Dual Boot Windows 7 και Ubuntu 11.04 64 bit

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Dual Boot Windows 7 και Ubuntu 11.04 64 bit

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 14 Αύγ 2011, 17:35

1. Ένα που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις το cd με τα γουίν, σε έναν άλλο Η/Υ για να τσεκάρεις αν είναι σωστό. Αν εκεί, προχωρήσει η διαδικασία τότε το CD είναι ΟΚ και "φταίει" το πισι ή κάποια ρύθμιση του BIOS.
2. Ή έλεγξε το iso κατέβασες αν είναι σωστό. Κάτι θα υπάρχει από εκεί που το κατέβασες για να ελέγξεις αν είναι σωστά κατεβασμένο.
3. Ρώτησε και κάποιον συμφοιτητή σου, αν έχει καταφέρει να κάνει εγκατάσταση με το συγκεκριμένο ISO.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα γουίν...
Βάλε αν θες πρώτα το ubuntu -εννοώ με την σειρά των partition που έχεις ήδη σχεδιάσει- και άφησε και ένα partition στην αρχή του δίσκου για τα γουιν. Προτείνω όμως, να το φτιάξεις το partition σε ntfs από τώρα -Μην αφήσεις αδιάθετο χώρο στην αρχή- για να μην μπλέξεις με περιορισμούς primary partitions. Αν το κάνεις έτσι όπως σου είπα, έχε υπ' όψιν σου ότι θα χρειαστείς Επαναφορά Grub2 bootlοαder.
Spoiler: show
welcome... :P
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 14 Αύγ 2011, 17:51

Mόλις μου ήρθε φλασιά !
Aekergo έγραψε:Σ αυτο το σημειο να τονισω οτι το πισι το τρεχω σε μια παμπαλαια οθονη crt αναλογικη. Mηπως ειναι η οθονη;

Ρε μπας και στα win 7 δεν υπάρχουν πια drivers για CRT οθόνη και δεν φορτώνει το γραφικό ; (Λέω εγώ τώρα...)
Μπορείς να δανειστείς μια άλλη για την εγκατάσταση ; ( Ή να πας το κουτί σου σε έναν φίλο και να το βάλεις στην οθόνη του ; )
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aekergo » 14 Αύγ 2011, 18:53

fkol k4 έγραψε:Mόλις μου ήρθε φλασιά !
Aekergo έγραψε:Σ αυτο το σημειο να τονισω οτι το πισι το τρεχω σε μια παμπαλαια οθονη crt αναλογικη. Mηπως ειναι η οθονη;

Ρε μπας και στα win 7 δεν υπάρχουν πια drivers για CRT οθόνη και δεν φορτώνει το γραφικό ; (Λέω εγώ τώρα...)
Μπορείς να δανειστείς μια άλλη για την εγκατάσταση ; ( Ή να πας το κουτί σου σε έναν φίλο και να το βάλεις στην οθόνη του ; )

Ειναι το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα. Και γω προς αυτο συγκλινω διοτι δε γινεται (θεωρητικα παντα) να μην μπορει να τα φορτωσει pc που κυριολεκτικα το αγορασα χθες! Εξαλλου στο motherboard λεει οτι ειναι windows 7 ready. Θα το δοκιμασω αυριο αν ειναι και θα σας πω τα νεοτερα. Οσον αφορα τις συμβουλες που λεει ο φιλος απο πανω, θα εφαρμοστουν και τα αποτελεσματα θα ανακοινωθουν ολα μαζι αυριο. Ιδωμεν!
Aekergo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 14 Αύγ 2011, 19:06

Το motherboard μπορεί να λέει windows 7 ready, αλλά προφανώς κάτι δεν έιναι συμβατό με τα windows (αν υποθέσουμε ότι το dvd είναι εντάξει).
Δοκίμασε να επαναφέρεις το BIOS στα default και αν δεν αλλάζει κάτι δοκίμασε να απενεργοποιείς ή να κάνεις αλλαγές (μία - μία τη φορά). Δοκίμασε με την onboard κάρτα γραφικών και με εξωτερική.

Αφού το Ubuntu ξεκινάει σωστά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα με το μηχάνημα, μόνο ασυμβατότητες με τα windows. Προσωπικά, μόνο στα pc των παιδιών μου έχω windows, σε όλα τα άλλα πλέον έχω μόνο Linux παρ'ότι για πάμπολλα χρόνια δούλευα με DOS και windows (από την v2.0) και πίστεψε με δεν μου λείπουν καθόλου.
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 15 Αύγ 2011, 00:53

έγραψε:Aekergo
Μπηκα με live cd στο συστημα και εφτιαξα μια χαρα τα partitions...
...Βαζω το cd των windows μεσα, τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου...
...διοτι δε γινεται (θεωρητικα παντα) να μην μπορει να τα φορτωσει pc που κυριολεκτικα το αγορασα χθες!

Mα έχεις αγοράσει το ΤΕΛΕΙΟ pc και δεν το ξέρεις !
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα