Γεια σας παιδιά,
Λοιπόν, πριν λίγες μέρες έβαλα σύνδεση ADSL στο σπίτι. Έχω ένα παλιό pc (Pentium 4, 1GB RAM, GForce 2MX), με Windows XP. Έχοντας εμπειρία από ένα άλλο μηχάνημα, εγκατέστησα το UBUNTU 9.04 (που είχα κατεβάσει παλιότερα σε live cd) μέσα από τα Windows. Μου άρεσε αυτός ο τρόπος εγκατάστασης γιατί δεν δημιουργούνται partitions. Μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση, όταν έγινε η ενημέρωση, υπήρχε η επιλογή για αναβάθμιση στην νέα έκδοση 10.04 LTS την οποία και επέλεξα. Άρχισε λοιπόν η εγκατάσταση και σε κάποιο σημείο υπήρχε η ερώτηση για ρύθμιση του GRUB. Εκεί κάτι πρέπει να επέλεξα που δεν ήταν σωστό! Μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση έγινε επανεκκίνηση και παρουσιαζόταν ένα μήνυμα λάθους (grub failure> ή κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά). Αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το CD των Windows XP και να κάνω fixαρισμα στο MBR του δίσκου...
Τελικά μέσα από τα ΧΡ, κατέβασα (αφού πρώτα διέγραψα το UBUNTU) τον installer και εγκατέστησα τη νέα έκδοση 10.04. Δεν είμαι τόσο πολύ έμπειρος για να πω σε ποια ουσιαστικά στοιχεία είναι καλύτερη η νέα έκδοση σε σχέση με το παλιότερο. Τουλάχιστον από εμφανισιακή σκοπιά είναι πολύ καλύτερο! Η παραμετροποίηση που έκανα έγινε πολύ εύκολα.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα!
1) Το linux σαν Λ.Σ. είναι απρόσβλητο (από ιούς, επιθέσεις κ.α.);
2) Πώς μπορώ να κάνω χρήση εργαλείων προγραμματισμού (π.χ περιβάλλον C++, Java) και ανάπτυξης ιστοσελίδων;
3) Για να παίξω παιχνίδια χρειάζεται το πακέτο
wine (και δεν μιλάω για βαριά παιχνίδια). Το virtual box είναι άλλος εξομοιωτής;
Αυτά προς το παρόν!
Γεια σας, και ευχαριστώ!