από Epirotes » 03 Μάιος 2010, 22:57
Off topic:
Λοιπόν, τι να πω; Η πρώτη μου αντίδραση είναι μήπως να αρχίσουμε τους υπεύθυνους προγραμματιστές στα μπινελίκια, γιατί εγώ προσωπικά παρότι μετέφρασα μέρος του πλήρη οδηγού και παρότι ξεκίνησα και μοιράζωμαι τώρα των μίνι οδηγό για επαναφορά του grub με τον vagrale13 δεν κατάλαβα καθόλου γιατί έπρεπε ντε και καλά να αλλάξει ο grub legacy σε grub2 με την μορφή που έχει. Κατάφορη παραβίαση του: If it aint broke don't try to fix it
Δοκιμάστε ξανά μανά, ξαναρίξτε μια ματιά στον οδηγό που πρότεινε ο vistakiller πιο πάνω, γιατί έκανα σήμερα κάποιες μικροβελτιώσεις. Δοκιμάστε ξανά από την αρχή όλες τις μεθόδους (3 τον αριθμό) με όποια σειρά θέλετε τόσο με live CD όσο και μέσα από το ubuntu όσοι από εσάς έχετε πρόσβαση κανονικά στο (k/x)ubuntu.
@ nikpapazoglou:
Το διαμέρισμα (κατάτμηση ή partition) που σε ενδιαφέρει είναι το sda6 (καθώς το sda7 είναι linux swap κι όλα τα υπόλοιπα είναι των παραθύρων του Θείου Μπιλάκου.
Πάντως μην απελπίζεστε, η λύση θα βρεθεί κάποια στιγμή, απλά εμένα οι γνώσεις προγραμματισμού είναι ανύπαρκτες για να προτείνω κάτι που να δουλέψει 100%. Είμαι σίγουρος ότι παρότι η canonical δεν συστήνει την απευθείας επεξεργασία του grub.cfg, αν βρεθεί ένας συνάδελφος με τις ανάλογες γνώσεις θα βρεθεί και κάποια λύση που επιτέλους να δουλεύει.
Τέλος, όσοι κάνατε αναβάθμιση κι όχι καθαρή εγκατάσταση δοκιμάστε (αφού πρώτα πάρετε ένα back-up σημαντικών αρχείων του /home, εφόσον δεν διαθέτετε ξεχωριστό /home.) να κάνετε και μια καθαρή εγκατάσταση. Κι επ' ευκαιρίας φτιάξτε κι ένα ξεχωριστό διαμέρισμα για το /home.
Υ.Γ.: Η λύση του ξήλωσε τα παράθυρα του Μπιλάκου δεν μου αρέσει προσωπικά καθόλου, αλλά αν σε βολεύει προσωπικά μαγκιά σου.
Επίσης, επιτρέψτε μου να πω ότι η ιστορία του μίνι οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων/επαναφοράς grub2 μεταφράζοντας έναν οδηγό που βρήκα και μου φάνηκε καλός στην αρχή. Μετά βρήκα ότι στην ουσία δεν διαφέρει σε πολλά από τον αγγλικό οδηγό και μέσα στον αγγλικό οδηγό κάπου προς το τέλος βρήκα και την 2η μέθοδο ως λύση για κάποια προβλήματα με τον grub2 σε συστήματα διπλής εκκίνησης (και κατ' επέκταση και πολλαπλής εκκίνισης) κοινώς dual-boot και multi-boot. Η 3η μέθοδος είναι προσθήκη του vagrale13.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)