Συντονιστής: adem1

sudo apt-get install --reinstall nautilus-data nautilus-sendto libnautilus-extension1aVASADAKIS έγραψε:Εκτέλεσα και τα υπόλοιπα + επανεκκίνηση αλλά ακριβώς το ίδιο
sudo service smbd restart
sudo service nmbd restart
Learner έγραψε:Όχι, γιατί να μπεις σε διαδικασία φορμάτ ; Στην τελική μπορείς να χρησιμοποιείς το "κολπάκι" με την διεύθυνση στον nautilus για να συνδέεσαι.
Τώρα αν θέλεις να κάνεις φορμάτ για άλλους λόγους, άλλο θέμα αυτό.
Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε αναβάθμιση του nautilus σε νεότερη έκδοση να δούμε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα.
Για δοκίμασε
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install --reinstall nautilus-data nautilus-sendto libnautilus-extension1aVASADAKIS έγραψε:Εκτέλεσα και τα υπόλοιπα + επανεκκίνηση αλλά ακριβώς το ίδιο
Εκτέλεσε τα χωρίς να κάνεις επανεκκίνηση.
Δηλαδή
sudo service smbd restart
sudo service nmbd restart
και κοίτα μετά αν λειτουργεί.

VASADAKIS έγραψε:Έχω ένα media center σπίτι με lan και δεν μπορώ να ορίσω χειροκίνητα την διαδρομή για να δει τους φακέλους που θέλω. Στο παρελθόν τα έβλεπε κανονικά.
sudo apt-get install ppa-purge
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get -y dist-upgradesudo ppa-purge ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
Learner έγραψε:VASADAKIS έγραψε:Έχω ένα media center σπίτι με lan και δεν μπορώ να ορίσω χειροκίνητα την διαδρομή για να δει τους φακέλους που θέλω. Στο παρελθόν τα έβλεπε κανονικά.
Ναι καταλαβαίνω τι έχεις κάνει. Βολεύει αυτό. Μήπως όμως το ότι δεν μπορεί να δει ή δεν μπορείς να ορίσεις την διαδρομή, φταίει το media center και όχι το Ubuntu ;
Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση ή κάτι παρόμοιο για να σου επιτρέψει να ορίσεις διαδρομή ;
Πάμε για μια αναβάθμιση να δούμε αν θα βοηθήσει κάπου.
sudo apt-get install ppa-purge
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get -y dist-upgrade
Επανεκκίνηση και βλέπεις αν λειτουργεί ο nautilus.
Σε περίπτωση που η παραπάνω αναβάθμιση σου δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τότε μπορείς να κάνεις υποβάθμιση των πακέτων, σε αυτά που έχεις τώρα, με τις παρακάτω εντολές
sudo ppa-purge ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update

VASADAKIS έγραψε:Σκέφτομαι μήπως από κάπου έχω "κλειδώσει" το να έχουν άλλοι πρόσβαση στον υπολογιστή μου.

Learner έγραψε:VASADAKIS έγραψε:Σκέφτομαι μήπως από κάπου έχω "κλειδώσει" το να έχουν άλλοι πρόσβαση στον υπολογιστή μου.
Όταν έχεις ορίσει να έχουν δικαιώματα εγγραφής και ανάγνωσης οι χρήστες και επίσης guest access, τότε έχουν πρόσβαση οι πάντες σε αυτόν τον φάκελο (οι πάντες από το δίκτυο σου εννοώ).
Εγώ σκέφτομαι μήπως έχεις αλλάξει κάποια ρύθμιση στον άλλο υπολογιστή (client) και δεν μπορεί να δει τον φάκελο. Firewall σίγουρα δεν έχεις έτσι ;
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα.. έχω και πολύ καιρό να ασχοληθώ με sambashare.

VASADAKIS έγραψε:Αν θυμάμαι ήταν το firestarter or Fire wall builder (μαλον το firestarter)
dmesg > dmesg.txt
gedit dmesg.txt
Learner έγραψε:VASADAKIS έγραψε:Αν θυμάμαι ήταν το firestarter or Fire wall builder (μαλον το firestarter)
Για δώσε
dmesg > dmesg.txt
gedit dmesg.txt
και παρέθεσε τα αποτελέσματα εδώ.
Learner έγραψε:gedit dmesg.txt

VASADAKIS έγραψε:Χτύπησα στο τερματικό dmesg > dmesg.txt
Δεν έβγαλε κάτι και μετά gedit dmesg.txt
το κείμενο είναι αυτό
https://www.dropbox.com/s/duu7c8f0o77a9yr/dmesg.txt