από BEGINER001 » 30 Οκτ 2010, 14:07
Τα ιδια ελεγα κι εγω πριν σχεδον 2 χρονια που ξεκινησα το ubuntu. Σιγα σιγα θα δείς και θα καταλαβεις οτι τα περισσότερα ειναι αβασιμα.
Σε ενα μονο θα συμφωνησω μαζι σου και αυτο ειναι οι παρα πολλες διανομές οσον αφορά το linux αλλα οχι μονο οι διανομές αλλά σε ενα εργα λογισμικού (πχ επεξεργασία βιντεο) θα βρεις δεκαδες προγραμματα εκ των οποίων καννεαν δεν ειναι τελειο.
Μου θυμίζει λιγο την αριστερά το ελευθερο λογισμικό, ο καθένας που διαφωνεί η εχει κατι το μυαλο του φτιαχνει και μια διανομη η ενα νεο προγραμμα. Στον τομέα αυτό εχεις δικιο, αν υπηρχε μονο μια διανομή linux και ενα καλο προγραμμα για καθε εφαρμογή τοτε νασαι σιγουρος οτι δεν θα υπηρχε ουτε η microsoft ουτε καμμια εταιρία.
Δυστυχώς ετσι λειτουργει ο κοσμος μας, με σκοπο το κερδος, και αν λεμε οτι χρησιμοποιούμε ελευθερο λογισμικό ειναι εν μερη μονο αλήθεια. Διοτι πισω απο μας ειναι η μαμά canonical που χωρίς αυτή δεν θα υπηρχε λειτουργικό, η canonical μας στηρίζει διότι προφανώς προσβλέπει σε καποια κερδη απο καπου και αν αυριο η μαμα canonical σταματήσει να μας υποστηρίζει οτε εμεις πρέπει να παρουμε τα λινουξικά υπαρχοντα μας και να αναζητσουμε σκέπη και προστασία σε καποια αλλη μαμα.
Ξεκινησα το linux απο απεχθεια προς τα windows, εχω φαει ωρες στο forum για να λυσω προβληματα, εμαθα να χειρζομαι το τερματικό και βασικές εντολες... και δεν ειναι ολα ροδινα, θελει μελετη, κοπο και χρόνο αλλα δεν με πειραζει αυτό.... με ικανοποιεί να συμμετέχω και εγω στην λυση ενος μικρου προβληματος.... και δεν μετανιωσα τα 2 αυτά χρόνια εχω μαθει παρα πολλα που δεν θα τα μαθαινα ποτέ στα windows.
O κοσμος του ελευθερου λογισμικού εχει τεραστια δύναμη και γνωσεις αλλα ειναι διασπασμενος σε χιλιαδες διανομές, σε διαφορετικές γλωσσες και κουλτουρες και δυστυχώς παντα θα υπαρχει ο εγωισμός και η διαφοροποιηση, από την αλλη μην ξεχνας οτι ειμαστε υπο την προστασία καποιας μαμας που μας φροντίζει για τους δικούς της λόγους (κερδος απο καπου) αλλωστε ζούμε σε ενα κοσμο που πρωταρχικό σκοπό εχει το κερδος ....οπότε θα ελεγα το κλασικό διαίρει και βασίλευε.
Φαντάσου οτι ο κοσμος θα ερχοταν τουμπα αν υπηρχε μονο το ubuntu και μια τελεια εφαρμογή λογισμικού σε καθε τομέα, ποσες χιλιαδες θα εμεναν ανεργοι. Που θα δούλευαν τοσοι τεχνικοί και προγραμματιστές ;
Νομίζω οτι οσον αφορά εμένα σκοπος μου δεν ειναι να κλεισω ολες τις εταιρίες, αλλα να απολαμβανω την διαφορετικοτητα στη χρηση της συγχρονης τεχνολογίας μερικές φορές με περισσότερο κόπο και μελετη αλλα με ελευθερία και με πολυ μεγαλη ασφαλεια.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate