VirtualBox και usb κάρτα ήχου (Hercules dj console RMX)

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

VirtualBox και usb κάρτα ήχου (Hercules dj console RMX)

Δημοσίευσηαπό funmicra » 02 Δεκ 2009, 11:22

Γεια σας παιδιά, έχω το εξής πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω εδώ και αρκετό καιρό και θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποιος ανάμεσα μας που έχει συναντήσει το ίδιο θέμα και το έχει λύσει!
Λοιπόν, έχω το hercules Dj console RMX το οποίο είναι παράλληλα και κάρτα ήχου. Σαν κάρτα ήχου δεν έχω παράπονο, λειτουργεί τέλεια στο inux. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι να λειτουργήσω και το virtual DJ το οποίο με το wine δυστυχώς δεν μπορεί να δει τον controller. Η λύση για dual boot απαγορεύεται :-) οπότε καταφεύγω στην λύση του virtualization (virtualBox). Δημιούργησα λοιπόν ένα image win XP σε fixed-sised σκληρό, πειραματίστηκα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στις επιλογές του ήχου, πέρασα και τους οδηγούς του controller (να σημειώσω επίσης οτι τρέχω 2.6.31-9-rt kernel) και πέρασα και το virtual dj. Όλα καλά και ωραία το ένα βλέπει το άλλο, έχω ήχο, αλλά η ένδειξή μου στον επεξεργαστή XP δεν πέφτει κάτω από 90% και ανά 9 -10 δευτερόλεπτα ο ήχος κάνει διακοπές και ακούγεται σαν να κάνει μπουρμπουλήθρες. Αντίθετα, η ένδειξη της μνήμης είναι σε πολύ νορμάλ επίπεδα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους θα το διαβάσουν και θα προτείνουν κάποια λύση.....
Γνώσεις ⇛ Linux:Κάθε μέρα και καλύτερα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX8350 |MSI 990FXA-GD89 │RAM = 8GB │ Saphire 7790│ Sandisc ssd 60GB│
Άβαταρ μέλους
funmicra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: VirtualBox και usb κάρτα ήχου (Hercules dj console RMX)

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 02 Δεκ 2009, 15:02

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 04:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 02 Δεκ 2009, 15:23

Οταν ξεκινας το Virtualbox στην καρτα Audio εχεις αρκετες επιλογες, τοσο για Host Audio Driver οσο και για Audio Controller.

Δοκιμασες συνδυασμους;

Εμενα πχ θεωρει default το PulseAudio αν και εγω τρεχω Alsa (εχω ηχο ομως στο Guest οποτε δεν ασχοληθηκα...).

Δοκιμασε συνδυασμους, κατ αρχην το ιδιο driver για Host και Guest (βεβαιωσου πρωτα οτι εχει ηχο στο Host πριν πας να παιξεις με τον Guest...).

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό funmicra » 02 Δεκ 2009, 15:30

To εχω δοκιμάσει και αυτό asoundconf set-default-card RMX αλλά είναι μόνο για το πια κάρτα θέλω σαν default. στο δε wine απ' οσο ρώτησα και έψαξα, δεν μπορεί να υποστειρίξει oss drivers με αποτέλεσμα να μην την βλέπει καθόλου. Ασε που κολάει κιόλας η εφαρμογή με το wine. Στο virtualbox πάλι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοια καταστροφή στον ήχο και που οφείλεται...
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX8350 |MSI 990FXA-GD89 │RAM = 8GB │ Saphire 7790│ Sandisc ssd 60GB│
Άβαταρ μέλους
funmicra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό funmicra » 02 Δεκ 2009, 15:38

Στο virtualbox οτι συνδιασμό και να βάλω, έχω ήχο. τη μια από το pc την άλλη από τα ηχεία μου. και desable να το βάλω πάλι έχω ήχο εφόσον η συσκευή μου είναι και κάρτα ήχου. Το πρόβλημα είναι όταν παίζει ένα mp3 με πχ. wmplayer ή virtual dj ο επεξεργαστής στο guest XP τερματίζει και χαλάει τον ήχο στην έξοδο.
Άβαταρ μέλους
funmicra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 02 Δεκ 2009, 16:02

Ποση μνημη εχεις δωσει στον Guest και ποση στη Virtual Graphic Card? Μπορει να μενει απο resources...

Απενεργοποιησε το 3D Accelleration και δοκιμασε να δωσεις οσα περισσοτερα resources στον Guest. Εγω ειχα βρει το διαβολο μου στο Karmic guest που εχω οταν ειχα ενεργοποιημενο το 3D Acceleration. Κυριολεκτικα σερνοτανε. Μολις το αφαιρεσα, πεταξε! :thumbup:

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό funmicra » 02 Δεκ 2009, 16:13

στο guest εχω δώσει 1024 ραμ και 128 γραφικά (τέρμα είναι). όσο για το 3d acceleration είτε είναι μαρκαρισμένο είτε όχι, δεν αλλάζει κάτι..
Άβαταρ μέλους
funmicra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα