Μίλτος έγραψε:Αν θέλω να καθαρίσω πυρήνες πρέπει να είμαι προσεκτικός. Επίσης η εντολή που παρέθεσα είμαι επίφοβη. Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει (επιβάλλεται) να καθαρίσω πυρήνες.
Έχεις πολλούς άχρηστους πυρήνες στο σύστημά σου. Όντως 2,5 ετών περίπου. Θέλουν καθάρισμα ναι. Το Ubuntu δεν το κάνει αυτό αυτόματα.
Η εντολή που παρέθεσες είναι επίφοβη, αλλά και η εντολή που παρέθεσα εγώ είναι το ίδιο επίφοβη.
Γενικά όλες αυτές οι "μαγικές" (ξαναλέω) εντολές είναι επίφοβες. Γι' αυτό προτείνω πρώτα -s (simulate mode) και αφού δεις/δούμε ότι δεν θα διαλυθεί το σύστημα, μετά την τρέχεις κανονικά.
Τι προτείνω:
Πρώτα τρέξε την εντολή για καθαρισμό των πυρήνων. Αυτή τη φορά δηλαδή αντικατέστησε το -s με -y. Στο -s που ήδη έτρεξες δεν βλέπω να προκαλεί κάποια ζημιά. Αν θέλεις μπορείς να περιμένεις να το δούν κι άλλοι, για περισσότερη σιγουριά.
Πρίν τρέξεις την εντολή, φρόντισε να σιγουρευτείς ότι έχεις μπει με τον τελευταίο πυρήνα, 3.2.0-86-generic-pae i686 (uname -rm)
Έπειτα κάνε το παρακάτω
Μίλτος έγραψε:1. Τρέχω ότι λέει το viewtopic.php?f=9&t=6003 άφοβα
Έχω την εντύπωση ότι θα φύγουν κάμποσα GB από το σύστημά σου.
Αν ευθύνεται αυτό για το
Μίλτος έγραψε: βλέπω ότι το ubuntu 12.04 βάρυνε
τότε θα είσαι εντάξει.
Αν ευθύνεται κάτι άλλο, θα πρέπει να ψάξουμε αλλού. Όπως και να 'χει όμως, ένας καθαρισμός από άχρηστο στην ουσία λογισμικό, δεν βλάπτει.