ShadowDeath έγραψε:Epirotes έγραψε:Επίσης το διαμέρισμα linux swap που έφτιαξες είναι τεράστιο, μπορείς να το σμικρύνεις στα 3GB περίπου
Off topic:
Παρατήρησα κάτι... Έχω 2GB Ram και όταν ανοίγω Firefox + Virtualbox μαζί η κατανάλωση της πάει στα 85+% αλλά το swap παραμένει σταθερά πάντα στο 1%... Άρα γεννιέται η εξής ερώτηση: Γιατί θέλουμε ένα τόσο μεγάλο swap space από τη στιγμή που το σύστημα δεν το εκμεταλλεύεται; 'Όπως επίσης όταν έχω αυτά τα 2 ανοιχτά το σύστημα ψιλο-σέρνεται. Δεν θα έπρεπε το σύστημα από μόνο του να παραχωρεί μέρος στο swap ώστε να μην φορτώνεται τόσο και κολλάει? Μπορώ να κάνω κάτι εγώ γι' αυτό;
Off topic:
Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει παλαιότερα, ωστόσο έχει χαθεί στα 170.000 μηνύματα στο φόρουμ αυτό. Ίσως με αναζήτηση να το βρεις.
Με λίγα λόγια: αν ο υπολογιστής μπορεί να τα βγάλει πέρα δίχως χρήση της swap, τόσο το καλύτερο. Οπότε, αν βλέπεις ότι δε χρησιμοποιεί swap, είναι καλό.
Ο επεξεργαστής σου δεν έχει υποστήριξη virtualisation σε επίπεδο υλικού, με αποτέλεσμα το virtualbox (μάλλον) να τραβάει πολλούς πόρους.
Ο πυρήνας αξιοποιεί όσο πιο πολύ μνήμη μπορεί για file caching, οπότε η τιμή που βλέπεις με την εντολή «free» συμπεριλαμβάνει και πράγματα που δε χρησιμοποιούν οι εφαρμογές.