Σε γενικες γραμμες καλο! Το ειχα εννοια, γιατι ειχα μεινει στη Jaunty που για το συστημα μου ηταν βραχος και ηθελα να κανω καθαρη εγκατασταση, αλλα κρατωντας και το /Home partition
Ε λοιπον, δουλεψε! Ειχα κατι ψιλοπροβληματακια με την αναλυση της οθονης και το compiz που επρεπε να το ξαναφορτωσω και 'ξεχναγε' τις ρυθμισεις του, αλλα τελικα οταν εβαλα το startup application να θυμαται τι ειχε οταν εκλεισε δουλεψε...
Το καλο με τη διατηρηση του Home, εκτος απο τα προσωπικα μου αρχεια, θυμοταν ολες τις ρυθμισεις απο ολα τα προγραμματα (που δεν ειχα φορτωσει ακομα...

). Ετσι, ο μονος μπελας ηταν να ξανακατεβασω τα προγραμματα μεσω του Synaptic. Απ' την αλλη μερια, δεν χρειαστηκε να ξανακανω setup τιποτα! Με το που κατεβαζα ενα προγραμμα, ηξερε που ηταν και τι ηθελα (πχ το aMSN εκανε κατ'ευθειαν login

).
Μου εκανε εντυπωση στη 10.04 οτι πολλα προγραμματα που ετρεχα να ψαχνω σε διαφορα PPA και αλλα αποθετηρια, εχουν μπει μεσα. Ετσι δεν χρειαστηκε να κυνηγησω τα βασικα codecs κλπ τα βρηκε ολα στο Universe.
Μερος της ταλαιπωριας ηταν οτι κατηργησα ενα περιπλοκο συστημα backup που ειχα... εχοντας 2 δισκους στον Η/Υ ειχα εγκαταστησει ενα επι πλεον partition στον καθενα για να βαζω τα βασικα αρχεια του αλλου σαν backup. Τελικα, με το backup του ...Λακη (Luckybackup) κατηργησα ολες αυτες τις αηδιες και καθε ΛΣ εχει το δισκο του

. ΟΜΩΣ... για να μεταφερω/ξεχυλωσω τα partitions, εφαγα καμποσες ωρες ...και ξεκινησα την εγκατασταση στις δυομιση το πρωϊ!
Δεν το συνιστω...
Τεσπα... τελος καλο, ολα καλα... και δεν ηταν και πολυ μπελας τελικα...

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279