xubuntu κλείδωμα οθόνης  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

xubuntu κλείδωμα οθόνης

Δημοσίευσηαπό costasl » 16 Μάιος 2015, 21:25

Πρόσφατα εγκατέστησα στον υπολογιστή της υπογραφής τα αντίστοιχα xubuntu για δοκιμή, έγινε καθαρή εγκατάσταση. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι κάποιες φορές, δεν μπορώ να καθορίσω κάτω από ποιες συνθήκες, αφού ο υπολογιστής μπει σε κατάσταση αναμονής (μετά από 10 λεπτά) και σβήσει η οθόνη, όταν πάω να τον επαναφέρω (με ποντίκι ή πληκτρολόγιο) η οθόνη δεν ανάβει δεν εμφανίζετε ο διάλογος για το ξεκλείδωμα του (να βάλω κωδικό) και η οθόνη παραμένει μαύρη. Μερικές φορές το κάνει με το που τον κλειδώνω (με τα πλήκτρα ctrl+alt+del) ενώ άλλες φορές ενώ έχει μπει μόνος του σε αναμονή. Δοκίμασα με τα πλήκτρα ctrl+alt+f6,f7,f8 αλλά στο f6 με βγάζει σε τερματικό σε πλήρη οθόνη ενώ στο f7 και f8 σε μαύρη οθόνη, κάποιες φορές στο f7 μου εμφανίζει ένα μήνυμα (σε πλήρη οθόνη) ότι ο υπολογιστής είναι κλειδωμένος και θα με μεταφέρει στο διάλογο για ξεκλείδωμα σε λίγα δευτερόλεπτα αλλά δεν κάνει τίποτα (το ποντίκι είναι παγωμένο).
Ευχαριστώ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 24.04 64bit (en_US.UTF-8, XFCE xubuntu)
3 AMD Ryzen 5 5500U CPU @ 2.1GHz ‖ RAM 20 GB ‖ Lenovo V14 G2 ALC
costasl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: xubuntu κλείδωμα οθόνης

Δημοσίευσηαπό abramis » 17 Μάιος 2015, 00:10

τα ίδια είχα κι εγώ στο νετβοοκ της υπογραφής μετά την αναβάθμιση από Xubuntu 13.10 σε 14.04 (ενώ από 12.10 ως 13.10 δεν είχα θέμα) και τσι έβαλα Unity κι εγώ... παίζει να ναι bug μόνο στα 14.04, δοκίμασες την 15.04; νομίζω ότι έχει και νέο xfce μετά από καιρό που χε το 4.10.
1 Γνώσεις Linux: Μέτρια┃ Προγραμματισμού: Μέτρια ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 20.04 focal 5.4.0-33-generic 64bit (el_GR.UTF-8, KDE plasma), Windows 10
3 AMD Ryzen 5 1400 Quad-Core Processor ‖ RAM 16021 MiB ‖ Gigabyte B450M S2H
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Bonaire XTX [Radeon R7 260X/360] [1002:6658] {radeon}
5 enp8s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 16)
laptop:
Spoiler: show
Ubuntu 18.04 bionic 5.3.0-40-generic 64bit(GNOME gnome),Windows 10, Lenovo B50-80, Intel Celeron 3205U @ 1.50GHz, RAM 7902 MiB, Intel Broadwell-U Graphics [8086:1606] {i915}
Άβαταρ μέλους
abramis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: goldmetal
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό costasl » 17 Μάιος 2015, 00:29

Δεν έχω δοκιμάσει άλλη έκδοση, θα προτιμούσα να μείνω σε LTS, αν δεν λυθεί με κάποιο τρόπο (έστω πρόχειρο) θα γυρίσω και εγώ σε Unity όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα. Βρήκα και αυτό https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1357090 πιθανόν να είναι σχετικό το πρόβλημα.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
costasl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: xubuntu κλείδωμα οθόνης  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό fog » 17 Μάιος 2015, 00:53

Είχα αντιμετωπίσει και εγώ αυτό το πρόβλημα όταν χρησιμοποιούσα xubuntu και πέρασαν από xscreensaver σε light-locker.
Ακολούθησα μια "πρόχειρη" λύση... γυρνώντας πάλι σε xscreensaver, μιας και δεν ήθελα να αλλάξω διανομή.
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get purge light-locker light-locker-settings
sudo apt-get install xscreensaver
Γνώσεις Linux: ✔✔✔✓✓ ┃ Προγραμματισμού: ✓✓✓✓✓ ┃ Αγγλικών: ✔✔✔✓✓
Ubuntu 16.04 64bit ‖ Lubuntu 16.10 64bit || 4.4.0-34-generic
Intel Core i7-6700HQ CPU @ 3.50GHzRAM 12GB ‖Toshiba Satellite P50-C
Intel Skylake Integrated Graphics ⋮ nVidia GM107M [GeForce GTX 950M]
enp4s0: Realtek RTL8111 Gigabit Ethernet Controller⋮ wlp3s0: Intel Wireless 3165
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό costasl » 17 Μάιος 2015, 01:40

fog έγραψε:Είχα αντιμετωπίσει και εγώ αυτό το πρόβλημα όταν χρησιμοποιούσα xubuntu και πέρασαν από xscreensaver σε light-locker.
Ακολούθησα μια "πρόχειρη" λύση... γυρνώντας πάλι σε xscreensaver, μιας και δεν ήθελα να αλλάξω διανομή.

Αυτό που αναφέρεις έχει σχέση με αυτό που βρήκα εδώ ; http://xubuntu.org/news/laptop-users-fix-available-for-the-black-screen-on-unlock-bug/.

Έτρεξα τις εντολές που αναφέρεις και περιμένω να δω τα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα ενημερώσω αν λύθηκε το θέμα ή όχι.
costasl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό costasl » 17 Μάιος 2015, 22:11

costasl έγραψε:
fog έγραψε:Είχα αντιμετωπίσει και εγώ αυτό το πρόβλημα όταν χρησιμοποιούσα xubuntu και πέρασαν από xscreensaver σε light-locker.

Αυτό που αναφέρεις έχει σχέση με αυτό που βρήκα εδώ ; http://xubuntu.org/news/laptop-users-fix-available-for-the-black-screen-on-unlock-bug/.

Έτρεξα τις εντολές που αναφέρεις και περιμένω να δω τα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα ενημερώσω αν λύθηκε το θέμα ή όχι.

Τελικά δουλεύει και δεν κολλάει πλέον, ευχαριστώ για την βοήθεια.
Να κάνω και μια ερώτηση ακόμα, αν αφαιρέσω το xscreensaver και δεν βάλω τίποτα άλλο τι θα γίνει; δεν θα κλειδώνει η οθόνη, δεν θα μπορώ να κάνω logon (δεν θα υπάρχει το πρόγραμμα για αυτή την δουλειά); ή κάτι άλλο;
costasl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 17 Μάιος 2015, 22:49

costasl έγραψε:Αυτό που αναφέρεις έχει σχέση με αυτό που βρήκα εδώ ; http://xubuntu.org/news/laptop-users-fix-available-for-the-black-screen-on-unlock-bug/.

Δεν είχα δοκιμάσει αυτή τη λύση για να ξέρω αν βοηθάει και στην περίπτωση που εσύ κλειδώσεις την οθόνη, γιατί αναφέρει ότι το σενάριο δουλεύει αποκλειστικά και μόνο για ξεκλείδωμα της οθόνης μετά από κλείσιμο από το καπάκι του λάπτοπ.

costasl έγραψε:Τελικά δουλεύει και δεν κολλάει πλέον, ευχαριστώ για την βοήθεια.
Να κάνω και μια ερώτηση ακόμα, αν αφαιρέσω το xscreensaver και δεν βάλω τίποτα άλλο τι θα γίνει; δεν θα κλειδώνει η οθόνη, δεν θα μπορώ να κάνω logon (δεν θα υπάρχει το πρόγραμμα για αυτή την δουλειά); ή κάτι άλλο;

Αν το αφαιρέσεις και δεν έχεις κάποιο άλλο πρόγραμμα για κλείδωμα ή screensaver, απλά δεν θα έχεις αυτά τα 2. Θα μπορείς κανονικά να κάνεις login και τη διαχείρηση της ενέργειας δε θα τη χάσεις, γιατί την κάνει ο xfce4-power-manager.
Γνώσεις Linux: ✔✔✔✓✓ ┃ Προγραμματισμού: ✓✓✓✓✓ ┃ Αγγλικών: ✔✔✔✓✓
Ubuntu 16.04 64bit ‖ Lubuntu 16.10 64bit || 4.4.0-34-generic
Intel Core i7-6700HQ CPU @ 3.50GHzRAM 12GB ‖Toshiba Satellite P50-C
Intel Skylake Integrated Graphics ⋮ nVidia GM107M [GeForce GTX 950M]
enp4s0: Realtek RTL8111 Gigabit Ethernet Controller⋮ wlp3s0: Intel Wireless 3165
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό costasl » 17 Μάιος 2015, 23:22

fog έγραψε:
costasl έγραψε:Αυτό που αναφέρεις έχει σχέση με αυτό που βρήκα εδώ ; http://xubuntu.org/news/laptop-users-fix-available-for-the-black-screen-on-unlock-bug/.

Δεν είχα δοκιμάσει αυτή τη λύση για να ξέρω αν βοηθάει και στην περίπτωση που εσύ κλειδώσεις την οθόνη, γιατί αναφέρει ότι το σενάριο δουλεύει αποκλειστικά και μόνο για ξεκλείδωμα της οθόνης μετά από κλείσιμο από το καπάκι του λάπτοπ.

costasl έγραψε:Τελικά δουλεύει και δεν κολλάει πλέον, ευχαριστώ για την βοήθεια.

Αν το αφαιρέσεις και δεν έχεις κάποιο άλλο πρόγραμμα για κλείδωμα ή screensaver, απλά δεν θα έχεις αυτά τα 2. Θα μπορείς κανονικά να κάνεις login και τη διαχείρηση της ενέργειας δε θα τη χάσεις, γιατί την κάνει ο xfce4-power-manager.

Ευχαριστώ, μπορεί να πειραματιστώ λίγο !
costasl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα