από malos » 17 Ιουν 2011, 20:09
Εμένα παιδιά μου κολλάει το desktop σύστημά μου (Σέμπρον στα 1.2 GH με cache 128 kb μνήμη 768 - μία 512 κι άλλη μία 256 η μαμίσια του και κάρτα γραφικών nvidia MX440) ακριβώς όπως περιγράφει ο Χάρης.
Μου συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Δεν θυμάμαι πότε έχει περάσει στον 2.6.31.38 ώστε να συνδέσω τα γεγονότα.
Μου κάνει το ίδιο και η ubuntu (11.04) και η kubuntu (11.04 ξεχωριστή-καθαρή εγκατάσταση σε άλλο partition.
Quatro boot! γιατί έχω και XP και μία karmic).
Μου φαίνεται ότι είναι χαρντ-γουερικό το πρόβλημα! Αφ' ενός επειδή μου θυμίζει πολύ ένα άλλο πρόβλημα που είχα πριν 4 μήνες. Έκανε reset μόνο του (και στα windows). Το έκανε καμιά δεκαριά φορές και μετά σαν να ζεσταινότανε θα μπορούσα να το πω έπαιζε κανονικά όλη μέρα. Ήτανε τροφοδοτικό τελικά. Έβαλα ένα άλλο μεταχειρισμένο και λύθηκε το πρόβλημα αμέσως.
Αφ' εταίρου επειδή το κάνει και στα 2 λειτουργικά.
Πάει δηλαδή η γυναίκα να ανοίξει το μηχάνημα και σήμερα ούτε ο burg (grub σα να λέμε) δεν έμπαινε. Εφτά έως δέκα φορές κάνει επανεκκίνηση με το κουμπί reset του υπολογιστή!
Μετά λες και ζεσταίνεται πάλι. παίζει όλη τη μέρα.
Δεν έχω δοκιμάσει να δω τι γίνεται με τα XP ή την karmic. Μπας και είναι ο τελευταίος πυρήνας που είπαμε πριν (Αλλά ο burg που δεν έμπαινε σήμερα ; )
Εδώ που μένω έχω γενικώς πρόβλημα με την ατμόσφαιρα και το παίξιμο της τάσης όταν βρέχει και ρίχνει κεραυνούς.
Έχουμε χάσει ένα laptop, έναν εκτυπωτή, ένα router - το switch του και άλλο ένα switch και 2 φτηνές κάρτες δικτύου.
Ελπίζω να είναι που έχω διαρκώς προσαρτημένο ένα usb - dvb. Το rediPC ... κάπως έτσι.
Θα το βγάλω και θα δούμε αύριο το πρωί.
Αλλιώς δεν ξέρω.
Κολάνε ποντίκια πληκτρολόγια όλα. Μέχρι και ο ήχος εκκίνησης και το γύρω γύρω που κάνει ο κέρσορας.
Τι να είναι ;
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)