Dual Boot Ubuntu - Windows 7 Επιλέγω Windows και δε μπαίνει.

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Dual Boot Ubuntu - Windows 7 Επιλέγω Windows και δε μπαί

Δημοσίευσηαπό jonhy » 14 Μαρ 2011, 18:19

Γράφω λίγο πιό αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο λύνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα...

Κατ' αρχήν η λύση βρέθηκε συγκεκριμένα εδώ σε αυτό το θέμα που περιέχει κάποια από τα πιό συνηθισμένα προβλήματα/λάθη που προκύπτουν στον Grub 2.Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα που λύνουμε είναι ότι έχουμε κάνει το λάθος να γράψουμε τον grub στο διαμέρισμα όπου βρίσκεται ο loader των windows, με αποτέλεσμα ότνα επιλέγουμε στον grub να τα φορτώσει να επιστρέφει στον εαυτό του.

Μπορούμε να λύσουμε απλά το θέμα με 2 τρόπους:

1. Αν έχουμε (και θέλουμε) να χρησιμοποιήσουμε cd windows επιδιορθώνουμε την κατάσταση με "fixboot" --> ΧΡ ΗΟΜΕ
ή "bootrect /fixboot" --> VISTA / 7

2. Αν δεν έχουμε,δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε cd windows χρειαζόμαστε ένα live cd ubuntu (εγώ ακολούθησα αυτή τη μέθοδο με live usb. Αν έχω καταλάβει καλά όμως, γίνεται και μέσα από την κανονική εγκατάσταση του ubuntu στον υ/η.)
Ανοίγουμε το τερματικό ( Εφαρμογές-->Βοηθήματα-->Τερματικό) και πληκτρολογούμε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

sudo apt-get install testdisk
sudo testdisk

(Επειδή εκτελούμε με sudo ,μας ζητάει κωδικό χρήστη.Τον πληκτρολογούμε παρ' όλο που δεν φαίνεται.)
(Για να εγκαταστήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει τα αποθετήρια universe.
Σύστημα-->Διαχείριση συστήματος-->Διαχειριστής ενημερώσεων-->Ρυθμίσεις-->Λογισμικό Ubuntu)

Μας εμφανίζεται λοιπόν στο τερματικό μία σειρά από εντολές που θα πρέπει να δώσουμε.
Πατάμε με τη σειρά τα εξής:

1. Επιλέγουμε "Νο Log" και Enter
2. Επιλέγουμε όλοκληρο τον σκληρό που περιέχει το σύστημα των windows και "proceed"
3. "Intel"
4. "advanced"
5. Επιλέγουμε το διαμέρισμα που περιέχει τον loader των windows που έχει "θαφτεί" και ''boot"
6. ''BackupBS"
7. Πατάμε " Υ " γιά επιβεβαίωση (να είναι λατινικός χαρακτήρας)

... και τέλος πατάμε μερικές φορές το " q " για α τερματίσουμε το πρόγραμμα.Επανεκκινούμε τον υπολογιστή και βλέπουμε αν μπορούμε πιά να boot-άρουμε με windows.
Αν στο βήμα 6. δεν υπάρχει η επιλογή " BackupBS " , συνήθως σημαίνει πως το αρχικό και το backup διαμέρισμα είαι το ίδιο , και μάλλο υπάρχει άλλο πρόβλημα.Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το διαμέρισμα του backup είναι κατεστραμμένο και θα χρειαστεί ένα cd windows για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα(" fixboot" ).

Όταν διαπιστώσετε ότι τα windows boot-άρουν κανονικά μπορείτε να ενημερώσουμε και τον grub.

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo update-grub

Σημ. Όλα τα παραπάνω είναι η απόπειρα μετάφρασής από εδώ, και είναι τα βήματα που ακολούθησα για να λύσω αυτό το πρόβλημα.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.5.0-23-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Core i7-3630QM CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 5827 MiB ‖ Dell Inc. 04M3YM - Dell Inc. Inspiron 7720
4 Intel Ivy Bridge Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:0fd1] {nouveau}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 [8086:0887] (rev c4) ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05)
Άβαταρ μέλους
jonhy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 14 Μαρ 2011, 20:16

ωραιος!!!!!! Ευχαριστουμε. :clap: :clap: :clap: :clap:
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό antonis69 » 14 Ιουν 2011, 21:19

εγω εχω το εξης προβλημα ..θελω να βρω τα αρχεια που εχω στα βιστα στα λινουξ και δεν ξερω πως να το κανω
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit (el_GR.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → 2x Intel Core2 Duo CPU T9300 2.50GHz ‖ RAM 3021 MiB ‖ Quanta 30CB - Hewlett-Packard HP Pavilion dv9700
4 Κάρτες γραφικών: nVidia G86 [GeForce 8600M GS] [10de:0425] (rev a1)
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01) ⋮ wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02)
antonis69
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα