Σήμερα συνέβη το εξής περίεργο: μετά από μια επανεκκίνηση, ο δίσκος δεν είναι γίνει αυτόματα mount όπως πάντα (έχω πειράξει αναλόγως το fstab). Πηγαίνοντας να τον κάνω εγώ mount παίρνω παράθυρο σφάλματος "You have not enough rights to mount that disk".
Ανοίγω τον partition editor και δίπλα στο prtition του συγκεκριμένου δίσκου βλέπω ένα θαυμαστικό. Με διπλό κλικ επάνω του, μου βγαίνει ένα μεγάλο παράθυρο που σε γενικές γραμμές μου έλεγε ότι ο δίσκος δεν πέρασε το check disk test και με παρακινούσε να επανεκκινήσω σε windows (!!!), να τρέξω ένα chkdisk /f και μετά να επανεκκινήσω το σύστημα 2 φορές!!
Φαντάστηκα ότι κάτι έπαιξε με ελλιπείς εγγραφές στο ntfs filesystem. Ευτυχώς διατηρώ ένα μικρό partition με XP |(το οποίο έχω να χρησιμοποιήσω από πέρυσι το καλοκαίρι!!) και επανεκκινώ σε ΧΡ. Εκεί, τα win μου έβγαλαν μήνυμα "new hardware found" και άρχισαν να εγκαθιστούν τον δίσκο σαν "Generic usb hub"!!!!
Μετά από αυτό μου συνέστησαν να κάνω επανεκκίνηση, ωστόσο ο δίσκος ήταν προσπελάσιμος και ανοίγοντάς τον βρήκα τα αρχεία μου μέσα. Ωστόσο, εγώ προγραμμάτισα και ένα chkdsk /f για την επόμενη επανεκκίνηση......
Τώρα, έχω επανεκκινήσει σε ΧΡ και εδώ και πάνω από μισή ώρα τρέχει το chkdsk στον εξωτερικό. Όλη αυτή την ώρα, μου βγάζει διαδοχικά μηνύματα "Deleting an index entry from index $0 of file 25" και συνεχίζει βγάζοντας το ίδιο μήνυμα.
Τι έχει συμβεί? Είναι δυνατόν εργαλείο του linux να μου συστήνει να μπουτάρω σε windwos??!!
Δε νομίζω να έχει σχέση, αλλά πριν συμβεί αυτό είχα πειράξει το fstab ώστε να μην γίνεται πλέον αυτόματα mount ένας άλλος εξωτερικός usb δίσκος.......