Καλησπέρα σε όλους.
Τον τελευταίο καιρό πειραματίστηκα με τη χρήση του Clonezilla και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος και σκέφτομαι να το καθιερώσω ως το στάνταρτ εργαλείο για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας των συστημάτων μου.
Στις αρχικές δοκιμές που έκανα δημιουργούσα τις εικόνες σε ένα πρόχειρο σημείο του δίσκου, αποδεχόμενος τη ονομασία που πρότεινε το πρόγραμμα. Η επαναφορά των συγκεκριμένων εικόνων ήταν απροβλημάτιστη.
Βέβαιος πια ότι η διαδικασία λειτουργεί μετέφερα τις εικόνες στον δίσκο που κρατάω τα BackUps και άλλαξα το όνομά τους σε κάτι πιο κατανοητό, συγκεκριμένα τον φάκελο που περιέχει τα αρχεία σε laptop-backup (όνομα χωρίς κενά). Σήμερα που προσπάθησα να κάνω κάποιες άλλες δοκιμές διαπίστωσα ότι το Clonezilla δεν αναγνωρίζει πια την παραπάνω εικόνα.
Μετά από πολλές δοκιμές κατάλαβα ότι αιτία είναι η αλλαγή του ονόματος του φακέλου. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πιο ήταν το αρχικό του όνομα. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανένας πώς μπορώ να τροποποιήσω τα αρχεία της εικόνας ώστε να αναγνωρίζεται με το νέο όνομα. Αναζήτηση στο διαδίκτυο, στο φόρουμ καθώς και στο FAQ του site του Clonezilla δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.
Στις δοκιμές χρησιμοποίησα την έκδοση 1.2.12-10-i486 σε USB φλασάκι.
Ευχαριστώ εκ τω πρότερων