από spirosk » 21 Μάιος 2011, 13:10
Τις καλημέρες μου!
Έκανα καθαρή εγκατάσταση 11.04 64bit μέσω usb, και πραγματικά ήταν εγκατάσταση που γίνεται με ‘κλειστά μάτια‘! Τα προβλήματα ήρθαν μετά... Μία ξεκάθαρη αρνητική ψήφος για το Unity απο εμένα.
Μου φαίνεται ότι ο αριθμός των κλικ που πρέπει να κάνεις για την όλη χρήση έχει αυξηθεί κατά 50-60%. Νοιώθω λίγο Q-bert (κορυφαίος scratch dj...) μεταξύ πληκτρολογίου και mouse. Πράγμα καθόλου εύχρηστο στη καθημερινή λειτουργία...
Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι αρκετά βαρύ σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και όταν καλείς εντολή απο την πλαϊνή μπάρα, καθυστερεί μόνο και μόνο για το εφέ του αναβοσβήματος του κουμπιού. Θεωρώ το main menu button το πιο δύσχρηστο one-click-menu που έχω δει. (Πάρτε καμιά ιδέα ευχρηστίας απο Linux Mint 9 και έπειτα ρε παιδιά....) Στο κάτω κάτω αν χρειάζεται κλίκ και όνομα εντολής για να ’τρέξει’ κάποιο πρόγραμμα, το κάναμε κι απο τερματικό...
Όσον αφορά την κάρτα γραφικών μου (NVidia) ... απίστευτα πράγματα... ενεργοποίησα compiz απο classic ubuntu και όταν επέλεξα cube, rotate cube, ΤΣΟΥΠ! εξαφανίστηκαν οι μπάρες των παραθύρων. Έτσι δεν έχω mini-,maxi- mize, close ούτε όνομα παραθύρου!!!
Όταν πήρα απόφαση να ξαναγυρίσω σε 10.04LTS, η δημιουργία του bootable usb (εννοείται μέσα απο την 11.04) κράτησε γύρω στα 20 λεπτά (!) και τελικά στην επανεκκίνηση μου έβγαλε προβλήματα όσον αφορά gfxg ή κάτι τέτοιο (δεν το συγκράτησα μες τα νεύρα μου...). Επειδή δεν είχα κάποιο cd πρόχειρο ώστε να τρέξω live αναγκάστηκα να δημιουργήσω bootable απο τα παράθυρα...(dual boot).
Εν κατακλείδι, κατα την προσωπική μου άποψη πάντα, το υβρίδιο μεταξύ ubuntu και android που ονομάσανε Unity, θέλει αρκετή δουλειά ακόμη ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να γίνει ισάξιο της ευχρηστίας και των δυνατοτήτων που μας έχουν συνηθίσει οι παλαιότερες εκδόσεις.
sudo mk my day!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04LTS 64 bit Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz
Προδιαγραφές ⇛ quad2@2.83 │ 4 Gb │nVidia G92 GeForce 9800 GT │ Intel 82801G │ Lg 1920x1080
*συνείδηση, κάθε γενιάς μανιφέστο*