Πέρασμα σε 9.10, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πώς πήγε η αναβάθμιση / εγκατάσταση του 9.10;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 28 Ιαν 2010, 16:05

Έκανα αναβάθμιση χωρίς κανένα πρόβλημα (στο 9.04 ήταν 24%, στο 8.10 7%)
53
24%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα (στο 9.04 ήταν 10%, στο 8.10 27%)
21
10%
Έκανα αναβάθμιση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα (στο 9.04 ήταν 8%, στο 8.10 20%)
10
5%
Έκανα νέα εγκατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα (στο 9.04 ήταν 38%, στο 8.10 23%)
86
39%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα μικρά προβλήματα που έλυσα μάλλον εύκολα (στο 9.04 ήταν 12%, στο 8.10 17%)
33
15%
Έκανα νέα εγκατάσταση και αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που έλυσα δύσκολα ή δεν έχω λύσει ακόμα (στο 9.04 ήταν 8%, στο 8.10 7%)
18
8%

Σύνολο ψήφων : 221

Re: Πέρασμα σε 9.10, πώς ήταν; (περιλαμβάνει ψηφοφορία)

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 27 Νοέμ 2009, 22:34

ΟΚ από τις 4 Νοεμβρη που είχα γράψει τελευταία δημοσίευση έχουν αλλάξει πολλά! Πρώτον έχω κάνει νέα καθαρή εγκατάσταση αμέσως μόλις βγήκε η νέα έκδοση πυρήνα (η 2.6.31-15). Αυτή τη φορά όλα εγκαταστάθηκαν σωστά!Το "πρόβλημα" με τον ήχο, δεν ήταν τελικά πρόβλημα. Ίσως με κάποιο update δεν ξέρω βλέπω πια τα θέματα, τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές που εγκαθιστώ στο /usr. Και το πιο βασικό...αναγνωρίστηκε η κάρτα τηλεόρασης και δουλεύει πια (χάρη ΚΑΙ στη βοήθεια του logari81).
Οπότε έχει ήδη αλλάξει η ψήφος μου σε νέα εγκατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παραμένει βέβαια το "θέμα" του κρασαρίσματος του totem όταν είναι ν'ανοίξει βίντεο και παράλληλα να φορτώσει εξωτερικούς υπότιτλους (το οποίο έχει αναφερθεί στο launchpad). "Λύνεται" βέβαια, αν φορτώσεις τους υπότιτλους χειροκίνητα (προβολή->υπότιτλοι->φόρτωση...). Αλλά αυτό ίσως να μην έχει με τη διανομή, αλλά με το πρόγραμμα, οπότε δεν το χρεώνω στην ubuntu.
:thumbup:
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 28 Νοέμ 2009, 12:13

Acer Aspire 5720 αναβάθμιση Μαγεία από 9.04 σε 9.10 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
:bow: Ubuntu Team :bow:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Σχετικό | Προγραμματισμός: php | Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 maverick meerkat 32bit

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taso$_G » 28 Νοέμ 2009, 21:24

Εγώ μέχρι τώρα ψηφίζω αρνητικά καθότι πέρασμα απο 9.04 σε 9.10 δεν μπορω ακόμα να κάνω και τούτο διότι έχει γίνει το εξής.
Αρχικά το βασικό ζητούμενό μου ήταν περάσω από Opensuse που είχα ως τώρα ως βασικό, σε Ubuntu καθότι το Suse δεν έκανε κάποια πράγματα που ήθελα σωστά και είπα να δω το 9.10 τι πουλιά πιάνει, αρχικά κόλλησε σε αυτό: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=25&t=8251 το οποί φαίνεται να λύθηκε, αλλά κολλήσαμε και σε άλλο σημείο, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το modem, ( θα ανοίξω σχετικό θέμα μήπως και βρεθεί άκρη). Στο μεταξύ έχω εγκαταστήσει και χρησιμοποιώ σαν βασικό το 9.04 και όλα όσα χρειάζομαι λειτουργούν άψογα (και το modem :shock: ) αλλά το 9.04 είναι σε πολλά σημεία ένα βήμα πίσω από το 9.10. :think:
Τελευταία επεξεργασία από taso$_G και 13 Σεπ 2017, 15:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές: INTEL Core2Duo E8400 |Kingston SSD 64G & 40G | 4G | ATI Radeon HD 2400 Pro | NEC LCD19wv
taso$_G
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimosfire » 30 Νοέμ 2009, 00:33

Τα ίδια και από μένα έκανα νέα εγκατάσταση χωρίς προβλήματα. Επίσης είδα πολύ μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα εκκίνησης και τερματισμού σε σχέση με το 8.04 που είχα πριν. Γενικά όλα λειτουργούν πολύ γρηγορότερα και έχεις την αίσθηση ότι έχεις αλλάξει μηχάνημα και όχι λειτουργικό. Εντυπωσιάστηκα το λέω χωρίς καμμία προκατάληψη γιατι έτρεξα και τα εφτάρια σε πιο γρήγορο μηχάνημα αλλά δεν είδα κάτι τόσο σπουδαίο που να δικαιολογεί τόση διαφήμιση. Η άποψή μου ως αρχάριος σε όλα τα λειτουργικά.
ubuntu 9.10 (AMD64),Innovator desktop, motherboard MSI K8N NEO4-F,cpu AMD ATHLON64 3500+ 2.20GHz,ram 1GHz, καρτα γραφ.GIGABYTE GEFORCE 6600 256MB,καρτα τηλεορ.κ radio FM PROLINK PIXELVIEW PLAYTV PRO/ΑΓΓΛΙΚΑ-ΚΑΛΑ/ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡ.-ΚΑΘΟΛΟΥ.
dimosfire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 01 Δεκ 2009, 11:34

Μέχρι σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, έχουν πέσει 158 ψήφοι και ελπίζω πολύ σύντομα θα έχουμε φτάσει τους 185 της αντίστοιχης ψηφοφορίας για το 9.04 ώστε τα αποτελέσματα να είναι στατιστικά συγκρίσιμα. Πάντως, έχει ενδιαφέρον η... σταθερότητα της απάντησης: 62% δεν είχαν κανένα (ή είχαν μόνο κάποιο ασήμαντο) πρόβλημα με το 9.04, 62% και τώρα με το 9.10! Παρόμοια τα ποσοστά και στις άλλες δύο κατηγορίες.

Παρακαλώ συνεχίστε να τροφοδοτείτε το συγκεκριμένο τόπικ.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 01 Δεκ 2009, 16:19

αναβάθμιση με λίγα προβλήματα. Άντε και το Απρίλιο βουρ για καινούρια εγκατάσταση με ubuntu 10.04 :D :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MadPir7 » 01 Δεκ 2009, 17:57

Αυτές τις μέρες έκανα κι εγώ upgrade από Jaunty->Karmic.
Αν και η clean installation που είχα κάνει μόλις είχε πρωτοβγει το Karmic, αποδείχθηκε πολύ προβληματική, η αναβάθμιση Jaunty->Karmic ήταν τέλεια!!!

Τα μόνα μικροπροβληματάκια που είχα ήταν:

1) Έχασε τά icons από κάποιους launchers που είχα φτιάξει.
Απλά, έβαλα καινούρια icons.

2) O Αζουρέος (installer από Getdeb), δεν μπόρεσε με τίποτα να ανανεωθεί στη τελευταία έκδοση.
Τον απεγκατέστησα (μαζί με τα dependencies του) και κατέβασα από SF.NET το official binary. Μου άρεσε, γιατί είναι και σχετικά portable (ένας υποκατάλογος, που μπορείς να τον πάρεις και να τον πας ακόμα και σε άλλο PC, μαζί με τις ρυθμίσεις του). Ανανεώνεται χωρίς πρόβλημα.

3) Ο ήχος του DOSBox (installer από Getdeb), ξαφνικά έγινε κομ-μα-τι-α-στός!
Ένα ψάξιμο στη Google και το μόνο που χρειαζόταν ήταν η εγκατάσταση του libsdl1.2debian-esd (που αντικαθιστά το alsa), τουλάχιστον μέχρι να διορθωθεί το συγκεκριμένο bug.

EDIT
Εν τω μεταξύ, έκανα manual updgrade από ext3->4 και GRUB1->2, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από MadPir7 και 02 Δεκ 2009, 02:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Karmic desktop 64bit σε ACPI x64 Desktop PC
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon 64X2 5600+ MHz │ 2GB memory │ NVIDIA GeForce 6150 SE nForce 430 onboard │ HD Audio Realtek onboard │ Sony CPD-E100P CRT
Άβαταρ μέλους
MadPir7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 01 Δεκ 2009, 19:54

Νεα εγκατασταση σε 2 pc μου...Πολυ καλα τα πηγαν με λιγα προβληματακια που θεωρουνται κ αμελυταια... :D
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό asxoliastos » 02 Δεκ 2009, 11:34

Εμένα η εγκατάσταση μου πήγε σχετικά καλα στο laptop.
Συνηθίζω να μην κανω update αλλα clean install.
Το χρονικό στο laptop είχε ως εξής.

Alpha 2->Ολα καλά(επιτέλους έχω ήχο(μόνο από τα εσωτερικά ηχεία του laptop και όχι από τα εξωτερικά ηχεία) και accelerator στη κάρτα γραφικών)
Αlpha 3->Αν θυμάμαι καλά ήταν η έκδοση που βαλαν την login screen οπότε και είχα είσοδο μόνο απο terminal
Alpha 4->Αν δεν ήταν η 3 που βαλαν τη login screen και ήταν η 4 τότε και εδω δεν είχα είσοδο και έμπενα απο τερματικο
Alpha 5->Τα ίδια...
Αlpha 6->Μπορώ να μπω κανονικά σε kde-gnome...Προβλημα με login screen(δεν ειχε animation) μόνο η φόρμα εισόδου με ένα black font
Beta->Δουλεύει το animation..Που ειναι το ubuntu software center? :crazy:
Rc->Δεν έχει ουσία να βάλω την rc
9.10->Δουλεύουν τα πάντα εκτός απο τον ήχο στα εξωτερικά ηχεία.

(Μπορεί να έχω μπερδέψει λίγο τις alpha εκδόσεις ,δεν θυμάμαι πολύ καλά)
Αυτά για τα πολύ γενικού χαρακτήρα.

Τώρα το πρώτο μου crash στην alpha2 το έφαγα σε 1 λεπτο και αν θυμάμαι καλά ήταν όταν ανοιγα το mozilla(που αποτελεί record..)
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 32bit / Debian Testing σε Turbo-X
asxoliastos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Galhnos » 06 Δεκ 2009, 02:54

Είμαι αρχάριος και καινούριος,
αλλά όλα πήγαν πολύ καλά.
Με την προηγούμενη έκδοση δεν είχα Internet, αλλά τώρα έχω!
Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Χρησιμοποιώ το pc μόνο για σερφάρισμα, κι όλα δουλεύουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά(σε σχέση με τα παράθυρα xp)
το blog μου
Γνώσεις ⇛ Linux: χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ xubuntu 11.04 | 32bit
Προδιαγραφές ⇛2.5Ghz │1024MB
Άβαταρ μέλους
Galhnos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα