Ενημέρωση-αφορά fglrx και Ubuntu 14.04 με 3.13 kernel

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Ενημέρωση-αφορά fglrx και Ubuntu 14.04 με 3.13 kernel

Δημοσίευσηαπό abramis » 21 Μάιος 2015, 02:28

λοιπόν παίρνοντας πάσα από αυτό το θέμα viewtopic.php?f=4&t=31142 και στην εξέλιξη του την πάτησα κι εγώ, είπα να γράψω ένα θέμα για ενημέρωση των χρηστών που τους αφορά. αφορά έχω να πω όπως γράφω και στο τίτλο αποκλειστικά όσους έχουν την έκδοση 14.04 από τότε που βγήκε με τον κερνελ 3.13.χχχ (δλδ όσοι την βάλαν από 14.04.2 και μετά δλδ με 3.16 κερνελ δεν τους αφορά) και τους κλειστούς drivers fglrx της amd είτε αυτούς που δίνει απτο jockey το ubuntu ή αν τους βάλατε μόνοι σας μετέπειτα έκδοση(όπως εγώ). αν είχατε βάλει μετά χειροκίνητα LTSEnablementStack (δλδ xorg, kernel του utopic) τότε επίσης δεν σας αφορά. όλη η ιστορία είναι το backport στην 14.04 των οδηγών γραφικών της amd που χει η 15.04. στο τελευταίο update μου βγαλε την εν λόγω ενημέρωση για τον οδηγό και μόλις τέλειωσε μαζί με άλλα updates μου βγαλε μια αποτυχία που λεγε ότι ένα πακέτο απ' τον οδηγό δεν το βαζε. μετά από επανεκκίνηση, μαύρη οθόνη... τα λέω στο παραπάνω λινκ
για έλεγχο τι κερνελ έχουμε τρέχουμε στο terminal
Κώδικας: Επιλογή όλων
uname -r

για έλεγχο αν έχουμε κλειστούς οδηγούς τρέχουμε
fglrxinfo

αν βγάλει κάτι σημαίνει ότι έχουμε
abramis έγραψε:α καλά... όπως τα περίμενα έγιναν... μαύρη οθόνη και σε μένα, αλλά σε μένα μου βγαλε terminal. σε σένα γτ όχι; δεν μπορώ να το καταλάβω... τεσπα μου βγαλε terminal και δωσα sudo apt-get purge fglrx* και μετά sudo reboot και μπήκα. α ρε canonical με τα backport σου... τι τα θες, μου λες;;; τώρα είμαι ανοιχτους οδηγούς δλδ.

abramis έγραψε:... τεσπα στο θέμα, βρήκα την ρίζα του κακού και είναι στο "Λογισμικό και Ενημερώσεις" στην καρτέλα "Ενημερώσεις" είναι τικαρισμένο το "Μη υποστηριζόμενες ενημερώσεις (trusty-backports)". αυτό μας την έκανε την δουλειά

αφού έκανα όλα αυτά βρήκα αυτό https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... ug/1424491 και έκανα αυτό https://wiki.ubuntu.com/Kernel/LTSEnablementStack δλδ έβαλα κερνελ και xorg της 14.10 και μετά ξανάβαλα απ' το jockey το fglrx-updates που με βαλε τους οδηγούς της 15.04 (yeahhh!!! μεν αλλά ταλαιπωρία δε...). τώρα αν το δείτε το θέμα πριν κάνετε update και δεν θέλετε να "μπλέξετε" απλά ξετικάρετε την επιλογή που λέω παραπάνω για τα backports και ξανατρέξτε το πρόγραμμα ενημέρωσης για να φύγει το επίμαχο update.
τέλος ελέγχουμε με
fglrxinfo

πάλι αν βγάζει το παρακάτω αποτέλεσμα
display: :0 screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 6570
OpenGL version string: 4.4.13374 Compatibility Profile Context 15.20.1013

αν ναι τότε βάλαμε τους τελευταίους οδηγούς
1 Γνώσεις Linux: Μέτρια┃ Προγραμματισμού: Μέτρια ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 20.04 focal 5.4.0-33-generic 64bit (el_GR.UTF-8, KDE plasma), Windows 10
3 AMD Ryzen 5 1400 Quad-Core Processor ‖ RAM 16021 MiB ‖ Gigabyte B450M S2H
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Bonaire XTX [Radeon R7 260X/360] [1002:6658] {radeon}
5 enp8s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 16)
laptop:
Spoiler: show
Ubuntu 18.04 bionic 5.3.0-40-generic 64bit(GNOME gnome),Windows 10, Lenovo B50-80, Intel Celeron 3205U @ 1.50GHz, RAM 7902 MiB, Intel Broadwell-U Graphics [8086:1606] {i915}
Άβαταρ μέλους
abramis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: goldmetal
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα