ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 10.10

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 10.10

Δημοσίευσηαπό dionyssis75 » 24 Μαρ 2011, 00:17

Εχω δοκιμασει τα παντα και δε μπορω να κανω εγκατασταση.
Στην ουσια δε φορτωνει ουτε καν σε δοκιμαστικη χρηση απο το CD η απο το USB (εχω φτιαξει και τα 2 για να δοκιμασω).
Δειχνει μονο να κανει εγκατασταση μεσα απο τα Windows 7 η οποια φαινομενικα παει καλα (χωρις κανενα μηνυμα λαθους).
Οταν ομως ζητα επανεκκινηση και βγαινει το διπλο μενου επιλογης Windows - Ubuntu αν διαλεξω το 2ο απλα δε φορτωνει τιποτα και μενει εκει.
Απο το CD οταν κανει boot βγαζει μια αρχικη εικονα και μετα μια παυλα πανω αριστερα στην οθονη που αναβοσβηνει και μενει εκει.
Απο το USB οταν κανει boot βγαζει τις πρωτες 20 σειρες με ενημερωτικα στοιχεια και σταματα στο Pentium 4 3.2MHz κλπ κλπ κλπ.
Δοκιμασα σε 3 διαφορετικους σκληρους και αποτελεσμα μηδεν.
Δοκιμασα να βαλω στο BIOS τα facroty defaults μηπως καποια ρυθμιση το ενοχλει... παλι τιποτα.
Το μηχανημα μου ειναι του 2004 με την εξης συνθεση.
Επεξεργαστης Pentium 4 - 3.2Gz - 800 FSB
Μνημη OCZ - 4GB - 400FSB
Μητρικη ASUS P4C800 με chipset Intel 875P
Δισκοι 3. Ολοι Western Digital - 250GB sata1, 320GB sata2 και 1ΤΒ sata3.
Τα Windows 7 Ultimate 32bit τρεχουν στον 320Gb οι αλλοι 2 ειναι απλα με αρχεια μεσα.
Δοκιμασα να κανω εγκατασταση στον καθενα ξεχωριστα αλλα δεν ξεκινα καν οποιον κι αν συνδεσω στο pc.
Βοηθεια κανεις?
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Windows 7 Ultimate (32bit) - Ubuntu 10.10
Προδιαγραφές ⇛ CPU: Intel Pentium4 3.20GHz │ RAM: 4GB DDR2 │ VGA: Gigabyte Radeon HD4650 AGP 1GB│ SOUND: Creative XiFi Fatality │ TFT: Eizo FlexScanHD 24" | Μ/Β: ASUS P4C800 - i875P| BIOS: September 2005
dionyssis75
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 10.10

Δημοσίευσηαπό simosx » 24 Μαρ 2011, 00:22

Φαίνεται να είναι κλασσικό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών ή το BIOS και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Τυπικά το πρόβλημα έχει να κάνει με την πρώτη εκκίνηση μόνο.
Οπότε,
1. δώσε στοιχεία για την κάρτα γραφικών
2. μπορείς να δοκιμάσεις το Alternate CD για εγκατάσταση, που εγκαθιστά από το περιβάλλον κονσόλας (όχι γραφικά).
3. Δοκιμάζεις κατά την εκκίνηση για «noacpi», που είναι επιλογές για τον πυρήνα. Νομίζω πατάς F5 στην αρχή, πριν επιλέξεις να ξεκινήσει το Live Ubuntu.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 24 Μαρ 2011, 00:27

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την dionyssis75

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dionyssis75 » 24 Μαρ 2011, 10:39

simosx έγραψε:Φαίνεται να είναι κλασσικό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών ή το BIOS και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Οπότε,
2. μπορείς να δοκιμάσεις το Alternate CD για εγκατάσταση, που εγκαθιστά από το περιβάλλον κονσόλας (όχι γραφικά).
3. Δοκιμάζεις κατά την εκκίνηση για «noacpi», που είναι επιλογές για τον πυρήνα. Νομίζω πατάς F5 στην αρχή, πριν επιλέξεις να ξεκινήσει το Live Ubuntu.

Ρωτησα ενα φιλο και μου ειπε το ιδιο για το BIOS οποτε απενεργοποιησα το APIC support και δοκιμασα να σεταρω το IDE και σε compatible mode αντι για enhanced mode που ειναι. Το compatible ειναι λεει για συστηματα NT4 κλπ. Παλι δεν λειτουργησε. Για τη VGA δεν ξερω τι ρυθμιση να αλλάξω.
Προδιαγραφές ⇛ CPU: Intel Pentium4 3.20GHz │ RAM: 4GB DDR2 │ VGA: Gigabyte Radeon HD4650 AGP 1GB│ SOUND: Creative XiFi Fatality │ TFT: Eizo FlexScanHD 24" | Μ/Β: ASUS P4C800 - i875P| BIOS: September 2005
dionyssis75
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dionyssis75 » 30 Μαρ 2011, 01:35

simosx έγραψε:Φαίνεται να είναι κλασσικό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών ή το BIOS και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Οπότε,

ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΣ... ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ?
ΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ UBUNTU ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΙΣΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Κ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΠΙΣΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ?
dionyssis75
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό theodor_CSD » 04 Απρ 2011, 12:24

Παιδια καλημερα!
Ειναι το πρωτο μου ποστ στο φορουμ!
Λοιπον εχω το εξης προβλημα.Εγκατεστησα το ubuntu 10.10 εχτες και μεχρι σημερα το πρωι ολα καλα.Σημερα το πρωι εβαλα το Flshplayer10 το Skype το aMSN και τον συνιστομενο οδηγο της καρτας γραφικων.Αφου πηγα στη σχολη και γυρισα δεν μου εκανε boot την επιφανεια εργασιας στο ubuntu και εμενε στο command line χωρις να φορτωνει τα γραφικα κα8ολου!Εντολες και τετοια μπορω να κανω αλλα απο γραφικο περιβαλλον καπουτ!

Τι μπορω να κανω?

Ευχαριστω
1ετης Φοιτητης του Τμηματος Επιστημης Υπολογιστων του Πανεπιστημιου Κρητης aka CSD==> Computer Science Department!
Γνωση προγραμματισμου:Μετρια, Γνωση Αγγλικων: Αριστη, Γνωση Linux: Αρχαριος
Laptop: Asus N61J Series ,CPU:Intel i3, VGA: nVIDIA GEFORCE GT 325M CUDA 1GB, RAM:4 G DDR3
theodor_CSD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Απρ 2011, 12:59

theodor_CSD έγραψε:Παιδια καλημερα!
Ειναι το πρωτο μου ποστ στο φορουμ!
Λοιπον εχω το εξης προβλημα.Εγκατεστησα το ubuntu 10.10 εχτες και μεχρι σημερα το πρωι ολα καλα.Σημερα το πρωι εβαλα το Flshplayer10 το Skype το aMSN και τον συνιστομενο οδηγο της καρτας γραφικων.Αφου πηγα στη σχολη και γυρισα δεν μου εκανε boot την επιφανεια εργασιας στο ubuntu και εμενε στο command line χωρις να φορτωνει τα γραφικα κα8ολου!Εντολες και τετοια μπορω να κανω αλλα απο γραφικο περιβαλλον καπουτ!

Τι μπορω να κανω?

Ευχαριστω

Επειδή ακριβώς έτσι την έχω πατήσει κι εγώ , πρώτα απ'όλα είσαι σίγουρος οτι είναι σωστά συνδεδεμένη η τροφοδοσία ρεύματος της κάρτας γραφικών;
Στο δικό μου σύστημα δέν ήταν και αυτό φαινόταν μόνο στο ubuntu με τον κλειστό οδηγό ενεργοποιημένο , ενώ με τον ανοιχτό ή με τα windows δεν φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό theodor_CSD » 04 Απρ 2011, 13:12

Τωρα αν και η μπαταρια φορτιζει και ειναι στο 38% (πριν ηταν <15%) εξακολουθει να το κανει.Μου 8υμιζει παρομοια φαση με κατι καποια μηχανιματα Debian στη σχολη που ειχαν το ιδιο 8εμα!

Πως ακριβως 8α το αναστησω?!Γιατι ειπαμε κανουμε C κανουμε Python κανουμε οτι κανουμε αλλα οχι και στεγνο command line! :)
1ετης Φοιτητης του Τμηματος Επιστημης Υπολογιστων του Πανεπιστημιου Κρητης aka CSD==> Computer Science Department!
Laptop: Asus N61J Series ,CPU:Intel i3, VGA: nVIDIA GEFORCE GT 325M CUDA 1GB, RAM:4 G DDR3
theodor_CSD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Απρ 2011, 13:24

theodor_CSD έγραψε:Τωρα αν και η μπαταρια φορτιζει και ειναι στο 38% (πριν ηταν <15%) εξακολουθει να το κανει.Μου 8υμιζει παρομοια φαση με κατι καποια μηχανιματα Debian στη σχολη που ειχαν το ιδιο 8εμα!

Πως ακριβως 8α το αναστησω?!Γιατι ειπαμε κανουμε C κανουμε Python κανουμε οτι κανουμε αλλα οχι και στεγνο command line! :)

Προσπάθησε να Bootάρεις από recovery mode. Στις επιλογές μετά διάλεξε ''γραφικά ασφαλείας''.Αυτό απενεργοποιεί τον οδηγό της NVIDIA.Από εκεί απενεργοποίησε ότι έβαλες τελευταία Βάζε τα ένα ένα και κάνε επανεκκίνηση να δεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί το πρόβλημα . Όσον αφορά την τροφοδοσία , εμένα είχε φύγει η 6-pin σύνδεση του ρεύματος της κάρτας . Το δικό σου βέβαια είναι λάπτοπ , αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις .Άν έχεις την δυνατότητα τσέκαρε και αυτό το ενδεχόμενο.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό theodor_CSD » 04 Απρ 2011, 13:37

Κατα σειρα προς τα κατω ποια επιλογη ειναι?Γιατι στο recovery mode μου τα βγαζει και στα αλλαμπουρνεζικα μαλλον επειδη εβαλα το ubuntu στα Ελληνικα.
Αλλιως αν δεν πετυχει και αυτο που λες ισως δοκιμασω να τα ξαναπερασω (αν αυτο μπορει να λυσει το προβλημα) κανοντας ταυτοχρονα για πρωτη φορα φορματ!

Υποψιν το τρεχω σε dual boot με Win premium 7.
theodor_CSD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα