Συντονιστής: adem1

georginiogr έγραψε:Πειραματιστικα με το partiron manager και συμφωνα με το παρακατω βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=NImlcTnSMfw και δημιουργηθηκε ενα διαμερισμα που γραφει οτι ειναι ακαταλληλο. Προσπαθω να εγκαταστησω σε αυτο το Ubuntu και βγαζει οτι δεν εχει οριστη συστημα αρχειων για το παρον διαμερισμα. Προσπαθω να το διαγραψω.... τιποτα. Καμια ιδεα;

fkol k4 έγραψε:georginiogr έγραψε:Πειραματιστικα με το partiron manager και συμφωνα με το παρακατω βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=NImlcTnSMfw και δημιουργηθηκε ενα διαμερισμα που γραφει οτι ειναι ακαταλληλο. Προσπαθω να εγκαταστησω σε αυτο το Ubuntu και βγαζει οτι δεν εχει οριστη συστημα αρχειων για το παρον διαμερισμα. Προσπαθω να το διαγραψω.... τιποτα. Καμια ιδεα;
Σιγουρέψου οτι κατα την εγκατάσταση είχες τσεκάρει το τετραγωνάκι ''format'' για το διαμερισμα που περιγράφεις και ότι είχες ορίσει να χρησιμοποιηθεί ως ext3 ή εχτ4 σύστημα αρχείων.
Όταν λες να το διαγράψεις τί εννοείς; Τα περιεχόμενά του ή και το filesystem; Δοκίμασες με το livecd;
Δοκίμασε με το livecd (δοκιμή ubuntu) με το gparted.

costasl έγραψε:Καλησπέρα, εγκατέστησα το ubuntu 11.04 64bit μέσα από τα Windows 7 64bit χωρίς να κατεβάσω το wubi (δεν ξέρω αν η εγκατάστασή του έγινε αυτόματα από το CD των Ubuntu). Τώρα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή μου βγάζει δύο boot menus, στο πρώτο επιλέγω αν θα μπω στα Win 7 ή στο ubuntu ενώ το δεύτερο αφορά μόνο το ubuntu, όλα καλά μέχρι εδώ. Ο δίσκος που έχω είναι 500GB και έχει δύο διαμερίσματα ένα τα Win (C:) και ένα τα αρχεία μου (D:), μέσα από το ubuntu δεν βλέπω το δίσκο με τα αρχεία μου! τον C: με τα αρχεία των Win τον βλέπω. Φυσικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω τα αρχεία μου για να δουλεύω μέσα από το ubuntu.
Επέλεξα την εγκατάσταση μέσα από τα Win γιατί σε partition όταν ήθελα να βγάλω το ubuntu είχα πρόβλημα και με το partition (δεν το έβλεπαν τα Win) και με το boot menu. Κάθε φόρα έκανα format στο δίσκο και εγκατάσταση τα Win για να έχω ένα καθαρό σύστημα.
1. Τι πρέπει να κάνω για να βλέπω όλους του δίσκους μέσα από το ubuntu;
2. Μπορεί το wubi να εγκαταστάθηκε μόνο του; Μέσα από τα Win στα προγράμματα υπάρχουν το ubuntu σαν εφαρμογή των Win, λογικά αν τα κάνω απεγκατάσταση θα καταργηθεί και το boot menu (ή όχι;).