Neos sta ubuntu-ellinika

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Neos sta ubuntu-ellinika

Δημοσίευσηαπό Giannis27 » 21 Οκτ 2011, 00:35

Kalispera, me sinxorite gia ta greeklisk alla den mporw na grapsw ellinika. Eimai neos sto forum kai sto ubuntu genika. Exw ena netbook edw kai 2 xronia (atom sta 1.60 ,250 gb hdd , 1gb ram) kai epidi prosfata to xrhsimopiw se kathimerini vasi eipa na dokimasw kati allo mia kai ta xp den kaliptan. Prin 3 meres katebasa ta ubuntu 10.10 opou kai itan i proth mou epafh genika me linux. Ta ekana egkatastash mesa apo ta windows kai pragmatika exw ediposiastei me to poso apla einai se kapia themata alla kurios pos adimetopizoun to xrhsth dinontas tou eletheria kinisewn. Distixos den gnorizw eos tora kapion na ta xrhsimopiei opote psaxnw monos mou oti xriastw eos tora exw lisei oti provlima exei parousiastei ektos apo 2. Pros to paron me noiazei to ena to opio einai pos grafw ellinika ..... Eida oti kai alloi eixan to idio provlima me ta 10.10 alla pigainodas egw sistima/protimisis/keyboras/input method h moni epologh pou vgazei se glossa einai kinezika ..... Na anaferw oti ekana egkatastash apo glossiki ipostirixi kai tis ergaliothikes mou tis vgazei ellinika
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Μηδέν ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Window xp/Ubuntu 10.10 (στο desktop έχω μόνο windows 7 προς το παρόν)
Προδιαγραφές ⇛ intel atom N270 1.6 GHz │ 1GB
Giannis27
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Neos sta ubuntu-ellinika

Δημοσίευσηαπό pros » 21 Οκτ 2011, 01:09

Giannis27 έγραψε:sistima/protimisis/keyboard/

Μέχρι εδώ τα πας καλά. Στο παράθυρο που ανοίγει

Από «Προσθήκη» θα βάλεις την διάταξη πληκτρολογίου και από «Επιλογές» θα ορίσεις συνδυασμό πλήκτρων για αλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 21 Οκτ 2011, 01:30

Επίσης καλό θα είναι να κάνεις κανονική εγκατάσταση το ubuntu στον υπολογιστή σου και όχι μέσα από τα windows μιας και το ubuntu δεν είναι μια απλή εφαρμογή ώστε να την τρέχεις μέσα από τα windows αλλά είναι ένα λειτουργικό σύστημα όπως και τα windows... Οπότε θα μπορείς να τα αξιοποιήσεις καλύτερα αν τα κάνεις κανονική εγκατάσταση καθώς και θα είναι πιο γρήγορα και πιο σταθερά. Επίσης έχουν βγει και πιο καινούργιες εκδόσεις από το 10.10 όπως τα 11.04 και τα 11.10 που βγήκαν πριν μερικές μέρες... Κοίταξε επίσης και στο μενού του φόρουμ [url=forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί - How to - Tutorials[/url] πάνω αριστερά. Εκεί θα βρεις ότι χρειαστείς...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Giannis27 » 21 Οκτ 2011, 01:51

Οπα οκ, κατάλαβα τι λάθος έκανα. Ευχαριστώ παιδιά, έχω πολλές απορίες ακόμα αλλά θα κοιτάξω τα σχετικά άρθρα. Κάτι πολύ σημαντικό για τώρα είναι ενας καλός media player . Ο κplayer δεν παλευεται και ο vlc μοθ βγαίνει σε κάτι κορεάτικα. Εχετε να μου προτείνετε καναν καλό;
Λειτουργικό ⇛ Window xp/Ubuntu 10.10 (στο desktop έχω μόνο windows 7 προς το παρόν)
Giannis27
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 21 Οκτ 2011, 10:53

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την Giannis27

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής

Η εγκατάσταση του Ubuntu με wubi είναι ένας τρόπος τον οποίο χρησιμοποιούμε μόνο για να δοκιμάσουμε το λειτουργικό μιας και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία αλλαγή στο σύστημά μας! Για αυτό λοιπόν δεν συστήνουμε τις εγκαταστάσεις wubi αλλά καθαρές εγκαταστάσεις. Μπορείτε να δείτε πως θα κάνετε εγκατάσταση του Ubuntu στο σύστημά σας με την βοήθεια των οδηγών του forum: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859

Giannis27 έγραψε:Ο κplayer δεν παλευεται και ο vlc μοθ βγαίνει σε κάτι κορεάτικα. Εχετε να μου προτείνετε καναν καλό;

O VLC είναι μια χαρά κατα τη γνώμη μου, τι πρόβλημα έχεις με τη γλώσσα, που βλέπεις κορεάτικα ;
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Giannis27 » 21 Οκτ 2011, 13:57

O vlc μου βγάζει ορισμένες επιλογές στα ελληνικά π.χ ήχος και εικόνα, αλλά όλες τις υπόλοιπες σε κινέζικα-κορεάτικα οπότε δεν είναι εύχρηστος για μένα.
Giannis27
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 21 Οκτ 2011, 14:08

Giannis27 έγραψε:λλά όλες τις υπόλοιπες σε κινέζικα-κορεάτικα οπότε δεν είναι εύχρηστος για μένα.

Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις γλωσσικής υποστήριξης...
Πρέπει να τις κάνεις όπως στην εικόνα. Τις γλώσσες τις μετακινείς με αριστερό κλικ και σύρσιμο.

10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Giannis27 » 21 Οκτ 2011, 16:32

Οκ λύθηκε κι αυτό. Ευχαριστώ παιδιά, ειδικά εσένα pros με βοήθησες αρκετά και πολύ άμεσα. Έχω πολλές απορίες αλλά θα κοιτάω τα θέματα του φόρουμ για να βρώ λύση. Μια τελευταία απόρια για τώρα. Πως μπορώ να μικρύνω το μέγεθος των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας; Έχω δει οτι με δεξί κλικ έχει resize αλλά εγω το θέλω σαν προεπιλογή για όλα.
Giannis27
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Giannis27 » 21 Οκτ 2011, 20:34

Giannis27 έγραψε:Οκ λύθηκε κι αυτό. Ευχαριστώ παιδιά, ειδικά εσένα pros με βοήθησες αρκετά και πολύ άμεσα. Έχω πολλές απορίες αλλά θα κοιτάω τα θέματα του φόρουμ για να βρώ λύση. Μια τελευταία απόρια για τώρα. Πως μπορώ να μικρύνω το μέγεθος των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας; Έχω δει οτι με δεξί κλικ έχει resize αλλά εγω το θέλω σαν προεπιλογή για όλα.

Oκ το βρήκα,υπήρχε ήδη στο φορουμ.
Giannis27
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 21 Οκτ 2011, 21:19

Αν και επαναλαμβάνω πάνω κάτω ότι ειπώθηκε παραπάνω, θα στο τονίσω κι εγώ.
Αν σου αρέσει το ubuntu κάνε μια κανονική εγκατάσταση και όχι wubi, όπως έχεις τώρα.
Μπορείς να διατηρήσεις και τα windows με ένα dual boot σύστημα, έχει αναλυτικούς οδηγούς στο forum.
Eίναι στατιστικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή με το wubi θα αντιμετωπίσεις (πιθανώς δυσεπίλυτα) προβλήματα, για τα οποία δε θα ευθύνεται το ubuntu αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος εγκατάστασης, ο οποίος προτείνεται μόνο για μια σύντομη δοκιμή.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα