Τι σημαίνει το ¨all_generic_ide"

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Τι σημαίνει το ¨all_generic_ide"

Δημοσίευσηαπό sakis206 » 05 Σεπ 2008, 00:06

Γεια σας!

Αν και δεν εχω κανενα προβλημα αυτη την στιγμη αφου εχω βαλει το ubuntu 8.04 εντουτοις εχω μια απορια επειδη μου αρεσει οτι κανω να το καταλαβαινω κιολας.

Για πολυ καιρο προσπαθουσα να βαλω ubuntu 7.10 και ειχα προβλημα, γιατι ενω πηγαινα να εγκαταστησω το live, μου εβγαζε μαυρη οθονη εγραφε "busybox" και απο κατω κατι γραμμες με αριθμους και γραμματα.
Περιμενα να βγει το 8.04 αλλα και παλι τα ιδια.Μονο το 6.06 φορτωνε με τι μια.Επισης ειχα δοκιμασει και αλλες διανομες.Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχα και με fedora ενω αντιθετα οι mandriva και pclinux os εκαναν κανονικα εγκατασταση.

Βεβαια δεν επαναπαυτηκα γιατι εγω ηθελα ubuntu.
Τεσπα για να μην πολυλογω το προβλημα λυθηκε οταν αγορασα τον περιφημο οδηγο για το ubuntu απο το περιπτερο οπου ελεγε στις ρυθμισεις εκκινησης να γραψω την παραμετρο "all_generic_ide".To εκανα και ολα καλα και το διεδωσα σε καποιους φιλους που ειχαν το ιδιο προβλημα.Μαλιστα και εδω εκανα ενα post σε εναν φιλο που νομιζω ειχε το ιδιο προβλημα.

Η ερωτηση μου λοιπον ειναι γιατι βαζουμε αυτην την παραμετρο και αν επιρεαζει καθολου το συστημα και επισης που οφειλεται το προβλημα.

Το περιοδικο λεει οτι ειναι προβλημα ασυμβατοτητας με controllers jmicron αλλα:
1.Απο οτι ξερω drivers για τους συγκεκριμενους controllers υπαρχουν μετα την εκδοση του 6.06
2.Εγω τους εχω απενεργοποιησει απο το bios και εχω αγορασει dvd recorder sata αρα λογικα ειναι σα να μην υπαρχουν.

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν υπαρχει κατι στα how to και δεν το προσεξα.
Απλα πιστευω οτι δεν πρεπει μονο απλα να κανουμε "την δουλεια μας" αλλα οσο μας το επιτρεπουν οι γνωσεις μας να καταλαβαινουμε και μερικα πραγματα.Αυτη αλλωστε ειναι και η μαγεια του linux.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 8.04.1 32bit
Intel core 2 duo 2.13GHz /1024MB / GeForce 7600 GT / 1440x900 pixels
Άβαταρ μέλους
sakis206
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Τι σημαίνει το ¨all_generic_ide"

Δημοσίευσηαπό linuxman » 05 Σεπ 2008, 00:36

Πρόβλημα πως βλέπει το bios τους δίσκους SATA or like IDE η κάτι άλλο εγώ είχα βάλει αν θυμάμαι καλά κάτι SATA none PATA η κάτι ανάλογο και έλυσα έτσι το πρόβλημα .
Δες εδώ μήπως και βρείς την απάντηση στην απορία που έχεις http://en.wikipedia.org/wiki/Device_file_system
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα