Apopas έγραψε:Το πρόβλημα με τα παράθυρα (ένα από τα πολλά) είναι ότι έχουν registry. Εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα, αυτό πάει και βάζει πληροφορίες στη registry, μετά το απεγκαθιστάς αλλά η registry δεν αδειάζει και θέλεις ειδικά προγράμματα για να την καθαρίσεις και αν παρακαθαρίσει θέλεις format και και και...
Το Linux δεν έχει τέτοια προβλήματα. Ένα Linux σύστημα δουλεύει μετά από 5 χρόνια όπως την πρώτη μέρα. Εγκαθιστάς μία εφαρμογή και όταν την απεγκαθιστάς είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Ούτε spyware, malware, shareware και crapware, ούτε activex να κατεβάζει στο pc σου βλακείες, ούτε crack και πατατράκ. Απλά όταν εγκαθιστάς κάτι, μετά τρέξε ένα
sudo apt-get clean για να σβηστούν τα αρχεία εγκατάστασης, ενώ όταν απεγκαθιστάς κάτι, τρέξε ένα
sudo apt-get autoremove για να σβηστούν τυχόν προγράμματα που είχαν εγκατασταθεί μαζί μ' αυτό και δεν χρειάζονται πλέον. Δεν θέλεις janitor και λοιπές αηδίες.
Σε ό,τι αφορά το internet, απλά πήγαινε στον Firefox στην καρτέλα <<Απόρρητο>> και καθάριζε ιστορικό και cookies (όχι πως αν τα αφήσεις τρέχει τπτ βέβαια) και είσαι
Κύριος!
Επίσης, μέσα στο Home σου αποθηκέυονται οι ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος. Πήγαινε στην εμφάνιση κρυφών αρχείων και θα τις δεις. Οπότε, αν θες να πετάξεις και τις προσωπικές ρυθμίσεις από ένα πρόγραμμα, πας και σβήνεις τον αντίστοιχο φάκελο. Απλά και νοικοκυρεμένα

Όταν περάσει ο καιρός και νιώθεις γνώστης των εσώτερων μερών του Linux, βάζεις ένα Gentoo και ελέγχεις και το παραμικρό byte που θα εγκαταστήσει το κάθε πρόγραμμα. Εκεί να δεις μετά επιδόσεις... Εγώ το δικό μου το εγκατέστησα το 2004. Ε ακόμη την ίδια εγκατάσταση έχω και είναι πιο μοντέρνα από την πιο καινούρια διανομή Linux