Keyring Manager [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Keyring Manager [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό Think » 09 Ιούλ 2008, 18:13

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από αυτό το ρημάδι?

Σε Kubuntu θυμάμαι ότι απλά απεγκατέστησα το KWallet και ο κωδικός του wireless μου αποθηκεύτηκε στο ίδιο το πρόγραμμα.

Στο ubuntu δε μπορώ να απεγκαταστήσω το keyring manager γιατί έχει σχέση με το πακέτο ubuntu-desktop.

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέεται στο ασύρματο ιντερνετ μου χωρίς να με ρωτά σε κάθε boot για τον κωδικό, θα ήμουν χαρούμενος :)
Τελευταία επεξεργασία από Think και 27 Αύγ 2008, 00:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Think
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Keyring Manager

Δημοσίευσηαπό ftso » 09 Ιούλ 2008, 19:32

Πολλούς τους ενοχλεί και το KWallet και το Keyring Manager.
Σε εμένα στο kde μου την δίνει το KWallet, αλλά το προτιμώ απο το να ξέρω οτι ο κωδικός αποθηκεύεται χωρις να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προστασία.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 11 Ιούλ 2008, 15:20

Ποιο το πρόβλημα με το keyring manager?
Σημειώνω ότι μόνο αν αλλάξεις το password στο ubuntu αυτό δεν αλλάζει αυτόματα και στο keyring manager που σου ζητάει το παλαιό, αλλά με λίγο googling (δεν το θυμάμαι απέξω) θα βρείτε πως αλλάζετε password και στο keyring manager ώστε να είναι ίδιο password με αυτό του ubuntu για να μην το ζητάει μετά από κάθε εκκίνηση.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Think » 11 Ιούλ 2008, 16:50

Σωστό αυτό που λες, με την προϋπόθεση να μην έχεις auto-login.

Όταν ενεργοποιήσεις το auto-login πετάγεται το keyring manager σε κάθε boot.

Δεν το γλιτώνεις το "πέταγμα" :P
Think
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkisg » 17 Ιούλ 2008, 00:58

Το συνάντησα κι εγώ το πρόβλημα, μου έσπασε τα νεύρα κανά μήνα και προχθές επιτέλους βρήκα χρόνο να το "μελετήσω".

Εν ολίγοις η λύση:
1. Σβήνεις το παλιό keyring,
rm ./gnome2/keyrings/*

2. Με το που τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που θέλει να αποθηκεύσει password, θα πάει να φτιάξει νέο keyring και σου ζητάει να ορίσεις τον κωδικό του keyring. Εκεί του δίνεις κενό κωδικό (enter).

Το αποτέλεσμα είναι ότι το keyring σου δεν είναι encrypted, και μπορεί να το διαβάσει ο gdm και να σου ξεκλειδώσει κατά το autologin το default keyring.
Το μειονέκτημα είναι μικρότερη ασφάλεια, αφού π.χ. αν κάποιος άλλος ήταν root θα μπορούσε να μπει στο φάκελο keyring και να δει τα passwords σου.
Ε, συνήθως όσοι χρησιμοποιούμε autologin είμαστε και root και δεν αφήνουμε άσχετους να παίζουν με το pc μας... :)
(ο φάκελος ./gnome2/keyrings έχει απενεργοποιημένη την πρόσβαση για άλλους χρήστες, μόνο root θα μπορούσε να διαβάσει τα περιεχόμενά του)
alkisg
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό johnnik » 29 Ιούλ 2008, 15:12

με το που δίνω
Κώδικας: Επιλογή όλων
$ rm ./gnome2/keyrings/*
rm: cannot remove `./gnome2/keyrings/*': No such file or directory
johnnik
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 29 Ιούλ 2008, 15:17

Δώσε locate keyrings για να δεις που βρίσκεται ο κατάλογος keyrings.
Το ./ που υπάρχει μπροστά κάνει συγκεκριμένη δουλεία.
Δες στην υπογραφή μου τον οδηγό για το Τερματικό.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 29 Ιούλ 2008, 15:21

δοκίμασε αυτό:

rm ~/.gnome2/keyrings/*
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Think » 26 Αύγ 2008, 00:30

alkisg έγραψε:Το συνάντησα κι εγώ το πρόβλημα, μου έσπασε τα νεύρα κανά μήνα και προχθές επιτέλους βρήκα χρόνο να το "μελετήσω".

Εν ολίγοις η λύση:
1. Σβήνεις το παλιό keyring,
rm ./gnome2/keyrings/*

2. Με το που τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που θέλει να αποθηκεύσει password, θα πάει να φτιάξει νέο keyring και σου ζητάει να ορίσεις τον κωδικό του keyring. Εκεί του δίνεις κενό κωδικό (enter).

Το αποτέλεσμα είναι ότι το keyring σου δεν είναι encrypted, και μπορεί να το διαβάσει ο gdm και να σου ξεκλειδώσει κατά το autologin το default keyring.
Το μειονέκτημα είναι μικρότερη ασφάλεια, αφού π.χ. αν κάποιος άλλος ήταν root θα μπορούσε να μπει στο φάκελο keyring και να δει τα passwords σου.
Ε, συνήθως όσοι χρησιμοποιούμε autologin είμαστε και root και δεν αφήνουμε άσχετους να παίζουν με το pc μας... :)
(ο φάκελος ./gnome2/keyrings έχει απενεργοποιημένη την πρόσβαση για άλλους χρήστες, μόνο root θα μπορούσε να διαβάσει τα περιεχόμενά του)

Έκανα αυτό που λες αλλά δεν έγινε τίποτα.

Έσβησα τα παλιά και έκανα restart. Το wireless μου ζήτησε τον κωδικό του internet μου. Μετά βγήκε και το keyring manager. Πατούσα enter αλλά δε γινότανε τίποτα. Τελικά πάτησα Deny κι έκανα restart να δω τι θα γίνει. Πάλι το ίδιο πράγμα. Μου ζήτησε πρώτα τον κωδικό του ιντερνετ μου και μετά του keyring.
Think
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkisg » 26 Αύγ 2008, 01:46

Δηλαδή το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσες να ορίσεις κενό password στο default keyring;
Δεν ξέρω γι' αυτό, δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Δοκίμασε και από το μενού Εφαρμογές » Βοηθήματα » Κωδικοί και κλειδιά κρυπτογράφησης, και μετά
Επεξεργασία » Προτιμήσεις » default » Αλλαγή κωδικού ξεκλειδώματος,
μήπως το καταφέρεις να το δεχτεί από εκεί.

Αλλιώς, πιθανώς να έχει σχέση η έκδοση του keyring manager που έχουμε; Π.χ. εγώ έχω Ubuntu 8.04.1 με ενεργοποιημένα τα proposed updates, ίσως να έχεις κάτι παλιότερο; Για δώσε dpkg -l gnome-keyring να σιγουρευτείς...
Κώδικας: Επιλογή όλων

||/ Όνομα Έκδοση Περιγραφή
+++-===============-===============-==============================================
ii gnome-keyring 2.22.2-0ubuntu1 GNOME keyring services (daemon and tools)
alkisg
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα