομά τους.

Φιντέλ Κάστρο Ρους
31 Ιούλη του 2007
Άβαταρ μέλους
thodoris_turtle
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα